Kicsit szomorúan álldogál Simeone a pénzesőben, de hogy feladná...

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.07.19. 17:13
null
Diego Simeonénak szinte teljesen új csapatot kell építenie Madridban (Fotó: AFP)
Újra itt a nyár, monszunos, viharveréses, szupercellás, és a nemzetközi futballvilágon is végigsöpör menetrend szerint a pénzeső. Ez elől valahogy senki sem akar elrejtőzni, sőt... És hol van még a lubickolás vége? Immár tizenegy éve fut szokásos transzfer-összefoglalónk, a heti első rész a hagyományok szerint a Premier League-é, a második a Serie A-é, a harmadik a Bundesligáé, a negyedik a Ligue 1-é, és Spanyolországban zárjuk heti kalandozásainkat.

 

Tavaly arról írtunk, hogy valami elszakadt az ATLÉTICO MADRID és Diego Simeone között: naggyá tették egymást, eljutottak a spanyol bajnoki címig és a Bajnokok Ligája-döntőig, de a hazai sikert nem tudták megismételni, az európai megasorozatban pedig nem tudták átlépni a saját árnyékukat, két fináléban sem.

És a saját játékukat sem: Simeone csapata eljutott az erőnlét és a taktikai tökéletes fokára, csak éppen az igazán nagyok ellen ez már kevés, hiányzott a váratlan villanás, az ösztönös zsenik megindulása, közben paradox módon a szupersztárok sokszor nem tudtak felpörögni a kisebb csapatok ellen. Sokan várták, hogy a vezetőség a problémát Simeone menesztésével orvosolja, de teljesen másként döntött az elnök, Enrique Cerezo (hol vannak már a régi szép, Jesús Gil-féle edzőfalói idők?): az argentin maradt, és kicserélik körötte az egész csapatot a sportigazgató, az olasz Andrea Berta segítségével.

A tavaly elköltött 160 millió (100 körül volt a bevétel) eredménye csak egy újabb bajnoki ezüst lett, de ha jobban megfigyeljük az Atlético ténykedését, azt abszolúte nem a pénzszórás jellemzi: 2011 óta jó 150 millió eurót költött a klub a bevételek fölött, átigazolási és aláírási pénzeket nem számolva, ami egyedi a mai topfutballban. Olyan csillagokat adott el jó áron, mint Sergio Agüero, David de Gea, Diego Forlán, Falcao, Diego Costa, Filipe Luís, Jackson Martínez, Arda Turan, Raúl Jiménez, Mario Mandzukic, Toby Alderweireld, Miranda, Borja Bastón, Theo Hernández, Óliver Torres és tavaly a Jonny Otto, Kévin Gameiro, Diogo Jota trió, közben olyan játékosokat szerzett meg olcsón, mint Jan Oblak, Ángel Correa, Gabi vagy José Giménez, a saját utánpótlásból pedig felkerült a profik közé Koke után Saúl Níguez, Óliver Torres, Thomas, Lucas és Theo Hernández is.

Mint köztudott, a tehetséggyárban nincsenek futószalagok, sajnos nem születik minden évben Budapesten egy Puskás Ferenc, Hercegszántón egy Albert Flórián, a fenti atléticósok közül legutóbb Theo Hernández lépett be az első csapat kapuján, 2016-ban. Az előző idény előtt Simeone nagytakarítást végzett, Gameiro, Jota, Pierre Kunde Malong, Fernando Torres és Gabi is távozott, de mindent összevetve jó 200 millió euróért megvette a Thomas Lemar, Rodri, Gelson Martins, Nikola Kalinic, Santiago Arias, Jonny Otto sort, majd a télen érkezett Álvaro Morata (érte majd 2020-ban kell még 65 millió eurót fizetni), a balbekk Jonny Ottóért pedig 20.5 milliót adott a Wolverhampton.

Ezen a nyáron folytatódott a klubikonok távozása: Filipe Luís és Diego Godín 33-33, Juanfran 34 éves korában kapott elbocsájtó szép üzenetet, a nagyobb sikerekre vágyó, távozni akaró Antoine Griezmann, Lucas Hernández, Rodri trióért kifizették a kérők a kivásárlási árat (ez is mutatja: elfogyott az ászok bizalma abban, hogy Simeone rövid időn belül újabb aranyérmes csapatot farag belőlük). Gelson Martinsért jó pénzt adott a Monaco, a húszmillióért vett Luciano Viettót hétmillióba megszámolták a Sporting CP-nek, Bernard Mensah Törökországba költözött – a 2014-ben megvett kapust, André Moreirát hét kölcsönadás után most végleg elengedték, a három argentin, Axel Werner, Nicolás Ibánez és Nehuén Pérez pedig újabb kölcsönjátékosi esélyt kapott.


Értük összesen 311.1 millió euró folyt be
(pontosabban ebből mínusz 24 millió, amely a Real Sociedadnak járt Griezmann eladásából), a költekezési alapot még duzzaszthatja az Everton, Flamengo, Wolverhampton hármas által hívott, harmincmillió eurós árcédulával ellátott Diego Costa és a Tottenhammel, a Wolverhamptonnal és a Napolival hírbe hozott Ángel Correa; de Vitolo és Nikolic is eladó, ellenben a Manchester United által hívott Saúl Nígueznek új szerződést ajánlott a szakvezetőség. Nem is akármilyet: majdnem havi egymillió eurót, nettóban! A klubrekorder egyébként Oblak, évi tízmillió nettóval.

Visszatérve Correára: őt a Milan is kiszemelte magának, a Sky Italia szerint vételára 55 millió euró, és Jorge Mendes intézkedik, mert az olaszok Correáért André Silvát és Patrick Cutronét is eladnák. Correa ügyében az Atlético gondosan előkészült, hárommillió eurót adott azonnal a támadó előző klubjának, a San Lorenzónak annak tízszázalékos részesedése fejében.

NÉZZÜK AZ ÚJ ATLÉTICÓT! A kapuban Oblak helye megkérdőjelezhetetlen, előtte Giménezé dettó, jobbjára érkezett nagy meglepetésre a Tottenhamtől 22 millió euróért Kieran Trippier, az Arias, Sime Vrsaljko kettős ugyanis túl sérülékeny. Nélson Semedo, Héctor Bellerín, Elseid Hysaj és Thomas Meunier voltak még jelöltek, spanyol források szerint Arias ideje járt le Madridban. Trippier utolsó mérkőzését a Tottenhammel új csapata otthonában vívta: a BL-döntőt. Amelyet elveszített, így máris megvan a közös téma a régiekkel... Megérzésünk szerint Trippiert kifejezetten olcsón vette meg az Atlético, nagy fogásnak ígérkezik az angol, gondoljunk a tavalyi világbajnokságra.

Sztefan Szavics mellé került vetélytársnak az Espanyoltól Mario Hermoso, akivel különös módon egyszerre az Espanyol és a Real Madrid sem járt igazán jól: a 25 milliós átigazolási díj e két csapaté, fele-fele, ez egyiknek sem sok, különböző okokból. A transzfer érdekessége, hogy a háromszoros spanyol válogatott középső védőt a Real fillérekért, 7.5 millió euróért megvehette volna, de nem kellett a bekk Zinédine Zidane-nak! Az Atlético elsőre húszmilliót ajánlott, mert kétszer ekkora kivásárlási árral bíró Hermoso barcelonai szerződése jövőre lejárt volna, ők most a következő vételár húsz százalékával vigasztalódnak. Véleményünk szerint melléfogott ebben az ügyben a Real...

Hermoso másik kérője a PSG volt.

Érkezett húszmillióért korábban a Portótól a brazil Felipe (Felipe Monteiróként is emlegetik, hogy kitűnjön a népes Felipe családból). Felipe (Y Azevedo, illetve Y Azevédő) már 30 éves, ezért is meglepő eme tisztes summa. Későn érő típus, a válogatottban is tavaly szeptemberben mutatkozott be. De nehogy azt higgyük, hogy így négy jó középhátvédje van Simeonének – a helyes szám az öt, mert felkerült végleg az ifiből az elképesztően tehetséges Francisco Montero.

A bal oldalon nincs ilyen nagy tolongás, bár Montero, Hermoso és Vrsaljko is képes azon az oldalon is futballozni, az egyetlen vérbeli ember erre a posztra a húszmillióért vett brazil, 21 éves Renan Lodi – aki a Transfermarkt szerint ennek csak ötödét éri. Felvetődött korábban Ryan Bertrand, Marcos Alonso, mostanában a portói Alex Telles, Dani Alves, a mexikói Jesús Gallardo (Monterrey) és az ajaxos Daley Blind neve, Lodit idén a Real Madrid, a Juventus, a Sahtar Doneck és a Lille is megkérte már.

A védelem jobb szélén egyébként Giménez és Thomas is bevethető, utóbbi szűrő, és az ő helyére érkezett a nagy rivális Realtól Marcos Llorente, ő elé vagy mellé meg a mexikói játékmester, Héctor Herrera. Simeone Andrea Pirlója 29 éves, szerződése lejártával ingyen érkezett (állítólag nyolc-kilenc milliós aláírási pénz mellett), a Roma, a Tottenham, az Inter és a Real Madrid is vitte volna.

A legértékesebb kezdőcsapat (Transfermarkt)
A legértékesebb kezdőcsapat (Transfermarkt)

A csatársor erősítése lehet majd a fentebb már megemlített Nicolás Ibánez, aki 54 mérkőzésén 26 gólt szerzett a mexikói Atlético San Luisban, és 126 millió euróért a Benficától az előző idényben berobbanó Joao Félix. A tizenkilenc esztendős támadómindenes 43 fellépésén 31 kanadai ponttal boldogította volt egyesületét, hát még az eligazolásával! A nagy Mendes is segített, sejtjük, rosszul nem járt, ugyanakkor a Portónál vakarhatták a fejüket, elvégre a világ immáron negyedik legdrágább játékosa az ő neveltjük, de három éve ingyen elvitte tőlük a sasos csapat... A Benfica B-ből vele tartott most a szerb Ivan Szaponjics is, mert Simeone szereti a meglepetéseket (egyébként a korosztályos Európa-bajnokságon szűrte ki őt), Morata ügyében pedig nemrégiben döntöttek úgy, hogy végleg megveszik a Chelsea-től.

Itt hívnánk fel a figyelmet arra, hogy a Real kézen-közön fél kezdőt felnevelt városi riválisának: a cserekapus, Antonio Adán, Hermoso, Llorente és Morata nevének felemlegetése mellett meg szokott feledkezni arról a nemzetközi szaksajtó, hogy egyrészt Moratát az Atlético utánpótlásából bányászta ki 2007-ben a Getafe, és onnan került csak a királyi klubhoz, másrészt 2007-ben az Atlético volt nagyon ügyes, mert a Real U17-esei közül ingyen elvitte Saúl Níguezt. Aki most 90 millió eurót ér.

Természetesen messze még a nyár vége: nagy célpont a realos James Rodríguez, de ha ő mégis Nápolyban kötne ki, a Tottenhamtől Christian Eriksen jöhetne, a hetvenmilliós üzletet akár egy eladással összekötve, de a nápolyi Fabián Ruiz is Atlético-kiszemelt. Az ajaxos David Neres és klubja kapott egy konkrét ajánlatot az Atléticótól, ezt sportigazgatója, Marc Overmars árulta el, de a frankfurti, negyvenmilliós Ante Rebic is régóta Simeone-kedvenc. Felvetődött még a szélsők közül Nicolas Pépé neve is, és még korábban az, hogy el lehetne hozni Párizsból Edinson Cavanit, de erre aligha kerül már sor. Egy kapusról is olvastunk: a gelsenkircheni Alexander Nübel lehet Oblak új helyettese.

Egy nagy dobást még biztosan tartogat Simeone, sokak szerint még a végén Mauro Icardi lesz az!

Ha minden Simeone szája íze szerint alakul, összejöhet az őszre egy Oblak – Trippier, J. Giménez, Hermoso, Alex Telles – Koke, H. Herrera, Eriksen, Lemar – Joao Félix, Icardi kezdő is, miközben a tartalékokból simán összejönne egy olyan B-csapat, amely a negyedik helyen végezne a Ligában.

Sokak szerint éppen az Atlético Madrid A mögött...

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA
NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019

ALAVÉS
Érkezett:Lucas Pérez (West Ham, 2 300 000 euró), Pere Pons (Girona, 2 000 000), Luis Rioja (Almería, 2 000 000), Ramón Miérez (Atlético Tigre, 1 150 000), Saúl García (Deportivo La Coruna, ingyen), Jeando Fuchs (Sochaux), Olivier Verdon (Sochaux),Joselu (Newcastle United, 2 240 000),Alberto Rodríguez (Atlético Madrid B, i.)
Kölcsönből vissza:Rafa Navarro (Sochaux), Ermedin Demirovic (Almería), Adrián Diéguez (Huesca), Rafa Páez (Sochaux), Antonio Cristian (Fuenlabrada), Daniel Torrea (Albacete), Javi Munoz (Real Oviedo), Nando (Extremadura)
Távozott:Carlos Vigaray (Real Zaragoza, i.),Antonio Cristian (Fuenlabrada, i.)
Kölcsönből vissza:Borja Bastón (Swansea), Inui Takasi (Betis), Jony (Málaga), Darko Brasanac (Betis), Diego Rolán (Deportivo La Coruna), Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado), Álex Blanco (Valencia B)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett:
Peru Nolaskoain (Bilbao B), Asier Villalibre (Bilbao B), Gaizka Larrazabal (Bilbao B)
Kölcsönből vissza:Andoni López (Almería), Xabier Etxeita (Huesca), Cristian Ganea (Numancia), Mikel Vesga (Leganés), Sabin Merino (Leganés)
Távozott:Alex Remiro (Real Sociedad, ingyen), Markel Susaeta (szerződése lejárt), Xabier Etxeita (szl.), Mikel Rico (Huesca, i.), Ander Iturraspe (Espanyol, i.), Sabin Merino (szl.)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett:
Joao Félix (Benfica, 126 000 000), Marcos Llorente (Real Madrid, 30 000 000), Felipe (Porto, 20 000 000), Héctor Herrera (Porto, i.), Renan Lodi (Athletico Paranaense, 20 000 000), Nicolás Ibánez (San Luis), Francisco Montero (Atlético Madrid B),Ivan Szaponjics (Benfica B, 500 000),Mario Hermoso (Espanyol, 25 000 000), Kieran Trippier (Tottenham, 22 000 000)
Kölcsönből vissza:Gelson Martins (Monaco), André Moreira (Feirense), Luciano Vietto (Fulham), Axel Werner (Málaga), Sime Vrsaljko (Inter)
Távozott:Lucas Hernández (Bayern München, 80 000 000), Rodri (Manchester City, 70 000 000), Gelson Martins (Monaco, 30 000 000), Luciano Vietto (Sporting CP, 7 500 000), Bernard Mensah (Kayserispor, kölcsön után végleg, 3 600 000), Diego Godín (Inter, i.), Juanfran (szl.), Filipe Luís (Flamengo, i.), Antoine Griezmann (Barcelona, 120 000 000),André Moreira (Belenenses, i.)
Kölcsönbe:Nicolás Ibánez (San Luis), Axel Werner (San Luis),Nehuén Pérez (Famalicao)

FC BARCELONA
Érkezett:Frenkie de Jong (Ajax, 75 000 000), Neto (Valencia, 26 000 000), Emerson (Atlético Mineiro, 12 000 000), Moussa Wagué (Barcelona B), Antoine Griezmann (Atlético Madrid, 120 000 000),Marc Cucurella (Eibar, 4 000 000)
Kölcsönből vissza:Marc Cardona (Eibar), Adrián Ortolá (Deportivo La Coruna), Douglas (Sivasspor), Sergi Palencia (Bordeaux), Denis Suárez (Arsenal)
Távozott:Jasper Cillessen (Valencia, 35 000 000), André Gomes (Everton, kv., 25 000 000), Paco Alcácer (Dortmund, kv., 21 000 000), Denis Suárez (Celta Vigo, 12 900 000), Marc Cardona (Osasuna, 2 500 000), Marc Cucurella (Eibar, kv., 2 000 000), Sergi Palencia (St.-Étienne, 2 000 000), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe, i.), Douglas (Besiktas, i.), Adrián Ortolá (Tenerife, i.)
Kölcsönből vissza:Jeison Murillo (Valencia), Kevin-Prince Boateng (Sassuolo)

BETIS
Érkezett:Giovani Lo Celso (PSG, kv., 22 000 000), Juanmi (Real Sociedad, 8 000 000), Aitor Ruibal (Betis B),Dani Martín (Gijón, 5 000 000), Nabil Fekir (Lyon, 19 750 000)
Kölcsönbe: Alfonso Pedraza (Villarreal)
Kölcsönből vissza:Víctor Camarasa (Cardiff City), Juanjo Narváez (Almería), Alex Alegría (Gijón), Darko Brasanac (Alavés), Rijad Budebuz (Celta Vigo), Alin Tosca (PAOK Szaloniki), Inui Takasi (Alavés)
Távozott:Sergio León (Levante, 4 000 000), Alex Alegría (Mallorca , i.), Alin Tosca (Gazisehir, i.),Pau López (Roma, 23 500 000), Inui Takasi (Eibar, 2 000 000), Darko Brasanac (Osasuna, 1 000 000), Rijad Budebuz (St.-Étienne, 3 500 000)
Kölcsönbe:Aitor Ruibal (Leganés)
Kölcsönből vissza:Jesé (PSG), Emerson (Atlético Mineiro)

CELTA VIGO
Érkezett:Denis Suárez (Barcelona, 12 900 000),Joseph Aidoo (Genk, 8 000 000),Santi Mina (Valencia, i.)
Kölcsönbe: Joselu (Valencia)
Kölcsönből vissza:Robert Mazan (Venezia), Facundo Roncaglia (Valencia), Claudio Beauvue (Caen), Dennis Eckert (Excelsior), Gabriel Fernández (Penarol)
Távozott:Gustavo Cabral (Pachuca, i.), Nemanja Radoja (szl.), Dennis Eckert (szerződését felbontották),Mathias Jensen (Brentford, 3 800 000), Andrew Hjulsager (Oostende, 500 000),Maxi Gómez (Valencia, 14 500 000)
Kölcsönbe: Robert Mazan (Tenerife)
Kölcsönből vissza:Szofian Bufal (Southampton), Rijad Budebuz (Betis), Wesley Hoedt (Southampton)

EIBAR
Érkezett:Pedro Bigas (Las Palmas, kv., 3 000 000), Marc Cucurella (Barcelona, kv., 2 000 000), Esteban Burgos (Alcorcón, i.), Roberto Correa (Cádiz, i.), Álvaro Tejero (Real Madrid B, i.), Roberto Olabe (Atlético Madrid B, 2 800 000),Edu Expósito (Deportivo La Coruna, 4 000 000),Quique (Deportivo La Coruna, 3 300 000), Inui Takasi (Betis, 2 000 000)
Kölcsönből vissza:Unai Elgezabal (Alcorcón), Nano (Tenerife), José Antonio Martínez (Granada), Yoel Rodríguez (Real Valladolid)
Távozott:Joan Jordán (Sevilla, 14 000 000), Rubén Pena (Villarreal, 8 000 000), Pablo Hervías (Real Valladolid, 1 000 000), Pere Milla (Elche, i.), Unai Elgezabal (Alcorcón, i.),Marc Cucurella (Barcelona, 4 000 000)
Kölcsönből vissza:Marc Cardona (Barcelona)

ESPANYOL
Érkezett:Adria Pedrosa (Espanyol B), Lluis López (Espanyol B), Ander Iturraspe (Bilbao, i.),Matías Vargas (Vélez Sarsfield, 10 500 000),Andrés Prieto (Leganés, i.)
Kölcsönbe:Bernardo Espinosa (Girona)
Kölcsönből vissza:Álvaro Vázquez (Real Zaragoza), Pipa (Gimnastic)
Távozott:Aarón Martín (Mainz, kv., 6 000 000), Roberto (West Ham, i.), Sergio García (szl.), Óscar Duarte (szl.), Álvaro Vázquez (Gijón, i.),Mario Hermoso (Atlético Madrid, 25 000 000), Hernán Pérez (al-Ahli SC, i.)
Kölcsönből vissza:Roberto Rosales (Málaga ), Alfa Semedo (Benfica)

GETAFE
Érkezett:Jack Harper (Málaga, 1 500 000), Raúl Garcia (Girona, i.),Enric Gallego (Huesca, 6 000 000), Allan Nyom (West Bromwich)
Kölcsönből vissza:Filip Manojlovics (Panioniosz), Álvaro Jiménez (Gijón), Iván Alejo (Málaga), Chuli (Extremadura), Merveil Ndockyt (Barcelona B), José Carlos Lazo (Lugo), Robert Ibánez (Osasuna)
Távozott:Chuli (szl.),Sibaszaki Gaku (Deportivo La Coruna, i.)
Kölcsönbe:Álvaro Jiménez (Albacete)
Kölcsönből vissza:Samu Sáiz (Leeds United), Sebastián Cristóforo (Fiorentina), Dimitri Foulquier (Watford)

GRANADA
Érkezett:Fede Vico (Leganés, kv., 250 000), Neyder Lozano (Elche, i.),Roberto Soldado (Fenerbahce, i.), Domingos Duarte (Sporting CP, 3 000 000),Yan Brice (Sevilla, 1 000 000)
Kölcsönbe: Yangel Herrera (Manchester City U23)
Kölcsönből vissza:Raúl Baena (Melbourne Victory), Sergio Pena (Tondela), Pablo Vázquez (Leonesa)
Távozott:Adrián Castellano (Numancia), Nicolás Aguirre (szl.), Alberto Martín (szl.), Pablo Vázquez (Badajoz, i.)
Kölcsönbe: José Antonio González (Córdoba)
Kölcsönből vissza:Alejandro Pozo (Sevilla B), Fede San Emeterio (Real Valladolid), José Antonio Martínez (Eibar), Daniel Ojeda (Leganés), Raúl Baena (szerződését felbontották),Fran Rico (szerződését felbontották)

LEGANÉS
Érkezett:
Jonathan Silva (Sporting CP, kv., 3 000 000), Juan Munoz (Alcorcón, 1 500 000), André Grandi (Internacional de Madrid, i.), Fede Varela (Porto B), Martin Braithwaite (Middlesbrough, 6 000 000), Roberto Rosales (Málaga, 1 200 000)
Kölcsönbe:Aitor Ruibal (Betis), Juan Soriano (Sevilla), Marc Navarro (Watford)
Kölcsönből vissza:Owusu (Salamanca), Daniel Ojeda (Granada), Fede Vico (Granada), Facundo García (AEK Larnaka), Mamadou Koné (Málaga)
Távozott:Fede Vico (Granada, 250 000), Nabil el-Zsar (al-Ahli Sports Club, i.), Ezequiel Munoz (Lanús, i.), Andrés Prieto (szl.)
Kölcsönbe: Dani Ojeda (Albacete),Mamadou Koné (Deportivo La Coruna),Andrés Prieto (Espanyol, i.)
Kölcsönből vissza:Mikel Vesga (Athletic Bilbao), Allan Nyom (West Bromwich), Martin Braithwaite (Middlesbrough), Juanfran (Deportivo La Coruna), Kenneth Omeruo (Chelsea), Sabin Merino (Athletic Bilbao), Guido Carrillo (Southampton), Michael Santos (Málaga), Andrij Lunyin (Real Madrid), Diego Reyes (Fenerbahce)

LEVANTE
Érkezett:Rúben Vezo (Valencia, kv., 5 000 000), Sergio León (Betis, 4 000 000), Gonzalo Melero (Huesca, 3 600 000), Jorge Miramón (Huesca, i.), Hernani (Porto, i.), Carlos Clerc (Osasuna, i.)
Kölcsönből vissza:Ivi (Sporting Gijón), Sanjin Prcic (Strasbourg), Eszteban Szaveljics (Almería), Armando Sadiku (Lugano), Iván López (Gimnastic)
Távozott:Rubén García (Osasuna, 3 000 000), Jason (Valencia, i.), Pedro López (Huesca, i.), Esteban Saveljich (Rayo Vallecano, 300 000)
Kölcsönbe: Raphael Dwamena (Real Zaragoza), Koke (Deportivo La Coruna), Pepelu (Tondela)
Kölcsönből vissza:Rober Pier (Deportivo La Coruna), Borja Mayoral (Real Madrid)

MALLORCA
Érkezett:Ante Budimir (Crotone, kv., 2 200 000), Martin Valjent (Chievo, kv., 1 500 000), Alex Alegría (Betis, i.), Pablo Chavarría (Reims, i.),Josep Sené (Leonesa, i.), Aleix Febas (Real Madrid B, 4 000 000), Alekszandar Szedlar (Piast Gliwice, i.)
Kölcsönből vissza:Fernando Cano (Lleida Esportiu), Carlos Castro (Elche), Alejandro Faurlín (Marbella), Pierre Cornud (Linense), Sergio Moyita (Cartagena)
Távozott:Salva Ruiz (Valencia, i.), Leandro Montagud (Leonesa, i.), Alejandro Faurlín (Marbella, i.)
Kölcsönbe:Sergio Buenacasa (Ponferradina), Franco Russo (Ponferradina),Carlos Castro (Lugo), Stoichkov (Alcorcón), Pablo Valcarce (Ponferradina)
Kölcsönből vissza:Leonardo Suárez (Villarreal), Pervis Estupinán (Watford U23), Nikola Sztojiljkovics (Braga)

OSASUNA
Érkezett:Rubén García (Levante, kv., 3 000 000), Chimy Ávila (San Lorenzo, 2 700 000), Marc Cardona (Barcelona, 2 500 000), Brandon (Rennes, kv., 2 000 000),Jaume Grau (Real Madrid B, i.), Darko Brasanac (Betis, 1 000 000)
Kölcsönbe:Pervis Estupinán (Watford U23
Kölcsönből vissza:Imanol García (Gimnastic), Antonio Otegui (Melilla), Miguel Díaz (Murcia), David Rodríguez (Numancia)
Távozott:Carlos Clerc (Levante, i.), Miguel Olavide (szl.), David Rodríguez (szl.),Imanol García (Córdoba, i.)
Kölcsönbe:Jaume Grau (Lugo)
Kölcsönből vissza:Robert Ibánez (Getafe)

REAL MADRID
Érkezett:
Eden Hazard (Chelsea, 100 000 000), Luka Jovics (Eintracht Frankfurt, 60 000 000), Éder Militao (Porto, 50 000 000), Ferland Mendy (Lyon, 48 000 000), Rodrygo (Santos, 45 000 000), Kubo Takefusza (Tokió FC, i.)
Kölcsönből vissza:Raúl de Tomás (Rayo Vallecano), James Rodríguez (Bayern München), Martin Ödegaard (Vitesse), Borja Mayoral (Levante), Lucas Silva (Cruzeiro), Theo Hernández (Real Sociedad), Andrij Lunin (Leganés)
Távozott:Mateo Kovacic (Chelsea, kv., 45 000 000), Marcos Llorente (Atlético Madrid, 30 000 000), Raúl de Tomás (Benfica, 20 000 000), Theo Hernández (Milan, 20 000 000)
Kölcsönbe:Martin Ödegaard (Real Sociedad), Jorge de Frutos (Real Valladolid), Sergio Reguilón (Sevilla),Luca Zidane (Racing Santander), Dani Ceballos (Arsenal), Jesús Vallejo (Wolverhampton), Javi Sánchez (Real Valladolid)

REAL SOCIEDAD
Érkezett:Portu (Girona, 10 000 000), Alexander Isak (Dortmund, 6 500 000), Modibo Sagnan (Lens, 4 500 000), Alex Remiro (Athletic Bilbao, i.), Aihen Munoz (Sociedad B), Ander Barrenetxea (Sociedad B), Ander Guevara (Sociedad B), Andoni Zubiaurre (Sociedad B), Robin Le Normand (Sociedad B)
Kölcsönbe:Martin Ödegaard (Real Madrid)
Kölcsönből vissza:Jon Guridi (Mirandés), Eneko Capilla (Leonesa)
Távozott:Juanmi (Betis, 8 000 000), Eneko Capilla (Asteras Tripoli, i.)
Kölcsönbe:Jon Bautista (Eupen), Martín Merquelanz (Mirandés)
Kölcsönből vissza:Sandro Ramírez (Everton), Theo Hernández (Real Madrid)

REAL VALLADOLID
Érkezett:Pablo Hervías (Eibar, kv., 1 000 000), Marcos André (Guaratinguetá, 2 000 000)
Kölcsönbe:Federico Barba (Chievo), Sandro Ramírez (Everton), Jorge de Frutos (Real Madrid), Javi Sánchez (Real Madrid)
Kölcsönből vissza:Fede San Emeterio (Granada), José Antonio Caro (Albacete), David Mayoral (Alcorcón), Álvaro Aguado (Córdoba)
Távozott:Borja Fernández (visszavonult)
Kölcsönbe:Moisés Delgado (Racing Santander)
Kölcsönből vissza:Keko (Málaga), Yoel Rodríguez (Eibar), Duje Cop (Standard Liege), Daniele Verde (Roma)

SEVILLA
Érkezett:Jules Koundé (Bordeaux, 25 000 000), Lucas Ocampos (Marseille, 15 000 000), Diego Carlos (Nantes , 15 000 000), Munasz Dabbur (RB Salzburg, 15 000 000), Joan Jordán (Eibar, 14 000 000), Luuk de Jong (PSV, 12 500 000), Maximilian Wöber (Ajax, kv., 10 500 000), Fernando (Galatasaray, 4 500 000),Yan Brice (Almería, 500 000), Óliver Torres (Porto, 12 000 000), Nemanja Gudelj (Koangcsou Evergrande, i.)
Kölcsönbe:Sergio Reguilón (Real Madrid)
Kölcsönből vissza:Marc Gual (Real Zaragoza), Sergio Rico (Fulham), Carlos Fernández (Deportivo La Coruna), Sébastien Corchia (Benfica)
Távozott:Pablo Sarabia (PSG, 18 000 000), Quincy Promes (Ajax, 15 700 000), Luis Muriel (Atalanta, kv., 15 000 000), Gabriel Mercado (al-Rajjan, i.),Yan Brice (Granada, 1 000 000)
Kölcsönbe:Juan Soriano (Leganés), Marc Gual (Girona),Giorgi Aburjania (Twente)
Kölcsönből vissza:André Silva (Milan), Marko Rog (Napoli), Maxime Gonalons (Roma)

VALENCIA
Érkezett:Jasper Cillessen (Barcelona, 35 000 000), Gyenisz Cserisev (Villarreal, kv., 6 000 000), Manu Vallejo (Cádiz, 5 500 000), Jorge Sáenz (Tenerife, 2 000 000), Salva Ruiz (Mallorca, i.), Jason (Levante, i.),Maxi Gómez (Celta Vigo, 14 500 000)
Kölcsönből vissza:Álvaro Medrán (Rayo Vallecano), Jeison Murillo (Barcelona), Ajmen Abdennur (Marseille), Nacho Gil (Elche)
Távozott:Neto (Barcelona, 26 000 000), Simone Zaza (Torino, kv., 12 000 000), Rúben Vezo (Levante, kv., 5 000 000),Ajmen Abdennur (Kayserispor, i.),Santi Mina (Celta Vigo, i.),Nacho Gil (Ponferradina, i.)
Kölcsönbe:Toni Lato (PSV),Alex Carbonell (Fortuna Sittard),Álex Blanco (Real Zaragoza), Jeison Murillo (Sampdoria, 2 000 000),Joselu (Celta Vigo)
Kölcsönből vissza:Facundo Roncaglia (Celta Vigo)

VILLARREAL
Érkezett:Rubén Pena (Eibar, 8 000 000), Raúl Albiol (Napoli, 5 000 000), Simón Moreno (Villarreal B), Xavi Quintilla (Villarreal B),Alberto Moreno (Liverpool, i.),Moi Góme (Gijón, 1 300 000)
Kölcsönbe: André Zambo Anguissa (Fulham)
Kölcsönből vissza:Leonardo Suárez (Mallorca), Juan Ibiza (Almería), Rúben Semedo (Rio Ave), Akram Afif (al-Szadd), Alfred N'Diaye (Málaga)
Távozott:Pablo Fornals (West Ham, 28 000 000),Nicola Sansone (Bologna, kv.m 7 500 000), Roberto Soriano (Bologna, kv., 7 500 000), Gyenyisz Cserisev (Valencia, kv., 6 000 000), Rúben Semedo (Olympiakosz. 4 500 000), Javi Fuego (Gijón, i.), Daniele Bonera (szl.),Juan Ibiza (Almería, i.)
Kölcsönbe:Simón Moreno (Almería), Miguelón (Huesca),Alfonso Pedraza (Betis),Álvaro González (Marseille)

LEZÁRVA PÉNTEK DÉLBEN, VASTAGGAL AZ ELMÚLT HÉT NAP ESEMÉNYEI.

kv.: kölcsönből vissza

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik