Kép: fehér színű mez? A Barca képviselői nemet mondtak!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.07. 15:52
Bár még csak 2019 februárját írjuk, a futballcsapatok tervezői folyamatosan dolgoznak a csapatok újabbnál újabb felszerelésein. Így tesznek a Barcelona munkatársai is, akik már a 2020–2021-es idényben használatos mezeket tervezgetik, és elő is álltak egy ötlettel – a katalán klubnál azonban leszavazták.

A Mundo Deportivo értesülései szerint a katalán város zászlajában és a klub címerében is megtalálható, fehér alapon piros kereszt mintájú mezt adnának a játékosokra a Nike tervezői, opcionálisan fehér vagy piros nadrággal kiegészítve. Azonban hiába a kreatív ötlet, a klub képviselőinek nem tetszett, így elvetették. Mundo Deportivo értesülései szerint a katalán város zászlajában és a klub címerében is megtalálható, fehér alapon piros kereszt mintájú mezt adnának a játékosokra a Nike tervezői, opcionálisan fehér vagy piros nadrággal kiegészítve. Azonban hiába a kreatív ötlet, a klub képviselőinek nem tetszett, így elvetették.

 

The Kit Guru on Twitter

According to Mundo Deportivo, Barcelona has declined this proposal design of Nike for the 2020-21 away kit. What are your thoughts on this kit? And on Barcelona wearing white?

Jó eséllyel a Real Madriddal való rivalizálás vezethetett az illetékesek tiltakozásához. A Barca mezeit korábban gyártó Kappa a kilencvenes évek elején fehér színű díszítéseket helyezett el az ujjrészen, és ez már akkor is nagy port kavart, így azóta ezt a színt mellőzik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik