La Liga: az új idényben öt madridi csapat lesz az élvonalban!

Vágólapra másolva!
2018.05.27. 22:46
null
Akárcsak az Huesca, a Rayo is a Lugo elleni győzelemmel tette biztossá feljutását
A Rayo Vallecano hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Lugót a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó előtti, 41. fordulójában, így az Huesca után a madridi együttes is biztossá tette a feljutását az élvonalba. A La Liga következő kiírásában így rekordot jelentő öt fővárosi csapat szerepelhet.

 

A Rayo már a múlt héten is kiharcolhatta volna a feljutást, de 4–0-s vereséget szenvedett az Alcorcón vendégeként. A madridi csapat a második esélyével már élt, Álex Moreno találatával 1–0-ra megverte a Lugót, ezzel egyrészt biztossá tette az osztályváltást, másrészt a szintén feljutó Huescát megelőzve visszavette a vezetést a tabellán.

A Rayo Vallecano két év után tér vissza a La Ligába, amelytől a 2015–2016-os szezonban a 18. helyen búcsúzott. A csapat vezetőedzője a klub legendája, a 42 esztendős Michel, míg házi gólkirálya a Real Madridtól kölcsönkapott Raúl de Tomás, aki ebben a szezonban 24-szer volt eredményes a másodosztályban.

A Rayo feljutásával eldőlt, hogy a következő idényben rekordot jelentő öt fővárosi együttes (Real Madrid, Atlético Madrid, Getafe, Leganés, Vallecano) szerepelhet a La Ligában.

Szintén nem mellékes, hogy a Sevilla B és a Lorca FC után a Barcelona B kiesése is biztossá vált a második vonalban. A katalánok az elmúlt három fordulóban hét pontot szereztek, de előtte sorozatban hét vereséget szenvedtek el, és 11 fordulón át voltak nyeretlenek, ami nem fért bele a bennmaradás kivívásához.

A harmadik feljutó helyért rendezendő playoffban a Sporting Gijón és a Zaragoza részvétele már biztos, míg a másik két pozícióért a Cádiz, a Valladolid, az Osasuna, a Numancia és Hidi Patrik csapata, a Real Oviedo csatázik – utóbbi két gárda meglehetősen csekély eséllyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik