La Liga: jóváhagyásra vár a Barcelona amerikai bajnokija

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.11. 18:50
A spanyol labdarúgóliga (LFP), valamint a Barcelona és a Girona azzal a kéréssel fordult a spanyol szövetséghez (RFEF), hogy járuljon hozzá a két együttes januári bajnokijának egyesült államokbeli megrendezéséhez.

Múlt csütörtökön a Cadena COPE hírportálra már felkerült a liga hivatalos dokumentuma, amely arról szól, hogyan kompenzálják a két katalán csapat szurkolóit. Ebből kiderült, hogy a 21. fordulóban esedékes meccset január 26-án, helyi idő szerint 14.45-től, közép-európai idő szerint 20.45-től játsszák Miamiban, a Hard Rock Stadionban.

A januári Girona–Barcelona lehet a spanyol labdarúgó-bajnokság első mérkőzése, amelyet egy 15 évre szóló, augusztus közepén bejelentetett megállapodás értelmében az Egyesült Államokban rendeznek.

A találkozó létrejöttéhez azonban a spanyol szövetség után még az amerikainak (USSF), valamint a két kontinentális szervezetnek – az UEFA-nak és a CONCACAF-nak – is beleegyezését kell adnia. Utóbbi három formaságnak tűnik, viszont az RFEF elnöke, Luis Rubiales korábbi nyilatkozatában ellenezte a bajnoki találkozók országhatáron túli rendezését. A spanyol játékos-szakszervezet (AFE) pedig a „leghatározottabb tiltakozását" fejezte ki, mondván: a liga nem egyeztetett a futballistákkal, akiknek ebben a kérdésben az utolsó szót kellene kimondaniuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik