La Liga: Guardiola klubja részesedett Guardiola klubjából

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.23. 20:12
A Manchester City labdarúgóklub tulajdonosi csoportja részesedést vásárolt a spanyol élvonalban története során először szereplő Gironában.

A City Football Group 44.3 százalékot vásárolt meg, s ugyanennyi maradt a Pere Guardiola – a Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola testvére – által vezetett Girona Football Group tulajdonában, míg a fennmaradó rész a szurkolók társulásáé.A City Football Group 44.3 százalékot vásárolt meg, s ugyanennyi maradt a Pere Guardiola – a Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola testvére – által vezetett Girona Football Group tulajdonában, míg a fennmaradó rész a szurkolók társulásáé.

A két klub már tavaly óta együttműködik, és az angol csapat öt játékost adott most kölcsön a Gironának. A 87 éves fennállása során az élvonalba idén először feljutó egyesület szombaton, a nyitó fordulóban 2–2-es döntetlent ért el hazai pályán a legutóbb bronzérmes Atlético Madrid ellen.

A Girona a hatodik futballklub, amelyben érdekeltséget szerzett a City Football Group: a Manchester City mellett az ausztrál Melbourne City FC, az amerikai New York City FC, a japán Jokohama F. Marinos, és az uruguayi CA Torque került korábban a csoport befolyása alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik