La Liga: a június 8-i héten folytatódhat a bajnokság!

Vágólapra másolva!
2020.05.23. 14:39
null
Messi hamarosan ismét tétmérkőzésen léphet pályára (Fotó: AFP)
Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök több bejelentést is tett szombaton a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. A sportéletet érintő hír, hogy a kormány engedélyezi a futballbajnokságok újraindulását is a június 8-i héttől.

A miniszterelnök bejelentése szerint a múzeumok és a színházak is ismét megnyithatják kapuikat, illetve néhány napon belül folytathatják tevékenységüket a turisztikai szférában dolgozók is.

A liga egy Twitter-bejegyzésben közölte, hogy június 8-tól visszatér a labdarúgás az országban. További fejlemények hamarosan várhatóak!

A spanyol labdarúgók érdekvédelmi szervezete és a liga feladata, hogy megegyezzen a visszatérés feltételeiről.

Ha minden igaz, június 9-én a másodosztályú Rayo Vallecano–Albacete decemberben elhalasztott mérkőzéssel folytatódna a futballélet, hétvégén pedig már az élvonalban is rendeznének találkozót.

Ezzel a nagy európai bajnokságok közül a múlt hétvégén újraindult német után a spanyol a második, amely jelentős lépést tett a folytatás felé.

Spanyolországban a hét elejétől már csoportosan készülnek a csapatok labdarúgói a folytatásra.

LaLiga on Twitter

Vuelven las competiciones profesionales. Desde la semana del 8 de junio y gracias a la altura de miras de todas las partes involucradas en el ámbito deportivo, siempre bajo las indicaciones de @sanidadgob. #VolverEsGanar



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik