Kaká: Spanyolországban még nem csináltam semmit

Vágólapra másolva!
2011.01.04. 12:09
null
Kaká (fehérben) fél év után lépett újra pályára (Fotó: Action Images)
A Real Madrid tegnap este 3–2-re megverte a Getafét, de José Mourinho vezetőedző nem volt elégedett a blancók csapatjátékával. Kaká visszatérésének azonban nagyon örült, és a fél év után újra pályára lépő brazil középpályás elmondta, nagyon boldog, hogy újra érezhette a játék örömét.

Kaká, a Real Madrid középpályása tegnap visszatért súlyos sérüléséből: fél év után lépett újra pályára a Getafe ellen 3–2-re megnyert bajnokin. A brazil futballista nagyon örül, hogy végre játszhatott.

„Amikor az ember hosszú időre kidől a sorból, akkor sok, nagyon fontos dologból kimarad, mint az összetartások, az öltözői hangulat a meccsek előtt, az edzések és a mérkőzések. Nekem leginkább a játék öröme hiányzott. Hatalmas boldogság számomra, hogy újra játszhattam, ismét a pályán lehettem a nehéz időszak után. Vége a sérülésemnek, és újra magas szinten fogok futballozni" – mondta Kaká.

„Egyetértek Mourinhóval, aki azt mondta, hogy a Real Madridban nem látott az igazi tudásomnak megfelelően játszani. Spanyolországban még nem csináltam semmit. Nagy kihívás számomra, hogy itt is megmutassam, mire vagyok képes. Jól akarok játszani, sérülések nélkül" – tette hozzá a futballista.

A blancóknál Gonzalo Higuaín hosszú időre kidőlt a sorból, és José Mourinho elmondta, ennek ellenére a klub nem tervezi új játékos érkezését. Ennek fényében elképzelhető, hogy Kakának támadóbb szerepkörben kell szerepelnie a tavasszal, és ez nem lenne a középpályás ellenére.

„Nem probléma, ha más poszton kell játszanom. Mindannyian azért dolgozunk, hogy csökkentsük a Real Madrid gyengeségeit, és ha más poszton a segítségére lehetek a csapatnak, akkor ott fogok játszani. De lépésről lépésre szeretnék haladni, mivel még csak most tértem vissza, és vissza kell nyernem a helyemet. A csapat nagyszerűen játszik, és nagy eredményeket érhet el" – jelentette ki Kaká.

José Mourinho, a „királyi gárda" vezetőedzője már nem volt ilyen elégedett a tegnap esti összecsapás után, mivel úgy vélte, csapata nem játszott úgy, ahogy kellett volna.

„Furcsa meccset játszottunk. Az elején azt gondoltam, hogy kiütjük az ellenfelet, aztán elveszítettük a találkozó irányítását. A második félidő elején megint megnyugodtam a jó kezdés miatt, de Arbeloa kiállítása és a Getafe gólja nehézzé tette a mérkőzés hajráját. Az ellenfél nagy örömmel és intenzitással játszott, de megérdemeltük a három pontot, mert több helyzetünk volt. Ám a csapatom nem összpontosított úgy, ahogy kellene. Jobban kell védekeznünk, egységesebbnek kell lennünk. Ma nem tetszett eléggé a játékunk csapatként" – mondta Mourinho, aki persze azért örült Kaká felépülésének.

„Kaká felépült, és ez fantasztikus hír a Real Madridnak és a futballvilágnak. Nagyszerű játékos, aki szinte még be sem mutatkozott Spanyolországban, mivel egy évig végig sérülésektől sújtva játszott. A következő meccseken még keveset fog játszani, szép lassan kerülhet vissza a csapatba. Olyan boldog volt, hogy újra játszhatott, mint a bemutatkozásakor" – tette hozzá a szakember.

GETAFE–REAL MADRID 2–3

 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik