Király-kupa: 32 év után ismét döntős a Real Sociedad!

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 23:09
null
(Fotó: AFP, archív)
A Real Sociedad a 2–1-es hazai siker után idegenben 1–0-ra verte meg a másodosztályú Mirandést a spanyol labdarúgó Király-kupa elődöntőjében, így két győzelemmel, 3–1-es összesítéssel jutott be az áprilisi fináléba.

 

A spanyol élvonalban hatodik helyen álló, szombaton az FC Barcelona otthonában pályára lépő Real Sociedad továbbjutása tulajdonképpen a papírforma igazolása, ám a baszk együttes a párharc előtt nem vehette félvállról a Mirandést, hiszen a másodosztályú csapat az egyaránt első osztályú Celta Vigót, Sevillát és Villarrealt is kiejtette az elődöntőig vezető úton.

A párharc első meccsén a San Sebastián-i alakulat hazai környezetben 2–1-re nyert, s az első félidő végén a visszavágón is megszerezte a vezetést, Mikel Oyarzabal talált be büntetőből, aki az első mérkőzésen is gólra váltott egy tizenegyest.

Nem lehet azt mondani, hogy a Mirandés alárendelt szerepet játszott volna a találkozón, de a Real Sociedad megérdemelten jutott be a döntőbe, 32 év után először!

A baszk együttes hatodszor döntős a spanyol Király-kupában, az eddigi öt fináléjából csak egyet, az 1987-eset nyerte meg.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Mirandés (II.)–Real Sociedad 0–1
(Oyarzabal 41. – 11-esből)
Továbbjutott: a Real Sociedad, két győzelemmel, 3–1-es összesítéssel

CSÜTÖRTÖK
21.00: Granada–Athletic Bilbao
Az első mérkőzés eredménye: 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik