Vu Lej nagy hatással lehet a La Ligára (Fotó: AFP)

 

Mint beszámoltunk róla, a kínai első osztályban aranyérmes Sanghaj SIPG-től távozó csatár megszerzését múlt hétfőn jelentette be a kínai Rastar Csoport tulajdonában lévő barcelonai klub. Vu Lej 27 találattal a kínai élvonal legutóbbi idényének gólkirálya lett, és az elmúlt öt kiírásban a legeredményesebb hazai játékosnak bizonyult.

Vasárnap bemutatkozott a La Ligában is, az Espanyol Villarreal elleni idegenbeli bajnokiján (2–2) a 78. percben állt be csereként. A barcelonai klub közlése szerint Vu Lej debütálását 40 millióan nézték élőben Kínában, és van egy még árulkodóbb adat is. Az új szerzemény bemutatását 358 millióan (!) követték az ázsiai országban, ami azt mutatja, nagy érdeklődés várható az Espanyol mérkőzései iránt Kínából – főleg, ha Vu Lej beverekszi magát a kezdőbe, és gólokat fog szerezni.

A La Liga egyébként egyik fő terjeszkedési piacának Kínát jelölte meg, és mint a számok mutatják, a keleti nyitás kifizetődő lehet. 

Vu Lej a második kínai játékos a spanyol élvonalban, korábban Csang Cseng-tung számára epizódszerep jutott a 2015–2016-os idényben a Rayo Vallecano együttesében.