Két el clásico négy napon belül áprilisban

Vágólapra másolva!
2011.02.03. 12:07
null
Adebayor a Real Madrid ötezredik gólját szerezte (Fotó: Reuters)
Létrejött az álomdöntő a spanyol Király-kupában: a Barcelona és a Real Madrid 21 év után csap össze egymással a sorozat fináléjában. José Mourinhónak nem tetszik a döntő időpontja, amely előtt néhány nappal a bajnokságban is el clásicót rendeznek. Josep Guardiola örül, hogy minden játékosának része van a sikerben.

José Mourinho örült, hogy a Real Madrid kiharcolta a továbbjutást a Sevilla ellen a Király-kupában, de a portugál szakember szerint nagyon megterhelő volt az utóbbi időszak, és nincs kibékülve a finálé április 20-i időpontjával sem.

 ADEBAYOR ELSŐ GÓLJA A REAL MADRID 5000. TALÁLATA VOLT

Emmanuel Adebayor a Sevilla elleni mérkőzésen megszerezte csapata 5000. hazai találatát tétmérkőzésen, amely egyben a togói támadó első gólja volt a királyi gárdában első hazai meccsén.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen mérföldkőhöz érkezett a csapat, és hogy én szerezhettem az ötezredik gólt. Sok lehetőségünk volt a Sevilla ellen, Kaká, Ronaldo és Özil is remek játékos” – mondta Adebayor a Marcának.

„Az volt a vágyunk, hogy döntőt játszhassunk. Most egyelőre el kell felejtenünk a kupát, amely kárt okozott nekünk, mivel keményen meg kellett küzdenünk azért, hogy bejussunk a fináléba. Megérdemelten jutottunk idáig. Rövid időn belül kétszer játszottunk a Sevillával és kétszer az Atlético Madriddal. És mind a négy mérkőzést megnyertük. Nem volt könnyű dolgunk, mivel kilenc meccset játszottunk januárban” – mondta Mourinho.

„Korábban nem kellett ennyi meccset játszania a Realnak az év elején, mivel általában két meccs után búcsúzott a kupától. Most végre komolyan játszottunk, és visszaszereztük a klub presztízsét ebben a sorozatban, nem kaptunk ki alacsonyabb osztályú ellenfelektől. A döntő április 20-i dátuma furcsa, mivel ha a Barca és a Real továbbjut a Bajnokok Ligájában, akkor amíg a többi csapat az elődöntővel lesz elfoglalva, addig mi egymással játszunk. De jobb döntősnek lenni, mint nem” – tette hozzá a szakember, aki bízik benne, hogy a válogatott szünet alatt a szövetségi kapitányok nem játszatják majd végig a felkészülési meccseken a Real Madrid futballistáit.

A blancók egyébként így négy napon belül kétszer csapnak majd össze az ősi riválissal, mivel a bajnokság tavaszi idényében éppen az április 20-a előtti hétvégén rendezik az el clásicót.

A Barcelonának könnyebb dolga volt, és tartalékos csapattal is nagyon könnyedén kiharcolta a továbbjutást tegnap este az Almería ellen. A 8–0-s összesítéssel továbblépő katalánok vezetőedzője örül, hogy minden játékosának szerepe volt a sikerben.

„Nehéz eljutni egy döntőig, de megérdemelten jutottunk a fináléba, és ebben mindenkinek szerepe volt. Mascheranón kívül az összes mezőnyjátékosom eredményes volt már, és bízom benne, hogy a szezon végéig neki is sikerült betalálnia. Az a célunk, hogy mindenki szerepet kapjon mindenben, de persze azoknak könnyebb gólt szereznie, akik elöl játszanak” – mondta Guardiola.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik