La Liga: csütörtökön dönt a bíróság a játékosok sztrájkjáról

Vágólapra másolva!
2015.05.14. 08:01
A spanyol bíróság csütörtökön dönt a spanyol játékos-szakszervezet (AFE) sztrájkjának törvényességéről. A profi labdarúgóliga (LFP) szerint a munkabeszüntetés szabályellenes, ezenkívül fordulónként 50 millió eurós bevételkieséssel járna, és a bajnokságok végét jelentené. A futballisták bíznak az igazukban.

A liga (LFP) és a játékos-szakszervezet (AFE) képviselői bíróság elé vitték az ügyet, a testület csütörtökön dönt a sztrájk sorsáról. Az LFP álláspontja szerint a munkabeszüntetés által okozott anyagi veszteséget lehetetlen lenne pótolni, az AFE cáfolta az állítást.

Javier Suárez, az LFP ügyvédje arra kérte a bíróságot, hogy hatálytalanítsák a sztrájkot: „az anyagi károkat lehetetlen lenne helyreállítani" – idézi Suárezt a BBC.

„Remélem, nem lehetetlen megegyezni a játékosokkal – mondta Javier Tebas, az LFP elnöke. – Ha sztrájk lesz, vége a bajnokságoknak."

„Nekünk van igazunk, így nyugodtak vagyunk. Spanyolország összes labdarúgója mögöttünk áll, hálásak vagyunk a támogatásért" – állítja Luis Rubiales, az AFE elnöke.

„Nagyon közel állunk ahhoz, hogy bírói jóváhagyással kezdhessük a sztrájkot" – idézi a goal.com az AFE egyik ügyvédjét.

Mint ismert, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) hivatalos közleményben jelezte: május tizenhatodikával felfüggeszti az összes országos küzdelemsorozatot a televíziós jogdíjak elosztása körüli bonyodalmak és egyéb problémák miatt. A profi liga jogi úton támadta a döntést, miközben a spanyol játékos-szakszervezet sztrájkot hirdetett.

A szünet az utolsó két bajnoki fordulót és a Barcelona–Athletic Bilbao Király-kupa-finálét érinti. Lionel Messiék négy ponttal előzik meg a Real Madridot, így egy győzelemre van szükségük a klub 23. bajnoki címének begyűjtéséhez. A katalánok vasárnap a címvédő Atlético Madridhoz látogatnak – már ha lesz egyáltalán forduló.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik