Király-kupa: Solari első meccsén a Real néggyel nyert Afrikában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 21:26
null
Álvaro Odriozola nemcsak a nyelvét mutatta meg, hanem ízelítőt is abból, hogy a Real Madrid miért vásárolta meg (Fotó: AFP)
Az ideiglenesen megbízott vezetőedző, Santiago Solari első mérkőzésén a Real Madrid idegenben 4–0-ra legyőzte a harmadosztályú Melillát a spanyol Király-kupában a legjobb 16 közé jutásért zajló párharc első felvonásán.

 

Az argentin szakember a Keylor Navas – Odriozola, Javier Sánchez, Sergio Ramos (Nacho, a szünetben), Reguilón – Ceballos, Marcos Llorente, Asensio (Cristo González, 83.) – Lucas Vázquez, Benzema (Fede Valverde, a szünetben), Vinícius Júnior összeállításban küldte pályára a királyi együttest az Észak-Afrikában, Marokkó által körülölelt, ám spanyol fennhatóság alá tartozó Melillában.

A Földközi-tenger partján fekvő város 1995-ig Málaga tartományhoz tartozott, azóta autonóm városi rangot élvez, különleges spanyol kormányzati területnek számít. A Melilla tíz fordulót követően a második helyen áll harmadosztályú csoportjában.

A Real Madridnak csaknem fél órába telt, mire megszerezte a vezetést, utána azonban egyre-másra alakította ki a helyzeteket. Az első gólt a 28. percben négy méterről Karim Benzema szerezte, akiről Álvaro Odriozola centerezésénél teljesen megfeledkeztek a hazai védők (0–1). A játékrész hosszabbításában Vinícius Júnior passzából Marco Asensio is betalált (0–2).

A szünet után sokáig nem változott az állás, majd a hajrában a vendégek fölényessé tették sikerüket. A 79. percben Odriozola volt eredményes, de még mielőtt ő a gólvonalról a kapuba bombázott volna, Vinícius is beleért a labdába, így a 18 éves brazil tehetség az elmúlt öt évben az első Real-játékos lett, aki két gólpasszt is adott az első olyan meccsén, amelyen kezdőként kapott lehetőséget.

A végeredményt a 92. percben a tartalékegyüttes, a Castilla csatára, a csereként beálló Cristo González állította be egy erőteljes fejessel (0–4).

A visszavágóra december elején kerül sor a Santiago Bernabéu Stadionban.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT,
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Melilla (III.)–Real Madrid 0–4 (Benzema 28., Asensio 45+1., Odriozola 79., Cristo González 92.)
Córdoba (II.)–Getafe 1–2
Alavés–Girona 2–2
Mallorca (II.)–Real Valladolid 1–2

Később
21.30: Cultural Leonesa (III.)–Barcelona

Csütörtök
12.00: Sporting Gijón (II.)–Eibar
16.15: Villanovense (III.)–Sevilla
16.15: Celta Vigo–Real Sociedad
18.30: Almería (II.)–Villarreal
18.30: Cádiz (II.)–Espanyol
20.45: Racing Santander (III.)–Real Betis

Keddi eredmények
Ebro (III.)–Valencia 1–2
Lugo (II.)–Levante 1–1
Leganés–Rayo Vallecano 2–2
Sant Andreu (III.)–Atlético Madrid 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik