Király-kupa: közös közleményt adott ki a Bilbao és a Real Sociedad

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 14:56
null
A Bilbao és a Sociedad nézők előtt szeretne összecsapni (Fotó: AFP)
A spanyol Király-kupa-döntő két résztvevője, az Athletic Bilbao és a Real Sociedad közös közleményt adott ki, amelyben arra kéri a Spanyol Labdarúgó-szövetséget (RFEF), későbbi időpontban, nézők előtt kerüljön sor a fináléra.

 

Mint ismert, a Király-kupa 2019–2020-as kiírásában a döntőt április 18-án rendezték volna meg, ám a koronavírus-járvány miatt ezt is el kellett halasztani.

Különlegesség, hogy a fináléba két baszk együttes, a Bilbao és a Real Sociedad jutott be.

Nemrég az Athletic szurkolói a közösségi médiában jelezték, elutasítják, hogy a döntőt ne, vagy zárt kapuk mögött rendezzék meg.

A két klub a hivatalos honlapján egy időben számolt be arról, hogy vezetői egyeztettek a spanyol szövetség elnökével, Luis Rubialesszel a lehetőségekről. A tárgyalás után az Athletic Bilbao és a Real Sociedad arra kéri a szövetséget, hogy későbbi időpontban és nézők előtt rendezze meg a finálét.

Illetve azt szeretnék, ha az RFEF garantálná, hogy a döntő végeredményét akkor is elismeri hivatalosnak, ha később, a 2019–2020-as idény után játsszák le.

Athletic Club on Twitter

OFICIAL I Los presidentes de @RealSociedad y @AthleticClub han acordado solicitar a la @rfef que la final de la #CopaDelRey 2019-20 se celebre a puerta abierta en una próxima fecha a determinar. #BiziAmetsa #AthleticClub https://t.co/kmbkwyaruF



Real Sociedad Fútbol on Twitter

COMUNICADO OFICIAL I Los presidentes de @AthleticClub y @RealSociedad han acordado solicitar a la @rfef que la final de la #CopaDelRey 2019-20 se pueda celebrar a puerta abierta. #AurreraReala https://t.co/52n7cXnckF



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik