Koronavírus: megvan a 15. pozitív eset a Deportivo Alavésnél

Vágólapra másolva!
2020.03.18. 17:26
A Reuters beszámolója szerint a spanyol élvonalban szereplő Deportivo Alavésnél összesen már 15 pozitív koronavírusos esetet regisztráltak, miután az első csapat edzői stábjának két újabb tagjáról derült ki, hogy pozitív lett a szombaton elvégzett tesztjük.

A klub hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint „a 15 pozitív esetből három a klub első csapatához tartozó labdarúgó, hét az edzői stábhoz tartozik és a klub további öt alkalmazottja is fertőzött. A klub kosárlabdacsapatának, a Kirolbet Baskoniának a játékosai, edzői nem érintettek a pozitív eseteknél. A pozitív esetek közül senki nem produkált tüneteket és mindannyian jól vannak” – áll a közleményben.„a 15 pozitív esetből három a klub első csapatához tartozó labdarúgó, hét az edzői stábhoz tartozik és a klub további öt alkalmazottja is fertőzött. A klub kosárlabdacsapatának, a Kirolbet Baskoniának a játékosai, edzői nem érintettek a pozitív eseteknél. A pozitív esetek közül senki nem produkált tüneteket és mindannyian jól vannak” – áll a közleményben.

A klub sietett leszögezni, hogy azért döntött a tesztek elvégzése mellett, mert felelősséget érez a klubot alkotó emberek felé, és ez volt a lehető legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy a pozitív eseteket kiszűrjék és a megfelelő óvintézkedéseket megtegyék.

Spanyolországban a szerda délutáni adatok szerint több mint 12 000 aktív koronavírus fertőzéses esetet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma meghaladja a 600-at.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik