Aduriz csodagóljával megverte a Bilbao a Barcelonát

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.08.16. 20:50
null
A 89. percben esett a mérkőzés egyetlen találata (Fotók: AFP)
A spanyol labdarúgó-élvonal, a La Liga rajtján a 38 éves támadó, Aritz Aduriz csodás góljával az Athletic Bilbao megverte a címvédő Barcelonát.

SPANYOL LA LIGA
1. FORDULÓ
Athletic Bilbao–Barcelona 1–0 (Aduriz, 89.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A sérült Lionel Messi és az éppen németül tanuló Philippe Coutinho nélkül lépett pályára a Barcelona az Athletic Bilbao otthonában. A baszk csapat volt az egyetlen, amelyet nem tudott legyőzni az előző idényben a katalán gigász, és most is alaposan megizzadt a San Mamésben a címvédő.

Az első félidőben kétszer is hatalmasat kellett védenie Marc-André ter Stegennek, mindkétszer a nyáron a Manchester Unitedet visszautasító, Bilbaóban 2028-ig hosszabbító Inaki Williams lövését hárította.

Nem unatkozott a hazai kapus, Unai Simón sem, akit egyszer a kapufa mentett meg, Luis Suárez közeli lövésénél (a támadót az eset után le kellett cserélni), egyszer meg a léc, de oda a kapus tolta Rafinha ravasz tekerését.

Szintén a Suárezt váltó brazil lőtt kapura, de már a szünet után, ám ezt is elérte Simón, a gyengén futballozó Carles Alená helyére álló Ivan Rakitic pedig maga talált a léc fölé a 71. percben – és már ilyen jeleneteknek is örülni lehetett, olyan szinten folyt a futball a második félidőben.

Múzeumi találat...



Ernesto Valverde a hajrára fordulva beküldte a pályára Sergi Roberto helyett a 21 éves csatárt, Carles Pérezt, majd a bilbaói ikon, a 38 éves Aritz Aduriz is beszállt a mérkőzésbe – és első labdaérintésével el is döntötte azt, a levegőben úszva, ollózó mozdulattal lőtt a bal sarokba egy beadást!

A Bilbao a nyáron egyetlen eurócentet sem költött erősítésekre, csak felkerült a profik közé öt saját nevelésű fiatal...

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik