Király-kupa: kizárhatják a címvédő Barcelonát – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.01.17. 16:14
null
Chumi jogosulatlanul szerepelt a kupameccsen? (Fotó: AFP)
Spanyol sajtóhírek szerint kizárhatják a Barcelona labdarúgócsapatát a Király-kupából, mivel a címvédő a Levante elleni nyolcaddöntő első felvonásán (amelyet 2–1-re elveszített idegenben) jogosulatlanul szerepeltetett egy játékost.

 

Az El Mundo azt írja, Juan Brandáriz (ismertebb nevén Chumi) nem léphetett volna pályára a Levante elleni Király-kupa-meccsen, mivel előtte a B-csapatnál eltiltást szedett össze. Chumi kezdőként 58. percbeli lecseréléséig volt a pályán a Levante ellen – a párharc visszavágóját csütörtök este rendezik meg.

A lap a spanyol szövetség (RFEF) fegyelmi szabályzatának 56.3-as pontjára hivatkozva azt írja, „a játékos addig a napig, amíg le nem telik az eltiltása, a klub semmilyen mérkőzésén nem léphet pályára”. A szabályzat 76-os pontja pedig azt mondja ki, „ha egy klub jogosulatlanul szerepeltet egy játékost egy mérkőzésen, a győzelmet 3–0-s gólkülönbséggel a másik csapat javára kell ítélni”.

Az El Mundo által megkérdezett jogi szakértők szerint elképzelhető, hogy a Barcelonát kizárják a Király-kupából. A katalánok a sorozat legutóbbi négy kiírását megnyerték.

Három idénnyel ezelőtt a Real Madridot zárták ki a Király-kupából, mivel Gyenyisz Cserisev jogosulatlanul szerepelt a Cádiz ellen.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
19.30:
Real Sociedad–Real Betis
20.30: Espanyol–Villarreal
21.30: Barcelona–Levante

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik