Király-kupa: a címvédő 11-esekkel, a Sociedad magabiztosan jutott tovább

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.29. 22:54
null
Cazorla a 85. percben döntötte el a továbbjutást (Fotó: AFP, archív)
A spanyol élvonaltól az előző idény végén búcsúzó Rayo Vallecano sokáig jól tartotta magát, ám a hajrában kapott gólokkal 2–0-ra vereséget szenvedett a Villarrealtól, így a vendéggárda került a spanyol labdarúgó Király-kupa legjobb nyolc csapata közé. A címvédő Valencia gól nélküli 120 percet követően szétlövésben jutott túl a korábban az Atlético Madridot legyőző harmadosztályú Cultural Leonesán. A Real Sociedad 3–1-re felülmúlta az Osasunát, viszont a Granada túlórára kényszerült a harmadik ligás Badajoz otthonában, de végül nyert.

A Villarreal góljait a 19 esztendős Nino Fer és a 35 éves Santi Cazorla szerezte a Rayo otthonában. A Vallecano egyébként hálás lehetett azért, hogy a videobíró a jelenlegi kiírásban már a Király Kupában is aktív: a 63. percben a felvételek alapján úszta meg Xavier Quintilla gólját – igaz, ez a végelszámolásnál végül nem sokat számított.

A címvédő (hétvégén pedig a bajnokságban a Barcelonát legyőző) Valencia ellen 85 percen keresztül szinte csak bekkelt a Cultural Leonesa, amely aztán a hajrában kétszer is közel került az élvonalbeli együttes búcsúztatásához. A 85. percben Julian Luque centerezése után Sergio Benito lövésénél védett nagyot Jaume Domenech, majd a 90. minutumban Dani Parejo hibája után Montes Arce lövésénél kellett résen lennie a kapusnak.

A találkozón végül a tizenegyesek döntöttek: a hazai együttes két elrontott lövéssel kezdett, ezzel szemben a Valencia nem hibázott, így elkerülte az Atlético Madrid sorsát, amely az előző körben épp a Leonesával szemben esett el.

A szerdai játéknap egyetlen élvonalbeli párharcából a Real Sociedad jött ki győztesként, köszönhetően a két skandináv, a svéd Alexander Isak és a norvég Martin Ödegaard remeklésének, amellyel 3–1-re legyőzte az Osasunát.

A harmadosztályú Badajoz a 90+3. percben mentette hosszabbításra a Granada elleni mérkőzést, ám végül Carlos Fernández 109. minutumban esett góljával így is kiesett a kiscsapat.

A REAL MADRID ZARAGOZAI SIKERÉRŐL ITT OLVASHAT!

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Badajoz (III.)–Granada 2–3 (Pablo Vázquez 8., A. Caballero 90+3., ill. A. Martínez 1., R. Soldado 86., C. Fernández 109.)
Real Sociedad–Osasuna 3–1 (Isak 33., 69., Ödegaard 61., ill. Cardona 36.)
RealZaragoza (II.)–Real Madrid 0–4 (Varane 6., Lucas Vázquez 32., Vinícius Junior. 72., Benzema 79.)
Korábban
CulturalLeonesa (III.)–Valencia 0–0 – tizenegyesekkel: 2–4
Rayo Vallecano (II.)–Villarreal 0–2 (Nino Fer 84., Cazorla 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik