Király-kupa: a Real egygólos előnyt szerzett Barcelonában

Vágólapra másolva!
2014.01.21. 22:49
A Real Madrid Karim Benzema első félidő közepén szerzett fejes góljával nyert az Espanyol elleni idegenben a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első felvonásán, így minimális előnnyel várhatja a jövő heti, hazai visszavágót.

Casillas – Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Illarramendi, Modric, Di María – Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo kapott helyet a Real kezdőcsapatában. Carlo Ancelotti gondolkodott ugyan a kisebb sérüléssel bajlódó Sergio Ramos kispadoztatásán, de a védő bekerült végül a kezdőbe.

Benzema góljával idegenben került előnybe a Real
(Fotó: marca.com)
Benzema góljával idegenben került előnybe a Real (Fotó: marca.com)

Parádés kezdéssel lepték meg a nagyérdemű a főszereplők, egyik fél sem óvatoskodott, így mindkét kapu előtt azonnal óriási gólszerzési lehetőségek adódtak. A vendégoldalról előbb Cristiano Ronaldo, majd Gareth Bale veszélyeztetett, de Iker Casillas bravúrjára is szükség volt – egy szögletnél jól zárt a röviden –, hogy ne változzon az eredmény. A 18. percben Pizzi lövésénél – nagyszerűen visszagurított labdára érkezett, csak az égbe lőtt ziccerben, középről, 12 m-ről – a madridi kapus is közeli szemlélője volt a történéseknek. Mint ahogyan a védőtársak.

A 21. percben az aranylabdás portugál lövése csattant a jobb oldali kapufán, az iram nem akart csökkenni, és mivel ritkán szabálytalankodtak a pályán lévők, lüktető, élvezetes volt a találkozó. A 25. percben aztán a labdát többet birtokló vendégek jutottak vezetéshez: Álvaro Arbeloa adott be jobbról, a röviden helyezkedő Bale fejjel megcsúsztatta a labdát, középen Karim Benzema pedig befejezésként rárobbant (0–1). A bekapott gól kifogta kicsit a szelet a katalánok vitorlájából, a félidő hátralévő részében egyértelműen a Real dominált. A hajrában picit összekapta magát az Espanyol, de Fransico Casillának éppen úgy akadt dolga, mint Iker Casillasnak a túloldalon.

Bátran nekirontott az Espanyol a Realnak, a madridiak védekezni kényszerültek, de többnyire sikerült még az előtt megakasztaniuk a hazai akciókat, hogy komolyabb gólveszély kialakulhatott volna. Idővel aztán már ismét a madridiak irányították a játékot, de lendületes támadójátékuk helyett több alkalommal megelégedtek a labdatartással.

Arbeloa feltűnése a jobb oldalon rendre zavart idézett elő a hazai kapu előtt, a második félidő közepén a Real eldönthette volna a meccset – és vélhetően a továbbjutást is –, de nem élt a lehetőségekkel. Pedig a hazaiakon semmi nem múlt, ők lelkesen asszisztáltak a történtekhez. Kevés ereje maradt a végjátékra a huszáros rohamhoz a hazaiaknak, aztán Jhon Córdoba váratlanul ziccerbe került, de a kapuból kifutó, a szöget jól záró Iker Casillas bravúrral belekapott a nem túl fifikás lövésbe. A meccs helyzete volt, óriási egyenlítési lehetőség maradt ki, lényegében az utolsó említésre méltó momentumként.

KARIM BENZEMA GÓLJA



SPANYOL KIRÁLY-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Espanyol–Real Madrid 0–1
(Benzema 25.)
KÉSŐBB
Real Sociedad–Racing Santander – szerda, 20 óra
Levante–Barcelona – szerda, 22
Atlécio Madrid–Athletic Bilbao – csütörtök, 21

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Levante–Barcelona
Real Sociedad–Racing Santander
Espanyol–Real Madrid
Atlécio Madrid–Athletic Bilbao
A visszavágókat a jövő héten rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik