La Liga: CR ragyogó labdarúgó, de Messi a legjobb – Bardi

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 09:15
null
Enisz Bardi (balra) Marcelo lövését blokkolja (Fotó: AFP)
Már csaknem három évvel ezelőtt, 2017 nyarán szerződött Újpestről Spanyolországba, az élvonalbeli Levante labdarúgócsapatához Enisz Bardi, aki az Origónak adott interjújában Lionel Messiről és Cristiano Ronaldóról, a spanyol bajnokságról, valamint a koronavírus-járvány miatt házi karanténban eltöltött időszakáról is beszélt.

 

„Nagyon gyorsan elment ez a három év, pont, mint anno Újpesten – kezdte Bardi. – Annyit tanulhattam itt a labdarúgásról, amennyit előtte soha el nem tudtam volna képzelni. Talán ez a bajnokság színvonala miatt volt, mert ez a La Liga. Minden itt töltött évben próbáltam jobb lenni és fejleszteni a játékom. Az edzőnk is sokat tett hozzá a tanácsaival az előrelépésemhez, remélem, továbbra is ezen az úton maradhatok majd.”

A spanyol bajnokság küzdelmeit március elején szakították félbe a koronavírus-járvány miatt, az északmacedón futballista arról is beszélt, hogyan alakult át a napirendje a Valenciában is életbe léptetett házi karantén alatt.

„Nem volt konkrét tervem, egy kicsit később keltem, mint általában, 10.30 vagy 11 óra körül, majd megreggeliztem. Utána jöhetett az első edzés, az ebéd, némi pihenő, harminc-hatvan perc, végül a második foglalkozás, mert minden nap két tréninget kellett csinálnunk az első hetekben, ez később napi egyre csökkent. A napi étkezési rutinom itt teljesen átalakult. Észak-Macedóniában és Magyarországon háromszor ettem naponta, Spanyolországban átszoktam a napi öt alkalomra. Persze ezzel együtt az adagok is kisebbek lettek” – mondta Bardi.

Az Újpest korábbi labdarúgója a „Ki a jobb? Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo?” kérdésben is állást foglalt.

„Rendkívül tisztelem Cristiano Ronaldót, mégiscsak egy ötszörös aranylabdás futballista. Az a sok munka, amit ebbe a sportágba beletett, és amit ez által a focinak adott, azt csak tisztelni lehet. Több mindent próbáltam eltanulni tőle a pályán, ő is ragyogó labdarúgó, de Messi a legjobb. Amikor még a Real Madridban játszott, akkor Messinek volt egy riválisa a bajnokságban, de most már egyedül maradt, nincs versenytársa a La Ligában. Nekem ő minden idők legjobbja, hihetetlen képességei vannak, messze kiemelkedik a La Liga mezőnyéből, még olyat sem tudnék mondani, aki megközelítheti a tudását. Amikor ellene játszol, olyan, mintha tíz lépéssel előtted járna a pályán, ezért is ő a legjobb. Nem tudom, hogy mikor szeretne visszavonulni, de azzal minden labdarúgást szerető ember veszít majd” – vélekedett Bardi.

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik