La Liga: Eto'o azt szeretné, hogy Messi döntse el az el Clásicót

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 17:22
null
Eto'o azt szeretné, hogy Messi döntse el az el Clásicót (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában máris megrendezik a 2020–2021-es idény első el Clásicóját. Az FC Barcelona és a Real Madrid szombati találkozója előtt a La Liga nagykövetei osztották meg a várakozásaikat egy online videokonferencián.

 

Az eseményen több új La Liga-nagykövetet is bemutattak, majd a résztvevőket elsősorban a szombati el Clásicóról kérdezték.

„Mivel zárt kapuk mögött rendezik meg a találkozót, biztosan különleges és egyedi lesz. Mindenesetre azt szeretném, hogy a Barc nyerjen, és hogy Messi döntse el a meccset. Leo körül nagy volt a felfordulás, úgy volt, hogy távozik, aztán mégis maradt – ezért is szeretném, hogy ő döntse el a mérkőzést” – mondta a Real Madridban hét, a Barcelonában 199 mérkőzésen pályára lépő (a katalán együttesben 130 gólt jegyző) Samuel Eto'o, aki szerint a királyi gárdából Benzemával kell majd vigyázniuk a legjobban a hazaiaknak.

Luis García, a többek között az FC Barcelonában, az Atlético Madridban és a Liverpoolban is futballozó támadó úgy fogalmazott, a Barcelona és Lionel Messi is rendkívül nehéz időszakon ment keresztül az utóbbi két hónapban, de biztos benne, hogy remek el Clásicót látnak majd a nézők.

„Érdekes lesz látni az első el Clásicót a koronavírus-járvány árnyékában. Mind a két oldalon csodálatos játékosok vannak, így remek mérkőzést várok” – osztotta meg a véleményét a meccsel kapcsolatban Diego Forlán.

Az uruguayi csatár – aki korábban az Atlético Madridban és a Villarrealban is játszott – szerint Luis Suárez igazi legenda, a Barcelona történetének egyik legjobb csatára volt, ezért biztosan hiányozni fog, de mivel a Barca egy nagy csapat, és olyan remek játékosai vannak, mint Lionel Messi, Philippe Coutinho, vagy éppen Ansu Fati, ezért tovább kell lépni a történteken.

Card

A Real Madrid korábbi csatára, Fernando Morientes, valamint több másik nagykövet is elmondta, könnyen lehet, hogy a fiatalok döntenek majd a szombati rangadón. A barcelonai játékosok közül Ansu Fati kapta a legtöbb dicséretet, míg a madridiaktól elsősorban Vinícius Júnior és Rodrygót emelték ki.

A visszavonulását 2020 májusában bejelentő Aritz Aduriztól azt kérdezték, hogy melyik sztárcsapat stadionjában nehezebb futballozni. Az Athletic Bilbao legendás labdarúgója szerint a Santiago Bernabéu Stadionban és a Camp Nouban is óriási élmény pályára lépni, válaszként azonban az előbbit jelölte meg, mivel a Real Madrid otthonában egyszer sem sikerült gólt szereznie a pályafutása alatt.

„Nehéz tippelni, még csak az idény elején vagyunk, ráadásul mind a két csapat elveszítette az előző bajnoki meccsét, de azért remélem, a Barcelona nyerni fog. Biztos vagyok benne, hogy a Barca vissza szeretne vágni a Real Madridnak, így drámai mérkőzés lesz” – fogalmazta meg a várakozásait Carles Puyol, a Barca legendás csapatkapitánya.

A résztvevőket végül arra kérték, hogy nevezzenek meg egy-egy játékost, akit a Real Madridnak, illetve a Barcelonának szerződtetnie kellene. A királyi gárda mezében a legtöbben Kylian Mbappét látnák, míg a katalánok kapcsán legtöbbször Neymar, Lautaro Martínez és Erling Haaland neve hangzott el.

Card

SPANYOL LA LIGA
7. FORDULÓ
Október 24., szombat

16.00: FC Barcelona–Real Madrid (Tv:Spíler2)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik