La Liga: a Barca és az Atleti is fizetéscsökkentést jelentett be

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.03.27. 16:08
null
A Barcánál is fizetéscsökkentés jöhet (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli labdarúgócsapatok közül az FC Barcelona, az Atlético Madrid és az Espanyol egyaránt bejelentette, hogy gazdasági intézkedéseket vezet be a klub jövőbeli működése érdekében.

 

A Barca csütörtök este, az Espanyol és az Atlético pedig pénteken adott ki közleményt. Mindhárom klub a spanyoloknál ERTE-ként ismert gazdasági óvintézkedésre hivatkozott bejelentésében, amelyre a koronavírus miatti vészhelyzet nyomán van szükség.

A helyi sajtó szerint ennek részeként a játékosok, edzők és alkalmazottak fizetését 70 százalékkal csökkenthetik.

A Barcelona kapcsán korábban arról lehetett olvasni, hogy a futballisták egyeztettek a klubvezetőkkel a fizetéscsökkentésről, ám nem sikerült egyezségre jutniuk.

Az Atléticónál Miguel Ángel Gil Marín vezérigazgató levélben tájékoztatta a nyilvánosságot. Hangsúlyozta, ezt a nehéz döntést a klub életben maradása érdekében kellett meghozniuk.

Az Espanyol közleményében az áll, 70 százalékkal csökken minden labdarúgó, edző és egyéb stábtag fizetése – nemcsak a profi felnőttcsapatnál, hanem a női és ifjúsági együtteseknél is.

A helyi médiumok szerint a következő néhány napban több spanyol klub hasonló bejelentést tesz majd.

FC Barcelona (desde) on Twitter

Comunicado del FC Barcelona https://t.co/yIS1uno4vw



Atlético de Madrid on Twitter

Carta del consejero delegado del club https://t.co/LXIY9PEyWC



RCD Espanyol de Barcelona on Twitter

El @RCDEspanyol presenta un ERTO que afecta a les plantilles del primer equip masculí i femení, Espanyol B i Juvenils A i B El #RCDE presenta un ERTE que afecta a las plantillas del primer equipo masculino y femenino, Espanyol B y Juveniles A y B +Info: https://t.co/vqQ6ZHHHwv



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik