Gelson Martinst ingyen igazolták, mégis sokba kerülhet az Atléticónak (Fotó: AFP)

Az A Bola információi szerint a Sporting CP nem hajlandó elfogadni az Atlético Madrid ajánlatát, mely szerint a spanyolok utólag 15 millió eurót fizetnének a portugál klubnak Gelson Martins játékjogáért cserébe. A lap úgy tudja, legalább 50 milliót szeretnének a válogatott futballista távozásából látni, ha pedig nem születik peren kívüli egyezség a klubok közt, úgy a Sporting továbbra is az UEFA-tól vár megoldást – nyáron 105 millió eurós kártérítési követelést nyújtottak be az európai szövetségnél. Ennyi lett volna Martins kivásárlási ára, amennyiben egy klub alkudozás nélkül el akarja vinni Lisszabonból.

A történet 2018 májusában kezdődött, miután a Sporting CP a 2017–2018-as bajnoki idény utolsó fordulójában 2–1-re kikapott a Marítimo otthonában, és ezzel csupán az Európa-liga-indulást jelentő harmadik helyet szerezte meg a ligában. A következő edzésen 50 csuklyás huligán támadt a játékosokra, a megvert futballisták pedig nem hagyták annyiban a történteket, féltucatnyian azonnal jelezték, nem hajlandóak tovább a klubnál játszani, felbontják a szerződésüket. Köztük volt a Sporting első csapatában 2015 és 2018 nyara közt 92 bajnokin 18 gólt jegyző Martins is. 

Az ügy eddig kísértetiesen hasonlít Rui Patrício esetére, a kapus szintén a támadás után bontott szerződést, majd igazolt szabadügynökként a Wolverhamptonhoz. Az angolok nem merték megvárni az UEFA döntését a kérdésben, és végül inkább 18 millió eurót utaltak a Sportingnak, mintsem kockáztassák a portugálok által követelt 58 milliós kompenzáció megfizetését. 

Martins eddig nem feltétlen váltotta be az átigazolásához fűzött reményeket Madridban: nyolc bajnokin lépett pályára és még nem lőtt gólt. A tétmeccsen szerzett egyetlen találatát a Király-kupában jegyzi, a Sant Andreu kapuját vette be.