Király-kupa: Messi büntetőt rontott, kikapott a Barcelona

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.17. 22:56
null
Az Espanyol féken tartotta Messit, aki büntetőt is hibázott (Fotó: AFP)
Az Espanyol nagy bravúrt végrehajtva legyőzte a Barcelonát a labdarúgó Király-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozón Lionel Messi büntetőt hibázott, a hazaiak a párharc első felvonását eldöntő találatot a hajrában szerezték.

 

A Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Digne – Paulinho, Busquets, Alená – Al. Vidal, Messi, L. Suárez kezdőcsapattal pályára lépő Barcelona több helyzetet is kidolgozott az első félidőben, de Messi és Busquets lövését is védte a Real Madrid korábbi kapusa, Diego López. A gól nélküli első félidőt követően a fordulás után is Messi próbálkozott először, ám az Espanyol rutinos kapusa ezúttal is állta a sarat.

A 61. percben Esteban Granero (szintén korábbi Real-játékos) szabálytalankodott a tizenhatoson belül Sergi Robertóval, így a Barcelona büntetőhöz jutott. Messi állt a labda mögé, de a bal alsóba tartó lövését Diego López óriási bravúrral hárította.

A 88. percben pedig megnyerte a találkozót az Espanyol, a csereként beálló 20 éves tehetség, Óscar Melendo lőtte ki a jobb alsót. A párharc első felvonása így a kisebbik barcelonai csapaté lett, a visszavágóra január 25-én kerül sor a Camp Nouban.

KIRÁLY-KUPA
Negyeddöntő, első mérkőzések
Atlético Madrid–Sevilla 1–2
Valencia–Deportivo Alavés 2–1

Espanyol–FC Barcelona 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik