La Liga: Barca, Real, Atleti versenyfutás a BL árnyékában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.17. 16:13
null
Ki lesz a La Liga új királya? (Fotó: AFP)
Kezdődik az egyik legjobban várt élvonalbeli futballbajnokság, a spanyol La Liga. A három gigász természetesen aranyesélyes, a többiek a közvélekedés szerint maximum a negyedik helyről álmodhatnak – vagy a kiesés elkerüléséről.

 

A héten az európai Szuperkupában az ATLÉTICO MADRID egy kellemetlen gyomrost helyezett el a Real Madridon, de a kisebbik madridi gigászt már ezelőtt is az FC Barcelona legnagyobb kihívójának tartották a szakértők, magunk is nagy esélyt adtunk arra, hogy a csapat mestere, Diego SimeONE lesz a főnök a fővárosban, és sokak szerint a surranópályán megelőzheti a két örök riválist a végelszámolásnál. Volt már erre precedens.

Simeone imád vásárolni (ki nem?), most nettó ötvenmillió eurót költött, a balszélső Thomas Lemar, a szűrő Rodri és a jobbhátvéd Santiago Arias a kezdőbe érkezett (Juanfran már 33 éves), a nyár nagy vesztese, a Milan nagy ráfizetése, a középcsatár Nikola Kalinic, a kapus Antonio Adán és a szélső Gelson Martins a kispadra – a távozók közül Fernando Torres és Gabi egyaránt 34 éves volt, nagyobb veszteség az Interhez elengedett Sime Vrsaljko. Heten érkeztek, tizenketten távoztak, a csapat gyenge pontja egyes vélemények szerint a középpálya lehet, hiszen csak Thomas, Rodri, Koke és Saúl klasszikus középső középpályás, az előző kettő főleg a védekezésben jeleskedik, ám például a 4–4–2-es, két klasszikus szélsős felállás segít ezen, lásd a Real elleni legutóbbi kezdőt, speciel Kokével a balon, Lemarral a jobbon.


Mielőtt hozzászólást ragadna a kedves olvasó: igen, tudjuk, Lemar, Griezmann, Martins, Vitolo és Correa is képes a karmesteri, a két csatár mögötti szerepkörben futballozni, de ha Saúl vagy Koke lesérül, akkor nincs vérbeli helyettese, és itt említenénk meg, hogy klasszikus középhátvéd is csak három a keretben, Diego Godín krisztusi korba lép az idényben, és ugyan Lucas Hernández képes középen is futballozni, de váltótársa, Filipe Luís 33 esztendős – még mielőtt vészes szőrözést kiáltanának, a mai topfutballban a topmérkőzéseket sokszor centiméterek és tizedmásodpercek döntik el, nem mindegy, hogy majd tavasszal, a BL és a La Liga végjátékában, idénybeli 58. tétmérkőzésén ki és milyen eredményességgel üldözi Ousmane Dembélét vagy Gareth Bale-t.

Simeone nem véletlenül dicsérte az európai Szuperkupa megnyerése után három cseréjét, Vitolót, Thomas Partey-t és Ángel Correát, nagyon jól tudja, egy mégolyan erős alapcsapattal sem lehet bajnokságot nyerni, a kettős terhelés alatt pedig különösen nem, lásd a Real Madrid tavalyelőtti és tavalyi idénye közötti különbséget.

„Abszolúte hiszek a klubban és az edzőmben, Diego Simeonében. Úgy döntöttem éppen ezért, hogy még évekre itt maradok, és mint láthatták, trófeákat is képesek vagyunk nyerni. Sokat dolgoztunk ezért a sikerért. Egy nagy projekt része vagyok az Atléticónál, ennek minden egyes lépésében részt akarok venni” – mondta az ünneplés után Antoine Griezmann, akit majdnem elvitt a nyáron a Barcelona.

„Remélem, a szurkolók májusban legalább egyszer megismétlik tradicionális ünneplésüket” – adta ki a szezonparancsot a klub elnöke, Enrique Cerezo, utalva a hagyományos tombolásra a város Neptun-kútjában, és ide a rozsdás rákollót, hogy nem a Király-kupára gondolt az elnök hamiskás mosolya mögött.

 

Hogy miért tartják sokan esélyesebbnek az Atléticót a Realnál? A spanyol bajnokság egyrészt hosszú, a kicsik itt életük mérkőzését vívják a legerősebb csapatok ellen, és a BL miatt kell a bő és nagyon erős keret. Mellette szól, hogy egyik kiírásban sem kell nyomás alatt futballoznia, az aranyak elmaradása esetén nem hullanak fejek, ráadásul Simeone kerete felírható, ha minden játékost csak egy poszton veszünk figyelembe, egy Jan Oblak/Adán – Santiago Arias/Juanfran, José Giménez/Sztefan Szavics, Diego Godín, Lucas Hernández/Filipe Luís – Thomas Partey/Koke, Rodri/Saúl Níguez – Gelson Martins/Ángel Correa, Griezmann, Thomas Lemar/Vitolo – Diego Costa/Nikola Kalinic formátumban, miközben a REAL MADRID ott tart per pillanat, hogy: Thibaut Courtois/Keylor Navas/Andrij Lunyin/Kiko Casilla – Daniel Carvajal/ Álvaro Odriozola, Raphaël Varane/Jesús Vallejo, Sergio Ramos/Nacho Fernández, Marcelo/Fábio Coentrao – Casemiro/Marcos Llorente, Luka Modric/Dani Ceballos – Gareth Bale/Martin Ödegaard/Lucas Vázquez, Toni Kroos/Federico Valverde/Isco, Marco Asensio/Vinícius Júnior – Karim Benzema/Borja Mayoral/Raúl de Tomás.

Természetesen a középpályásokkal és a szélsőkkel itt is hosszasan el lehet sakkozni, de látszik, hol a csapat gyenge pontja. Nem kérdés, hol lenne a kiszemeltek közül a helye Thiago Alcántarának, az ellenben már kétséges, hogy a valenciai Rodrigo Moreno pótolná-e Cristiano Ronaldo góljait?Erre alighanem még Eden Hazard sem lett volna képes…


„A klub sportpolitikája nem fog változni emiatt a vereség miatt. Kezdődik a spanyol bajnokság, ami nagyon fontos számunkra, ott kell jól kezdenünk” – nyilatkozta letörten az új mester, Julen Lopetegui, aki minden bizonnyal nagyon várja már, hogy véget érjen ez a furcsa, őrült nyara. A rutinos futballrajongók és transzferszakértők pedig gúnyosan mosolyognak, mert tudják: vesznek még valakit, és igenis, célkitűzés idén is a BL-arany. Mint a Real Madridnál rendesen.

Ha Mauro Icardit meg is fogná még augusztusban a Real, akkor sem gyógyul meg góljaitól egycsapásra a csapat összes sebe, álljon Courtois vagy Navas a kapuban, előtte olykor kínosan sebezhető a védelem, az előző bajnoki idényben a Real 44 gólt kapott, az Atlético 22-t, a Barca 29-et, a Valencia 38-at, a Getafe 33-at, az Espanyol 42-t, a legrosszabb bennmaradó, a Leganés 51-et – ennek ellenére alig tudtunk a nyáron védők érkezéséről szóló pletykákkal szolgálni.

C. Ronaldo és a sikeredző Zidane (ha tippelnünk kellene a francia távozásának okára, a 17 ponttal elveszített bajnoki címre tennénk) mellett távozott kölcsönbe a balhátvéd Theo Hernández és a középpályás Mateo Kovacic, a 33 éves portugált hosszabb távon majd a brazil csodagyerek, Vinícius Júnior pótolja, a jövő nyáron szintén 45 millió euróért érkező honfitársával, Rodrygóval vállvetve.

De mi lesz addig? A BL-ben semmi esetre sem szabad leírni őket, az Atlético elleni vereség ne tévesszen meg bennünket, hiszen egy közel egymilliárd eurót érő keretet vezényel Lopetegui, aki hatalmas ajándékot kapott a sorstól, csak közben a karácsonyfájáról lecsórta valaki a csúcséket…

„Természetesen hiányzik nekünk Cristiano Ronaldo, ez természetes – ismerte el Casemiro. – Nem rejthetjük ezt véka alá, de bármely csapat megérezné egy ekkora világklasszis távozását. De ez már a múlt, és csapatunk ettől nem lett sem gyengébb, sem erősebb. Az új igazolások? Nem én döntöttem róluk…”

„Bale nagyon jól játszott az Atlético ellen, de még ennél is többet várok tőle” – utalt arra a herkulesi munka előtt álló Lopetegui, hogy ki lesz az új C. Ronaldo. De hogy Benzema nem lesz a régi, eredeti Ronaldo, ez egyre biztosabb, ha nem vesz legalább egy klasszis középcsatárt a királyi gárda, akkor minden aranyreményének annyi.

Ami mellettük szól: új mesterük az idősebb és a fiatalabb spanyolokkal is remekül szót értett a közelmúltban, képes lesz őket újra tűzbe hozni, és ha a nagy öregeknek nem megy már, akkor Ceballost, Vallejót vagy Valverdét komoly feladatokhoz juttatja. Talán még Vinícius Júniort is átképezi vérbeli középcsatárrá, talán Raúl segítségével, miközben sokat sejtető módon a nagy igazolásokra mindig kész elnök, Florentino Pérez hitet tett a Bale, Benzema csatárkettős mellett…

JÖN EGY ÚJABB RONALDO

Még a spanyol bajnokság pénteki rajtja előtt megkérdeztük a Spíler Tv két, a bajnokságot közvetítő kommentátorát, mit várnak az előttünk álló szezontól.

Matuz Krisztián, a Spíler Tv kommentátora:
„A szezon egyik legizgalmasabb kérdése, hogy mit hoz Cristiano Ronaldo távozása a Real Madridnak és a spanyol bajnokságnak. Emellett szintén kíváncsian várom, melyik csapat tud felkapaszkodni a Real Madrid és a Barcelona mellé. Az átigazolások alapján a katalánok most új utat keresnek, úgy tűnik, a klasszisok helyett inkább a fiatalokra építenek, legalábbis Malcom, Clément Lenglet és Arthur Melo szerződtetése ezt sugallja. Ne feledkezzünk meg az Atlético Madridról sem, amely eddig is kiemelkedően teljesített, ám eddig mindig volt néhány olyan váratlan botlása, amely végül sokba került. A nyáron remekül erősített a klub, így valószínűleg ezeknek a botlásoknak a száma is csökken. Kiélezett csatára számítok, talán a Barcelona valamelyest kiemelkedik a mezőnyből, de olyan markáns különbséget nem érzek a három csapat között.”

Farkas Norbert, a Spíler Tv kommentátora:
„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a spanyol bajnokság kétesélyes, kevés kivételtől eltekintve végül mindig a Real Madrid vagy a Barcelona örülhetett a végén. Ez az első olyan idény, amikor bátran ki merem jelenteni, hogy nem kettő, hanem háromcsapatos a bajnokság, az Atlético Madrid ugyanis Antoine Griezmann megtartásával és a remek nyári igazolásaival szintén aranyesélyessé lépett elő. Az Atleti az utóbbi években általában egy góllal győzte le az ellenfeleit, ehhez képest most négy gólt szerzett a Real Madrid elleni európai Szuperkupa-meccsen, elképesztő erőt képvisel, és nagyon sokra hivatott ebben az idényben. De sokat várok a Betistől is, amely a bajnokság meglepetéscsapata lehet, és szerintem erősebb lesz, mint a városi vetélytárs Sevilla. Ami a Real Madridot illeti: Cristiano Ronaldo elvesztésénél sokkal nagyobb problémának érzem Zinédine Zidane távozását, mivel a királyiaknál általában minden tizedik edző szokott beválni. Hozzá kell szokni, hogy nem lesz a ligában Ronaldo–Messi párharc, de előbb-utóbb az argentin is távozik majd. A Real Madrid mindig is a nevek fölött állt, hamarosan jön majd egy újabb Ronaldo, ettől nem kell tartani. Szintén kíváncsian várom, hogyan fogadják majd Spanyolországban a videobíró bevezetését, amely egészen biztosan sok érdekes helyzetet szül majd.”


Nagy erőket mozgósított az edzőváltáson átesett SEVILLA, Pablo Machín az eladott világbajnok erőközéppályást, Steven Nzonzit Ibrahim Amadouval, Clément Lenglet-t Joris Gnagnon-val pótolta, visszatért Aleix Vidal, jött egy cseh kapus, Tomás Vaclík, Milánóból a csatár André Silva – velük együtt sem néz ki nekik egy dobogó, maximum az Európa-ligában vitézkedhetnek még akkor is, ha befutna a nyár végére az Intertől Joao Mário, a Celtictől Dedryck Boyata vagy a Realtól Casilla.



Sokkal inkább megszorongathatja a nagyokat a VALENCIA, tartják az igazi szakírók, a héten már alaposan kielemzett csapathoz azóta leszállt Gyenszisz Cserisev is. Marcelino korábban frissített a védelmen a Mouctar Diakhaby, Cristiano Piccini párossal, a klubnál marasztalta Geoffrey Kondogbiát, segédje Daniel Wass lesz, a csatársor borzalmasan megerősödött a Kevin Gameiro, Michy Batshuayi kettőssel (és ugyebár ott van még a Rodrigo Moreno, Simone Zaza, Santi Mina trió), és ha az újabb nagy kiszemelt, Juan Mata is aláírna, akkor a BL-ben is nagyot alkothatnának.

LA LIGA, 2018–2019
Mikor kezdődik? 2018. augusztus 17., péntek Mikor fejeződik be? 2019. május 29., vasárnap
Mi közvetíti nálunk? Spíler1 és 2

Emeljük ki, hogy a spanyol fiatalok közül a balhátvéd José Gaya, a támadó Mina és a középpályás Carlos Soler is maradt, Dani Parejót sem vitte el a Barca, és Marcelinho a nagycsapatoktól kikopó futballistákat (a most minden bizonnyal távozó Zaza, Gabriel Paulista, Neto, Jeison Murillo, Ezequiel Garay, Francis Coquelin) szépen újra felépítette, a keretben 14 játékos értéke is legalább 15 millió euró – a Sevillában csak öten vannak ilyenek.

Ha király nem is, királycsináló könnyen lehet eme duó.

La Liga: a legértékesebbek (Transfermarkt)
La Liga: a legértékesebbek (Transfermarkt)


Az európai kupahelyekért aligha száll harcba a pocsék idényen túljutó Athletic Bilbao, amely ugyan Kepa eladása előtt 24 millió eurót adott a balhátvéd Yuri Berchiche játékjogáért a PSG-nek, de most nem úgy tűnik, hogy elherdálná a kapusáért kapott rekordösszeget, még a csatár Mikel Oyarzabalt sem tudta elcsábítani a Real Sociedadtól. San Sebastiánban nem követte költekezés Álvaro Odriozola eladását, 12 milliót adtak ugyan a szűrő Mikel Merinóért, de távozott Sergio Canales, Tono és Markel Bergara, a klubbal 531 mérkőzést lehúzó Xabi Prieto visszavonult, és ugyan vannak még nagy tervei a klubnak (Yann Karamoh, Philipp Max, Pablo Sarabia), hasonló álmokat nem szövögethet.

EURÓPAI KUPAHELYEK ÉS KIESÉS
1-4. helyezettek:automatikus kvalifikáció a Bajnokok Ligája főtáblájára
5. helyezett:automatikus kvalifikáció az Európa-liga főtáblájára
6. helyezett: kvalifikáció az Európa-liga második selejtezőkörébe
A Király-kupa győztese az EL csoportkörébe jut
18–20. helyezettek:kiesés a Segunda Divisiónba

Az El-ben a Király-kupa-döntőben a Barca ellen alulmaradt, a tabella hetedik helyén végző Sevilla mellett a városi rivális Real Betis és a Villarreal indulhatott: előbbi combosodott a William Carvalho, Sidnei, Antonio Barragán, Sergio Canales, Inui Takasi, Pau López sorral, és a három Olaszországba eladott játékosa, Fabián Ruiz, Germán Pezzella és Riza Durmisi termelt némi pluszt, amelyet el lehet költeni például Olekszandr Zincsenkóra, Joao Márióra, Juan Bernatra, Ignacio Camachóra, Pizzire vagy a svájci tehetségre, a hátvéd Kevin Mbabura; utóbbi elveszítette Cserisev mellett Rodrit is, de nettóban ötvenmillió eurónál is többet költött!

Például három csatárra, Gerard Morenóra, Karl Toko Ekambira és Roger Martínezre, az új argentin szűrőtehetségre, Santiago Cáseresre, két védőre, Ramiro Funes Morira és Miguel Layúnra. Ingyen érkezett az Arsenaltól Santi Cazorla, akit mágikus módon mutattak be, de egy mágusnak főleg testi egészséget kellene varázsolnia a középpályásnak.

Még azt is elbírja a gárda, hogy a kolumbiai csatárt, Roger Martínezt kölcsönjátéka után megvegye Kínából 14.9 millió euróért, és másnap eladja Mexikóba potom 8.5 millió euróért. A játékjog felét azért megtartotta – Martínezt honfitársával, az előző idényben vendégmunkásként ott 25 kanadai pontot termelő Carlos Baccával pótolták, akit a Milan a szélső Samu Castillejo árába tudott be.

Előző, dicséretes teljesítményét szeretné megismételni a Getafe, Eibar, Girona hármas, a Leganés és a Levante célja a biztos bennmaradás, az Alavésé pláne, régi dicsőségét keresi a Celta Vigo és az Espanyol, de ez a régi ászokhoz hasonló futballisták nélkül nem fog menni.

Az elmúlt öt év költekezése, csapatonként, a piros szín a negatív, a zöld a pozitív szaldót jelzi (Transfermarkt)
Az elmúlt öt év költekezése, csapatonként, a piros szín a negatív, a zöld a pozitív szaldót jelzi (Transfermarkt)


Az újoncok közül a Rayo Vallecano és a Real Valladolid régi csiligás, főleg előbbi dolgozott ügyesen a nyáron, és abszolút újonc a Huesca, ahol a jó nevű karmester, Eugeni Valderrama megszerzése mellett elkötöttek pármillió eurót, és ahogyan azt ilyenkor tenni lehet, a nagycsapatok tartalékjai között rözméztek.

 

Nincs ilyesmire szüksége a BARCELONÁNAK, amely most a legcsillogóbb árukból vásárolt, még ha nem is világklasszisokat, hiszen ilyenekre ma már hetven-nyolcvanmillió euró alatt szert tenni lehetetlenség. A közvélekedés szerint a címvédő az új kiírás legnagyobb esélyese: távozott ugyan a pótolhatatlan Andrés Iniesta, akit meg sem próbáltak pótolni, a vezetőség a nagy brazil tehetség Arthurt hozta a helyére, míg Paulinhót Arturo Vidalra, Yerry Minát Clément Lenglet-re, Gerard Deulofeut és Aleix Vidalt Malcomra cserélte. Befolyt egy kis költőpénz Marlonért és Lucas Digne-ért, a valenciai önmagát csak nem találó André Gomes Angliában szedi össze magát a következő nyárra (és nemcsak anyagilag).

ÁMERIKA
A következő 15 idényben az Egyesült Államokban is rendeznek szezononként egy-egy spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokit. Az USA-ban és Kanadában szeretnék a futballt népszerűsíteni. BŐVEBBEN ITT!
Kifelé áll a rúdja Rafinhának és Munirnak, Olaszországból érdeklődnek irántuk, Milánóból és Udinéből, Paul Pogba érkezéséről suttognak még, de inkább lesz új érkező Andrien Rabiot, akinek jövőre lejár a szerződése Párizsban, de rájön szép lassan spanyol hírek szerint a vezetőség, hogy egyszerűbb és olcsóbb lépés lenne Rafinha megtartása. Ernesto Valverde azt nyilatkozta a héten, hogy szeretné, ha maradna a brazil játékos (akire az Inter nem érvényesítette a nyáron a negyvenmilliós vételi opcióját), ezt elképzelhetőnek tartja a sportigazgató, Ariedo Braida is.


Ha már beletúrtunk a két madridi nagycsapat keretébe, fésüljünk át a barcelonai választékot is a gyenge pontokért: Marc-André ter Stegen/Jasper Cillessen – Sergi Roberto/Nélson Semedo, Samuel Umtiti/Thomas Vermaelen, Gerard Piqué/Clément Lenglet, Jordi Alba – Sergio Busquets/Sergi Samper, Ivan Rakitic/Arturo Vidal/Carles Alená, Arthur/Rafinha/Denis Suárez/Philippe Coutinho – Lionel Messi, Luis Suárez/Paco Alcácer/Munir, Ousmane Dembélé/Malcom.


Igen, Jordi Albának nincs igazi vetélytársa, legutóbb a 18 éves Juan Miranda ült a kispadon, a B csapatból.

Jobban belegondolva: azért tart előrébb a Real Madridnál két vetélytársa, mert az Atlético nem adta el Griezmannt, a Barca pedig Messit…

Messit sokan a főnökség tagjának tartják, akinek nagy beleszólása van az erősítésekbe is, akár igaz ez, akár nem, a kisfőnök megadta az új idény paramétereit:

„Ebben az évben nagyon erős csapatot építettünk, az új igazolások a hasznunkra lesznek, minőségi erősítésként segítenek bennünket. Az elmúlt szezon is jól sikerült, megnyertük a Király-kupát és a La Ligát, de az igaz, hogy a BL-kiesés frusztrált bennünket, főleg az, ahogyan kiestünk. Ezért megígérem, mindent megteszünk azért, hogy ezt a gyönyörű és régóta vágyott trófeát elhozzuk a Camp Nouba”.

„Elmúlt idényünk varázslatos volt, tíz év alatt hetedszer lettünk bajnokok, odahaza dupláztunk. Most megszereztük a spanyol Szuperkupát, készen állunk az új idényre, a játékosok sikeréhesek: azt akarjuk, hogy a következő esztendő történelmi év legyen a klub számára” – csatlakozott hozzá elnöke, Josep Maria Bartomeu.

A La Liga legértékesebb tizenegye a Transfermarkt szerint
A La Liga legértékesebb tizenegye a Transfermarkt szerint

 

AZ ELSŐ FORDULÓ

SPANYOL LA LIGA
AUGUSZTUS 17., PÉNTEK

20.15:
Girona–Real Valladolid (Tv: Spíler2)
22.15: Real Betis–Levante (Tv: Spíler2)

AUGUSZTUS 18., SZOMBAT
18.15: Celta Vigo–Espanyol (Tv: Spíler2)
20.15: Villarreal–Real Sociedad (Tv: Spíler2)
22.15: FC Barcelona–Deportivo Alavés (Tv: Spíler2)

AUGUSZTUS 19., VASÁRNAP
18.15:
Eibar–Huesca (Tv: Spíler2)
20.15: Rayo Vallecano–Sevilla (Tv: Spíler2)
22.15: Real Madrid–Getafe (Tv: Spíler2)

AUGUSZTUS 20., HÉTFŐ
20.00:
Valencia–Atlético Madrid
22.00:
Athletic Bilbao–Leganés

LA LIGA, 2017–2018, VÉGEREDMÉNY
1. FC Barcelona38289199–29+7093
2. Atlético Madrid382310558–22+3679
3. Real Madrid382210694–44+5076
4. Valencia38227965–38+2773
5. Villarreal381871357–50+761
6. Betis381861460–61–160
7. Sevilla381771449–58–958
8. Getafe3815101342–33+955
9. Eibar381491544–50–651
10. Girona381491550–59–951
11. Espanyol3812131336–42–649
12. Celta Vigo3813101559–60–149
13. Real Sociedad381471766–59+749
14. Alavés381522140–50–1047
15. Levante3811131444–58–1446
16. Athletic Bilbao3810131541–49–843
17. Leganés381271934–51–1743
18. Deportivo La Coruna386112138–76–3829
19. Las Palmas38572624–74–5022
20. Málaga38552824–61–3720

 

LA LIGA, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2018

ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Yuri Berchiche (PSG, 24 000 000 euró), Ander Capa (Eibar, 3 000 000), Cristian Ganea (Viitorul, 1 000 000), Dani García (Eibar, ingyen)
Kölcsönből vissza: Unai López (Rayo Vallecano), Alex Remiro (Huesca), Asier Villalibre (Lorca)
Távozott: Enric Saborit (Maccabi Tel Aviv, i.), Urtzi Iriondo (Saint Gilloise, i.), Kike Sola (visszavonult), Kepa (Chelsea, 80 000 000)
Kölcsönbe: Mikel Vesga (Leganés), Xabier Etxeita (Huesca)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Thomas Lemar (Monaco, 70 000 000), Rodri (Villarreal, 20 000 000), Antonio Adán (Betis, 1 000 000), Jonny Castro (Celta Vigo, 7 000 000), Gelson Martins (Sporting CP, i.), Santiago Arias (PSV, 11 000 000), Nikola Kalinic (Milan, 14 500 000)
Kölcsönből vissza: Bernard Mensah (Kasimpasa), Emiliano Velázquez (Rayo Vallecano ), Pierre Kunde (Granada), Luciano Vietto (Valencia), André Moreira (Belenenses)
Távozott: Diogo Jota (Wolverhampton, kölcsön után végleg, 14 000 000), Pierre Kunde (Mainz, 7 500 000), Fernando Torres (Szagan Toszu, i.), Gabi (al-Szadd, i.), Bernard Mensah (Kayserispor), Emiliano Velázquez (Rayo Vallecano, 1 000 000), Kévin Gameiro (Valencia, 16 000 000)
Kölcsönbe: Axel Werner (Huesca), Jonny Castro (Wolverhampton), Sime Vrsaljko (Inter, 6 500 000), André Moreira (Aston Villa), Luciano Vietto (Fulham)

DEPORTIVO ALAVÉS
Érkezett: John Guidetti (Celta Vigo, 4 000 000), Rafa Navarro (Betis, i.), Javi Munoz (Real Madrid B, i.), Martin Aguirregabiria (Alavés B), Patrick Twumasi (Asztana, 3 000 000), Adrián Marín (Villarreal), Tomás Pina (FC Bruges)
Kölcsönbe:Jony (Málaga), Borja Bastón (Swansea City), Ximo Navarro (Las Palmas)
Kölcsönből vissza: Anderson Emanuel (NK Rudes), Nando García (Lorca)
Távozott: Aleksandar Katai (Chicago Fire, kuv.), Eraldo Cinari (NK Istra), Alexis (al-Ahli, i.), Christian Santos (Deportivo La Coruna, i.)
Kölcsönbe: Anderson Emanuel (Sochaux), Rafa Navarro (Sochaux), Javi Munoz (Real Oviedo), Nando García (Sochaux), Ermedin Demirovic (Sochaux)
Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Villarreal), Álvaro Medrán (Valencia), Hernán Pérez (Espanyol), Héctor Hernández (Real Sociedad), Bojan Krkic (Stoke City), John Guidetti (Celta Vigo), Tomás Pina (FC Bruges), Munir el-Haddadi (Barcelona)

BARCELONA
Érkezett: Clément Lenglet (Sevilla, 35 900 000), Arthur (Gremio, 31 000 000), Carles Alená (Barcelona B), Marc Cucurella (Barcelona B), Adrián Ortolá (Barcelona B), Sergi Palencia (Barcelona B), José Manuel Arnáiz (Barcelona B), Malcom (Girondins Bordeaux, 41 000 000), Arturo Vidal (Bayern München, 18 000 000)
Kölcsönből vissza: Munir el-Haddadi (Alavés ), Douglas (Benfica), Marlon (Nice), Rafinha (Inter)
Távozott: Gerard Deulofeu (Watford, 13 000 000), Andrés Iniesta (Vissel Kobe, i.), Lucas Digne (Everton, 20 200 000), Aleix Vidal (Sevilla, 8 500 000), Yerry Mina (Everton, 30 250 000), José Manuel Arnáiz (Leganés, 5 000 000), Marlon (Sassuolo, 6 000 000)
Kölcsönbe: Paulinho (Kuangcsou Evergrande), Adrián Ortola (Deportivo La Coruna), Douglas (Sivasspor), André Gomes (Everton, 2 250 000)

REAL BETIS
Érkezett: William Carvalho (Sporting CP, 20 000 000), Antonio Barragán (Middlesbrough, kuv., 1 000 000), Sergio Canales (Real Sociedad, i.), Inui Takasi (Eibar, i.), Pau López (Espanyol, i.), Joel Robles (Everton, i.), Sidnei (Deportivo La Coruna, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Alin Tosca (Benevento), Alex Alegría (Levante), Juan Narváez (Córdoba), Darko Brasanac (Leganés)
Távozott: Fabián Ruiz (Napoli, 30 000 000), Germán Pezzella (Fiorentina, 9 000 000), Riza Durmisi (Lazio, 6 500 000), Antonio Adán (Atlético Madrid, 1 000 000), Dani Giménez (Deportivo La Coruna, i.), Rafa Navarro (Alavés, i.), Rubén Castro (Las Palmas, i.)
Kölcsönbe: Víctor Camarasa (Cardiff City)
Kölcsönből vissza: Joel Campbell (Arsenal), Jordi Amat (Swansea City)

CELTA VIGO
Érkezett: Néstor Araujo (Santos Laguna, 7 000 000), Okay Yokuslu (Trabzonspor, 6 000 000), David Junca (Eibar, i.), Brais Méndez (Celta Vigo B), Borja Iglesias (Celta Vigo B), Fran Beltrán (Rayo Vallecano, 8 000 000), Mathias Jensen (Nordsjaelland, 5 000 000)
Kölcsönbe: Szofian Bufal (Southampton), Júnior Alonso (Lille)
Kölcsönből vissza: Andrew Hjulsager (Granada), Claudio Beauvue (Leganés), Álvaro Lemos (Lugo), Borja Fernández (Reus Deportiu), David Costas (Barcelona B), Iván Villar (Levante)
Távozott: Borja Iglesias (Espanyol, 10 000 000), Daniel Wass (Valencia, 6 000 000), John Guidetti (Alavés, kuv., 4 000 000), Theo Bongonda (Zulte Waregem, kuv., 1 600 000), Pablo Hernández (Independiente, 1 400 000), Álvaro Lemos (Las Palmas), Jonny Castro (Atlético Madrid, 7 000 000), Sergi Gómez (Sevilla, 5 000 000), Andreu Fontas (Kansas City, i.)
Kölcsönbe: Juan Hernández (Cádiz)
Kölcsönből vissza: Lucas Boyé (Torino)

EIBAR
Érkezett:
Fabián Orellana (Valencia, kuv., 2 000 000), José Antonio Martínez (Barcelona B, i.), Sergio Álvarez (Gijón, 4 000 000)
Kölcsönbe: Marc Cardona (Barcelona B), Pedro Bigas (Las Palmas)
Kölcsönből vissza: Bebé (Rayo Vallecano), Nano (Sporting Gijón), Pablo Hervías (Valladolid), Christian Rivera (Barcelona B), Pere Milla (Numancia), Alejandro Gálvez (Las Palmas)
Távozott: Ander Capa (Athletic Bilbao, 3 000 000), Inui Takasi (Betis, i.), David Junca (Celta Vigo, i.), Dani García (Athletic Bilbao, i.), David Lombán (szl.), Iván Alejo (Getafe, 4 000 000), Christian Rivera (Las Palmas), Unai Elgezabal (Alcorcón)
Kölcsönbe: José Antonio Martínez (Granada), Nano (Tenerife)
Kölcsönből vissza: Fran Rico (Granada), Vukasin Jovanovics (Bordeaux)

ESPANYOL
Érkezett: Borja Iglesias (Celta Vigo, 10 000 000), Sergi Darder (Olympique Lyon, kuv., 8 000 000), Sergio Sánchez (Rubin Kazany, kuv., i.)
Kölcsönből vissza: Álvaro Vázquez (Gimnastic), Roberto (Málaga), Hernán Pérez (Alavés)
Távozott: Gerard Moreno (Villarreal, 20 000 000), Marc Navarro (Watford, 2 000 000), Jairo Morillas (V-Varen Nagaszaki, i.), José Manuel Jurado (al-Ahli, i.), Pau López (Betis, i.)
Kölcsönbe: Aarón Martín (Mainz, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Carlos Sánchez (Fiorentina)

GETAFE
Érkezett: Nemanja Makszimovics (Valencia, 5 000 000), David Soria (Sevilla, 3 000 000), Vitorino Antunes (Dinamo Kijev, kuv., 2 500 000), Mauro Arambarri (Boston River, kuv., 2 150 000), Leandro Cabrera (Crotone, kuv., 600 000), Oswaldo Alanís (Deportivo Guadalajara, i.), Leandro Chichizola (Las Palmas, i.), Markel Bergara (Real Sociedad, kuv., i.), Jaime Mata (Real Valladolid, i.), Iván Alejo (Eibar, 4 000 000), Ignasi Miquel (Málaga, 5 000 000)
Kölcsönbe: Sergi Guardiola (Córdoba)
Kölcsönből vissza: Emiliano Buendía (Cultural Leonesa), Chuli (Lugo), Alberto García (Rayo Vallecano), Karim Yoda (Reus Deportiu), Jefferson Montero (Emelec), Rubén Yánez (Cádiz), Robert Ibánez (Osasuna)
Távozott: Emiliano Buendía (Norwich City, 1 500 000), Vicente Guaita (Crystal Palace, i.), Francisco Molinero (Gijón, i.), Alberto García (Rayo Vallecano, i.), Karim Yoda (Reus Deportiu, i.), Álvaro Jiménez (szl.), Mathieu Flamini (szl.), Sergio Mora (szl.), Fajszal Fadzsr (Caen, 1 500 000), Ajub Abu (Real Madrid B, i.), Dani Pacheco (Málaga, i.)
Kölcsönbe: Mathías Olivera (Albacete), Filip Manojlovics (Panioniosz), Chuli (Extremadura)
Kölcsönből vissza: Jefferson Montero (Swansea City), Loic Rémy (Las Palmas), Emiliano Martínez (Arsenal)

GIRONA
Érkezett: Marc Muniesa (Stoke City, kuv., 5 000 000), Johan Mojica (Rayo Vallecano, kuv., 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Sebas Coris (Osasuna), Rubén Alcaraz (Almería), Patrick Roberts (Manchester City)
Távozott: Farid Bulaja (Metz, kuv., 800 000), Eloi Amagat (New York City, i.), Rubén Alcaraz (Real Valladolid, 1 000 000)
Kölcsönbe: Sebas Coris (Gimnastic de Tarragona)
Kölcsönből vissza: Aleix García (Manchester City), Johan Mojica (Rayo Vallecano), Pablo Maffeo (Manchester City), Douglas Luiz (Manchester City), Michael Olunga (Kujcsou Csecseng)

HUESCA
Érkezett: Dani Escriche (Lugo, 500 000), Eugeni Valderrama (Valencia B, i.), Luisinho (Deportivo La Coruna, i.), Jorge Miramón (Reus Deportiu, i.), Jonathan Rubio (Gil Vicente), Serdar Gürler (Osmanlispor, 2 500 000)
Kölcsönbe: Axel Werner (Atlético Madrid), Rúben Semedo (Villarreal), Samuele Longo (Inter), Damián Musto (Club Tijuana), Pablo Insua (Schalke), Xabier Etxeita (Bilbao)
Távozott: Carlos David (Saint Gilloise, i.), Álvaro Vadillo (Granada, i.), Jair Amador (Maccabi Tel Aviv, i.), Nagore (szl.), Alexander González (Elche, i.), Luso (Rayo Majadahonda, i.), Rulo Prieto (Alcorcón, i.)
Kölcsönbe: Eugeni Valderrama (Albacete), Jonathan Rubio (Varzim)
Kölcsönből vissza: Alex Remiro (Athletic Bilbao), Ezequiel Rescaldani (Atlético Nacional)

LEGANÉS
Érkezett: Rodrigo Tarín (Barcelona, i.), Rubén Pérez (Granada, kuv., i.), Fede Vico (Lugo, i.), Daniel Ojeda (Lorca, i.), Guido Carrillo (Southampton), Sanjin Prcic (Rennes, i.), José Manuel Arnáiz (Barcelona, 5 000 000), Jusszef en-Nesziri (Málaga, 6 000 000)
Kölcsönbe: Juanfran (Deportivo La Coruna, 300 000), Mikel Vesga (Athletic Bilbao), Diego Rolan (Deportivo La Coruna, 1 000 000), Jonathan Silva (Sporting CP), Michael Santos (Málaga), Óscar Rodríguez (Real Madrid B), Kenneth Omeruo (Leganés, 800 000)
Kölcsönből vissza: Mamadou Koné (Eupen), Owusu (Cartagena)
Távozott: Miguel Ángel Guerrero (Olympiakosz, i.), Martín Mantovani (Las Palmas, i.), Omar (szl.), Diego Rico (Bournemouth, 12 000 000), Tito (Rayo Vallecano, i.)
Kölcsönbe: Fede Vico (Granada), Owusu (Salmantino), Mamadou Koné (Málaga)
Kölcsönből vissza: Claudio Beauvue (Celta Vigo), Nordin Amrabat (Watford), Nereo Champagne (Olimpo), José Naranjo (Genk ), Joseba Zaldua (Real Sociedad), Darko Brasanac (Betis)

LEVANTE
Érkezett: Erick Cabaco (Nacional, 2 000 000), Coke (Schalke, kuv.), Rubén Rochina (Rubin Kazany, kuv.), Aitor Fernández (Numancia, 1 000 000), Nikola Vukcsevics (Braga, 8 900 000), Raphael Dwamena (FC Zürich, 6 200 000), Moses Simon (Gent, 5 000 000)
Kölcsönbe: Rober Pier (Deportivo La Coruna)
Kölcsönből vissza: Rubén García (Gijón), Verza (Almería), Javier Espinosa (Granada), Eszteban Szaveljics (Albacete), Samu García (Málaga)
Távozott: Giampaolo Pazzini (Hellas Verona), Alex Alegría (Betis), Erick Cabaco (Nacional), Iván Villar (Celta Vigo), Szasa Lukics (Torino), Fahad al-Muvallad (al-Ittihad), Raúl Fernández (Las Palmas, i.), Jefferson Lerma (Bournemouth, 28 000 000)
Kölcsönbe: Ivi (Real Valladolid)

REAL MADRID
Érkezett: Vinícius Júnior (Flamengo, 45 000 000), Álvaro Odriozola (Real Sociedad, 30 000 000), Andrij Lunyin (Zorja Luhanszk, 8 500 000), Omar Mascarell (Eintracht Frankfurt , 4 000 000), Lucas Torró (Osasuna, 1 750 00), Raúl de Tomás (Real Madrid B), Federico Valverde (Real Madrid B), Thibaut Courtois (Chelsea, 35 000 000)
Kölcsönből vissza: Martin Ödegaard (Heerenveen), Fábio Coentrao (Sporting CP)
Távozott: Cristiano Ronaldo (Juventus, 117 000 000), Omar Mascarell (Schalke, 10 000 000), Lucas Torró (Eintracht Frankfurt, 3 500 000), Philipp Lienhart (Freiburg, kuv., 2 000 000)
Kölcsönbe: Asraf Hakimi (Borussia Dortmund), Theo Hernández (Real Sociedad), Mateo Kovacic (Chelsea)

REAL SOCIEDAD
Érkezett: Mikel Merino (Newcastle United, 12 000 000), Andoni Gorosabel (Real Sociedad B)
Kölcsönbe: Theo Hernández (Real Madrid)
Kölcsönből vissza: Joseba Zaldua (Leganés), Héctor Hernández (Alavés)
Távozott: Álvaro Odriozola (Real Madrid, 30 000 000), Srdjan Babic (Crvena zvezda, 800 000), , Markel Bergara (Getafe, i.), Carlos Martínez (Oviedo , i.), Sergio Canales (Betis, i.), Tono (AEK Larnaka, i.), Xabi Prieto (visszavonult)

SEVILLA
Érkezett: Ibrahim Amadou (Lille, 15 000 000), Tomas Vaclik (FC Basel, 7 000 000), Roque Mesa (Swansea City, 6 000 000), Joris Gnagnon (Rennes, 15 000 000), Sergi Gómez (Celta Vigo, 5 000 000), Aleix Vidal (Barcelona, 8 500 000)
Kölcsönbe: André Silva (Milan)
Kölcsönből vissza: Juan Munoz (Almería), Borja Lasso (Osasuna)
Távozott: Clément Lenglet (Barcelona, 35 900 000), Guido Pizarro (Tigres UANL, 8 700 000), David Soria (Getafe, 3 000 000), Juan Munoz (Alcorcón, i.), Joaquín Correa (Lazio, 15 000 000), Steven Nzonzi (Roma, 26 650 000)
Kölcsönbe: Sergio Rico (Fulham)
Kölcsönből vissza: Lionel Carole (Galatasaray), Roque Mesa (Swansea City), Miguel Layún (FC Porto), Johannes Geis (Schalke), Sandro Ramírez (Everton)

VALENCIA
Érkezett: Geoffrey Kondogbia (Inter, kuv., 25 000 000), Mouctar Diakhaby (Olympique Lyon, 15 000 000), Daniel Wass (Celta Vigo, 6 000 000), Uros Racsics (Crvena zvezda, 2 200 000), Álex Centelles (Valencia B), Cristiano Piccini (Sporting CP, 8 000 000), Kévin Gameiro (Atlético Madrid, 16 000 000)
Kölcsönbe: Michy Batshuayi (Chelsea, 3 000 000), Gyenyisz Cserisev (Villarreal)
Kölcsönből vissza: Aderllan Santos (EC Vitória), Zakaria Bakkali (Deportivo La Coruna), Álvaro Medrán (Alavés), Nani (Lazio), Nacho Gil (Las Palmas), Joao Cancelo (Inter)
Távozott: Joao Cancelo (Juventus, 40 400 000), Nemanja Makszimovics (Getafe, 5 000 000), Fabián Orellana (Eibar, 2 000 000), Zakaria Bakkali (Anderlecht, 1 200 000), Nani (Sporting CP, i.), Martín Montoya (Brighton, 7 000 000)
Kölcsönbe: Álvaro Medrán (Rayo Vallecano)
Kölcsönből vissza: Goncalo Guedes (PSG), Luciano Vietto (Atlético Madrid), Andreas Pereira (Manchester United)

VILLARREAL
Érkezett: Gerard Moreno (Espanyol, 20 000 000), Karl Toko Ekambi (Angers, 18 000 000), Roger Martínez (Csiangszu Szuning, kuv., 14 900 000), Santiago Cáseres (Vélez Sarsfield, 10 000 000), Ramiro Funes (Everton, 9 000 000), Miguel Layún (FC Porto, 4 000 000), Santi Cazorla (Arsenal, i.), Daniel Raba (Villarreal B), Carlos Bacca (Milan, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Alavés), Matías Nahuel (Barcelona B), Alfred N'Diaye (Wolverhampton)
Távozott: Rodri (Atlético Madrid, 20 000 000), Roger Martínez (CF América, 8 500 000), Antonio Rukavina (FK Asztana, i.), Adrián Marín (Alavés), Samu Castillejo (Milan, 25 000 000)
Kölcsönbe: Rúben Semedo (Huesca), Alfred N'Diaye (Málaga), Pau Torres (Málaga), Gyenyisz Cserisev (Valencia)
Kölcsönből vissza: Carlos Bacca (Milan), Szalem al-Davszari (al-Hilal)

RAYO VALLECANO
Érkezett:
Gaël Kakuta (Hopej China Fortune, 3 000 000), Alberto García (Getafe, i.), José Pozo (Almería, 1 300 000), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid, 1 000 000), Tito (Leganés, i.), Jordi Amat (Swansea City, 1 000 000)
Kölcsönbe: Luis Advíncula (Tigres UANL), Álvaro Medrán (Valencia)
Kölcsönből vissza: Johan Mojica (Girona), Lass Bangoura (Almería)
Távozott: Johan Mojica (Girona, 5 000 000), Baiano Carneiro (Alanyaspor, i.), Ernesto Galán (Rayo Majadahonda, i.), Diego Aguirre (Real Zaragoza, i.), Antonio Amaya (UCAM Murcia, i.), Mario Fernández (Cartagena, i.), Manucho (szl.), Alejandro Domínguez (szl.), Francisco Cerro (szl.), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid), Abdulmadzseed al-Szulaiheem (al-Sabab), Alberto García (Getafe), Raúl de Tomás (Real Madrid B), Unai López (Athletic Bilbao), Bebé (Eibar), Fran Beltrán (Celta Vigo, 8 000 000)

REAL VALLADOLID
Érkezett:
José Antonio Caro (Sevilla B), Rubén Alcaraz (Girona, 1 000 000), Fede San Emeterio (Sevilla B)
Kölcsöbe: Ivi (Levante), Keko (Málaga), Daniele Verde (Roma)
Kölcsönből vissza: Iban Salvador (Cultural Leonesa), Alberto Guitián (Sporting Gijón)
Távozott: Iban Salvador (Celta Vigo B, i.), Deivid (Las Palmas, i.), Jaime Mata (Getafe, i.), Lukas Rotpuller (szl.), Isaac Becerra (Gimnastic de Tarragona, i.)
Kölcsöbe: José Antonio Caro (Albacete), Fede San Emeterio (Granada)
Kölcsönből vissza: Toni Martínez (West Ham U23), Jannisz Janniotasz (Olympiakosz), Javier Ontiveros (Málaga), Pablo Hervías (Eibar), Borja Herrera (Las Palmas)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

MÁLAGA
Érkezett: Renato Santos (Boavista, 750 000), Badr Bulahrud (FUSZ Rabat, 600 000), Munir (Numancia, i.), Dani Pacheco (Getafe, i.)
Kölcsönbe: Héctor Hernández (Atlético Madrid B), Alfred N'Diaye (Villarreal), Pau Torres (Villarreal), Mamadou Koné (Leganés)
Kölcsönből vissza: Mikel Villanueva (Cádiz), Michael Santos (Gijón), Luis Munoz (Lugo), Miguel Cifuentes (Albacete), Bakary Koné (RC Strasbourg), Jony (Gijón), Javier Ontiveros (Real Valladolid), Adnan Tighaduini (Twente), Emanuel Cecchini (Club León), Álex Mula (Tenerife)
Távozott: Chory Castro (Nacional, i.), Maxime Lestienne (Standard Liege, i.), Ignasi Miquel (Getafe, 5 000 000), Bakary Koné (Ankaragücü, i.), Jusszef en-Nesziri (Leganés, 6 000 000)
Kölcsönbe: Jony (Alavés), Emanuel Cecchini (Banfield), Mikel Villanueva (Reus Deportiu), Keko (Real Valladolid), Michael Santos (Leganés), Esteban Rolón (Genoa)
Kölcsönből vissza: Zdravko Kuzmanovics (FC Basel), Roberto (Espanyol), Samu García (Levante), Borja Bastón (Swansea City), Alberto Bueno (FC Porto), Isaac Success (Watford), Adalberto Penaranda (Warford), Diego Rolan (Bordeaux), Brown Ideye (Tiencsin Teda)

DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Diego Rolan (Bordeaux, 5 000 000), Carles Gil (Aston Villa, kuv., 1 750 000), Quique (Osasuna, 1 700 000), Christian Santos (Alavés, i.), Pedro Sánchez (Granada, i.), Sebastián Dubarbier (Estudiantes, i.), David Simón (Las Palmas, i.)
Kölcsönbe: Pablo Marí (Manchester City), Adrián Ortola (Barcelona), Domingos Duarte (Sporting CP)
Kölcsönből vissza: Álex Bergantinos (Gijón), Saúl García (Numancia), Rober Pier (Levante)
Távozott: Florin Andone (Brighton, 6 000 000), Emre Colak (al-Vahda, 1 000 000), Luisinho (Huesca, i.), Rubén Martínez (Osasuna, i.), Fernando Navarro (szl.), Fabian Schär (Newcastle United, 4 000 000), Sidnei (Betis, 4 500 000), Guilherme (Olympiakosz, 2 500 000)
Kölcsönbe: Juanfran (Leganés, 300 000), Rober Pier (Levante), Diego Rolan (Leganés, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Lucas Pérez (Arsenal ), Adrián López (FC Porto), Zakaria Bakkali (Valencia), Makszim Koval (Dinamo Kijev), Federico Valverde (Real Madrid B)

LAS PALMAS
Érkezett: Fidel (Almería, 500 000), Rubén Castro (Betis, i.), Martín Mantovani (Leganés, i.), Juan Cala (Honan Csienje, i.), Nauzet Pérez (APOEL Nikosia, i.), Deivid (Real Valladolid, i.), Álvaro Lemos (Celta Vigo), Raúl Fernández (Levante, i.), Christian Rivera (Eibar), Tomás Pekhart (Hapoel Beer-Seva, i.), Iñigo Ruiz de Galarreta (Barcelona B, 500 000)
Kölcsönbe: Rafa Mir (Wolverhampton)
Kölcsönből vissza: Sergio Araujo (AEK Athén), Loic Rémy (Getafe), Borja Herrera (Real Valladolid), Mateo García (Alcorcón)
Távozott: Marko Livaja (AEK Athén, kuv., 1 800 000), Loic Rémy (Lille, 1 400 000), Leandro Chichizola (Getafe, i.), Jairo Samperio (Hamburg, i.), Ximo Navarro (Alavés), Imoh Ezekiel (Kotrijk, i.), Míchel Machado (szl.), David Simón (Deportivo La Coruna, i.), Alberto Aquilani (szerződését felbontották), Borja Herrera (Reus Deportiu, i.), Raúl Lizoain (Alcorcón, i.)
Kölcsönbe: Mateo García (Arisz), Pedro Bigas (Eibar)
Kölcsönből vissza: Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado), Nacho Gil (Valencia), Emmanuel Emenike (Olympiakosz), Alen Halilovic (Hamburg), Alejandro Gálvez (Eibar), Oghenekaro Etebo (Feirense), Hernán Toledo (Deportivo Maldonado), Matías Aguirregaray (Club Tijuana)

Vastaggal a hét eseményei, lezárva pénteken délben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik