Király-kupa: csúcsfutball a Camp Nouban – a Barca 6–1-re verte a Sevillát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.30. 23:27
null
A Barcelona varázslatos gólokat szerezve ejtette ki a Sevillát (Fotók: AFP)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata a 2–0-ra elveszített első mérkőzés után a Camp Nouban 6–1-re megverte a Sevillát a spanyol Király-kupa negyeddöntőjében, így 6–3-as összesítéssel bejutott a februári elődöntőbe.

Talán sosem érnénk a meccsbeszámolónk végére, ha minden részletre kiterjedő összefoglalót szeretnénk írni a Camp Nouban történtekről, ezért igyekszünk lényegre törőek lenni. Az első és legfontosabb különbség az volt a hazaiak 2–0-s sikerével zárult sevillai meccshez képest, hogy ezúttal nem Malcom és Kevin-Prince Boateng, hanem Lionel Messi és Luis Suárez kezdett támadóposztokon a Barcelonában, melynek vezetőedzője, Ernesto Valverde lehetőségeihez képest ezúttal gyakorlatilag a legerősebb tizenegyét szerepeltette.

A 13. percben a katalánok szerezték meg a vezetést, amikor Philippe Coutinho váltotta gólra a Messi által kiharcolt tizenegyest. Lőhette volna a büntetőt az argentin is, de átadta a lehetőséget az utóbbi időben láthatóan önbizalomhiányban szenvedő csapattársának (1–0).

A 24. percben Jasper Cillessen bravúrosan védett André Silva sarkazásánál, ám ezzel a Barca még nem nyert volna sokat, ha három perccel később nem hárítja Éver Banega büntetőjét is. A holland kapus jól érezte az irányt, és oldalra ütötte az argentin középpályás által félmagasan lőtt labdát, így pályafutása során klubszínekben először védett tizenegyest! Banega pedig először rontott a Sevilla játékosaként.

Jasper Cillessen is kivette a részét a sikerből
Jasper Cillessen is kivette a részét a sikerből

A 31. percben Arthur a vendégek térfelének közepéről Xavit idéző mélységi passzal hozta ziccerbe Ivan Rakiticet, aki éppen annyira nyúlt hozzá a labdához, hogy az elcsordogáljon a Sevilla kapusa, Juan Soriano mellett (2–0).

A második félidő elején két perc leforgása alatt Coutinho és Sergi Roberto is betalált (4–0), így a Barcelona már úgy állt továbbjutásra, hogy egy kapott gól még bele is fért számára. A brazil középpályás fejese sem volt csúnya – igaz, kellett hozzá a vendégek kapusa is –, de e két gól közül a szépségversenyt Messi gólpassza miatt a második találat nyeri.

A 67. percben aztán Guilherme Arana nagy erejű lövésével szépített a Sevilla (4–1), ám utána túlságosan is kinyílt, amit a hazaiak kihasználtak: a 74. percben Messi ordító ziccerben még hibázott, a hajrában azonban a katalánok két olyan kontratámadást vittek végig és fejeztek be góllal, amelyekért már érdemes volt jegyet váltani ezen az estén a Camp Nouban. (Ezt egyébként barcelonai léptékkel mérve nem olyan sokan, „csak” 58 050-en tették meg.)

Philippe Coutinho (jobbra) önbizalmának alighanem jót tett a szerda esti két gól
Philippe Coutinho (jobbra) önbizalmának alighanem jót tett a szerda esti két gól

A 89. percben Luis Suárez tette biztossá a Barca továbbjutását Jordi Alba centerezését követően (5–1), a 92. percben pedig Messi talált be (6–1). Utóbbi akció során az ellenfél tizenhatosán belül két barcelonai védő, Gerard Piqué és Jordi Alba is sarokkal ért labdához, mielőtt az argentin a kapuba passzolt… Csodaszép gól volt.

A Barcelona 6–3-as összesítéssel jutott be az elődöntőbe – egymást követő kilencedik évben –, amelybe már a Valencia és a Betis is kvalifikálta magát. A sevillai zöld-fehérek szerdán az Espanyolt ejtették ki hosszabbítás után, így a 2005–2006-os kiírás óta először kerültek be a legjobb négy közé – akkor egyébként meg is nyerték a sorozatot.

ÖSSZEFOGLALÓ

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

FC Barcelona–Sevilla 6–1 (Coutinho 13., 53. – az elsőt 11-esből, Rakitic 31., S. Roberto 54., L. Suárez 89., Messi 92., ill. Arana 67.)
Továbbjutott: az FC Barcelona, 6–3-as összesítéssel

Real Betis–Espanyol 3–1 (Lo Celso 76., Sergio León 95., Mandi 99., ill. Léo Baptistao 33.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Real Betis, 4–2-es összesítéssel

Keddi eredmény
Valencia–Getafe 3–1 (Rodrigo 61., 92., 93., ill. Molina 1.)
Továbbjutott: a Valencia, 3–2-es összesítéssel

Csütörtökön játsszák
21.30: Girona–Real Madrid (az első mérkőzésen: 2–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik