La Liga: Benzema olyat tett, amire CR és Messi sem volt képes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.01. 17:01
null
Karim Benzemát az Huesca védői sem tudták megállítani (Fotó: AFP)
Az Huesca ellen győztes gólt szerző Karim Benzema történelmet írt: a Real Madrid támadója ezzel a 34. La Liga-ellenfelének is betalált, így minden csapat ellen szerzett már gólt spanyolországi pályafutása során az élvonalban – számolt be róla a Marca.

 

A hibátlan mutatóra korábban Cristiano Ronaldo sem volt képes, ő 32 csapat ellen betalált ugyan, de a Leganés ellen nem tudott gólt szerezni, míg Lionel Messi 40 gárdából 37 ellen volt eddig eredményes – javítani egyhamar pedig nem is tud, mivel a Cádiz, a Murcia és a Xerez is alacsonyabb osztályú.

Benzema előtt Hugo Sánchez tartotta a csúcsot a hibátlanok között, ő 33 gárda ellen játszott – és talált be – az élvonalban. A hozzájuk hasonlóan realos Raúl 35 csapat ellen volt eredményes a La Ligában, viszont ő négy csapatot is megkímélt.

A város másik felében viszont igencsak szenved mostanában egy francia: Antoine Griezmann a legutóbbi hét tétmeccsén (Juventus, Villarreal, Real Sociedad, Leganés, Juventus, Athletic Bilbao, Alavés) gólképtelen maradt, és már csak egyre van az eddigi negatív rekordjától. Még 2017 szeptembere és novembere között nyolc egymást követő összecsapáson nullázott (akkor a Leganés, a Barcelona, a Qarabag kétszer, a Celta Vigo, a Villarreal, a Deportivo La Coruna és a Real Madrid ellen maradt gólképtelen).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik