Király-kupa: az új igazolás 91. percben szerzett góljával nyert a Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 23:31
null
Clément Lenglet (15) első gólja a Barcelonában győzelmet ért (Fotó: Twitter)
A címvédő FC Barcelona a csereként beálló Clément Lenglet fejes góljával 1–0-ra győzött a harmadosztályú Cultural Leonesa vendégeként a spanyol Király-kupában a legjobb 16 közé jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

 

A Barcelona keretéből a sérült Lionel Messi, Samuel Umtiti és Thomas Vermaelen mellett Marc-André ter Stegen, Gerard Piqué, Jordi Alba, Ivan Rakitic, Philippe Coutinho, Sergio Busquets és Luis Suárez sem utazott el a csapattal a Cultural Leonesa elleni kupameccsre. A katalánok kilenc évvel ezelőtt, a 2009–2010-es szezonban egyszer – pontosabban kétszer – már összecsaptak a leóni alakulattal, akkor idegenben Pedro duplájával 2–0-ra, míg hazai környezetben 5–0-ra nyertek.

A mostani mérkőzést csak nagy nehezen tudta megnyerni a Cillessen – N. Semedo, Chumi, Jorge Cuenca (Lenglet, 61.), Miranda – Arturo Vidal, Samper (Alená, 33.), Denis Suárez – O. Dembélé, Munir, Malcom (Arthur, 80.) összetételben szereplő Barcelona, melynek kapusa, Jasper Cillessen több nagy védést is bemutatott.

A harmadosztályú csoportjában negyedik helyen álló Cultural Leonesa méltó ellenfele volt a spanyol bajnoki éllovasnak, de védelme a 91. percben lemaradt Clément Lenglet-ról, aki Ousmane Dembélé középre ívelt szabadrúgása után a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát. A nyáron a szerződtetett francia középhátvédnek ez volt az első gólja a Barcelona mezében (0–1).

A gól után a hazaiak egyik játékosánál, Sergio Marcosnál elszakadt a cérna, egy percen belül összeszedett két sárga lapja miatt kiállította a játékvezető, így nem léphet majd pályára a Camp Nouban.

Két megjegyzést érdemes még hozzáfűzni a mérkőzéshez: az egyik, hogy az idényben először lehetőséget kapó Sergi Sampert vádlisérülés miatt már az első félidőben le kellett hozni, a másik, hogy a Barcelona kezdőcsapatába tétmeccsen először bekerülő, a Bordeaux-tól júliusban 40 millió euróért megvásárolt Malcom nem tudott bizonyítani Ernesto Valverdének, aki a hajrában le is cserélte őt.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT,
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Cultural Leonesa (III.)–Barcelona 0–1
(Lenglet 91.)

Korábban
Melilla (III.)–Real Madrid 0–4
(Benzema 28., Asensio 45+1., Odriozola 79., Cristo González 92.)
Córdoba (II.)–Getafe 1–2
Alavés–Girona 2–2
Mallorca (II.)–Real Valladolid 1–2

Csütörtök
12.00: Sporting Gijón (II.)–Eibar
16.15: Villanovense (III.)–Sevilla
16.15: Celta Vigo–Real Sociedad
18.30: Almería (II.)–Villarreal
18.30: Cádiz (II.)–Espanyol
20.45: Racing Santander (III.)–Real Betis

Keddi eredmények
Ebro (III.)–Valencia 1–2
Lugo (II.)–Levante 1–1
Leganés–Rayo Vallecano 2–2
Sant Andreu (III.)–Atlético Madrid 0–1

A visszavágókat december elején rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik