Király-kupa: bombameglepetés, a Mirandés kiütötte a Sevillát!

B. J.B. J.
Vágólapra másolva!
2020.01.30. 22:52
null
A hazai drukkerek ezúttal sem mertek hinni a szemüknek (Fotó: AFP, archív)
Hatalmas meglepetésre kiesett a Sevilla a labdarúgó spanyol Király-kupából a másodosztály egyik újonca, a CD Mirandés otthonában.

 

KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Mirandés (II.)–Sevilla 3–1
(Matheus Aias 7., 30., A. Rey 85., ill. Nolito 90.)

Ahogyan a Real Madrid és a Barcelona, a Sevilla sem tartalékolt a kupában, noha vasárnap pályára lép a bajnokságban, és tovább küzd a dobogóért. De nem hiába tartják kupaspecialistának a Sevillát, és mintha a csapat edzője, Julen Lopetegui megérezte volna, hogy vendéglátójuk, a másodosztályú Mirandés nagyon lelkesen és veszélyesen fog futballozni... mert a mérkőzés elején Matheus Aias megszerezte a vezetést – négy védő közül, klasszikus középcsatár-mozdulattal.

Sokat elmond az erőviszonyokról, hogy a komplett hazai keret értéke nem éri el a tízmillió eurót, a Sevilla kispadján ülők közül – Lucas Ocampos, Jusszef en-Nesziri, Franco Vázquez, Sergio Reguilón, Joan Jordán, Fernando, Javi Díaz – csak utóbbi kettő játékjogának értéke kisebb ennél a Transfermarkt szerint, de Fernando, a 32 éves szűrő még mindig értékesebb volt, mint a komplett hazai kezdő!

Éver Banega kihagyta a maga helyzetét, a 30. percben azonban Matheus Aias meglőtte élete gólját, a félidő végén pedig kétszer is hatalmasat kellett védenie a Sevilla kapusának, Tomás Vaclíknak: előbb Martín Merquelanz szép lövésénél, aztán Matheus Aias ravasz pörgetésénél.

Nem meglepő, hogy Lopetegui hármat is cserélt a szünetben, a bevetett Ocampos, Jordán, en-Nesziri hármas játékjoga összesen 55 millió eurót ér. Nolito kihagyott ziccerrel nyitott, Ocampos lövése a kapufán csattant, ám Diego Carlos könyököse miatt büntetőhöz jutott a hazai csapat, de Álvaro Pena lövését kifogta Vaclík!

A hajrára fordulva a nemrégiben húszmillió euróért vett en-Nesziri tíz méterről az égbe lőtt, ekkor már érezni lehetett, hogy feladta lélekben a Sevilla, a 85. percben a végig remekül futballozó Álvaro Rey megadta a kegyelemdöfést.

Ne feledjük, a Mirandés az előző idényben még a harmadosztályban vitézkedett, a nem is olyan régen játékosként még az Athletic Bilbaóban játszó Andoni Iraola csapata most bekerült a nemzetközi sportlapokba is.

Sovány vigasz a vendégeknek: Nolito legalább a becsületgólt megszerezte... 3–1

Újabb kis csodát tett a Mirandés, amely a hazai kupában az elmúlt 11 olyan alkalommal, amikor élvonalbeli csapattal találkozott, továbbjutott. Óriásölők...


 

KORÁBBAN
Barcelona–
Leganés 5–0 (Griezmann 4., Lenglet 27., Messi 59., 89., Arthur 77.)
CulturalLeonesa (III.)–Valencia 0–0 – 11-esekkel 2–4
Rayo Vallecano (II.)–Villarreal 0–2 (Nino Fer 84., Cazorla 85.)
Tenerife (II.)–Athletic Bilbao 3–3 (Joselu 8., 21. – az elsőt 11-esből, D. Gómez 105+1. – 11-esből, ill. I. Williams 17., 54., Yuri Berchiche 118.) 11-esekkel 2–4
Badajoz (III.)–Granada 2–3(Pablo Vázquez 8., A. Caballero 90+3., ill. A. Martínez 1., R. Soldado 86., C. Fernández 109.)
Real Sociedad–Osasuna 3–1 (Isak 33., 69., Ödegaard 61., ill. Cardona 36.)

RealZaragoza (II.)–Real Madrid 0–4 (Varane 6., L. Vázquez 32., Vinícius Júnior 72., Benzema 78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik