Ha Messi így folytatja, 70 gólig meg sem áll

Vágólapra másolva!
2010.11.16. 12:08
null
Messi futószalagon termeli a gólokat (Fotó: Action Images)
Bár Cristiano Ronaldo vezeti a spanyol labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját, Lionel Messi statisztikái még a portugál játékos eredményeit is felülmúlják: a Barcelona argentin zsenije 16 összecsapáson 19 gólnál jár ebben a szezonban, míg a Villarreal elleni második találata volt az 50. gólja 2010-ben a katalánoknál – a 45. mérkőzésén. Ráadásul Messi újabb egyéni csúcsot állított fel: sorozatban hét tétmeccsen talált be.

Lionel Messi a hétvégén ismét a Barcelona hőse volt: két góllal vezette sikerre csapatát a Villarreal elleni bajnoki rangadón. Az argentin zseni a duplájával nem csupán az összecsapást nyerte meg a katalánoknak, de egyúttal megszerezte 2010-ben az ötvenedik gólját is gránátvörös-kék mezben.

CSAK A VÁLOGATOTTBAN NEM MEGY
Lionel Messi 2010-es statisztikáit rontja a válogatottban nyújtott teljesítménye, mivel az alacsony játékos kilenc mérkőzésen csak egyszer talált be ebben az évben nemzeti mezben (Spanyolország ellen). Azért Messi gólátlaga a válogatott találkozókat beleszámítva sem utolsó: 0.94 gólt szerzett meccsenként.

Ráadásul a félszáz találathoz mindössze 45 mérkőzésre volt szüksége a 23 éves játékosnak, ami bámulatos eredmény: 1.1 gól/meccs mutatót jelent.

Ám ha csak a jelenlegi szezont nézzük, akkor még jobb Messi átlaga: 16 fellépésén szerzett 19 gólja azt jelenti, hogy majdnem 1.2-szer talál be mérkőzésenként. Pedig az argentin támadó két góllal le van maradva a nagy rivális Real Madrid ászától, Cristiano Ronaldótól (12 gólos) a spanyol góllövőlistán, viszont az is tény, hogy két bajnokival kevesebbet játszott, mint portugál kollégája.

Mindenesetre könnyen lehet, hogy Messi hamarosan beéri Ronaldót, legalábbis ha folytatja nagyszerű sorozatát, és a legutóbbi hét találkozó után a Barca következő erőpróbáin is eredményes lesz.

Az argentin ezzel egyébként megdöntötte saját rekordját, amelyet még 2007. szeptember 19. és október 7. között állított fel, amikor zsinórban hat meccsen talált be. A mostani sorozat az FC Köbenhavn elleni hazai összecsapáson kezdődött október 20-án.

Bár szinte lehetetlen végig ilyen nagyszerű teljesítményt nyújtani a szezonban, ha Messi így folytatja, akár 70 gólig is eljuthat! A futballista persze valószínűleg azzal is elégedett lenne, ha a legutóbbi idény után ezúttal már nem csak beállítaná, hanem megdöntené a brazil Ronaldo 1996–1997-es évadban felállított csúcsát, amikor a „Fenomén” 47 góllal zárt.

MESSI JELÖLTJEI AZ ARANYLABDÁRA

A nagyszerű statisztikák ellenére az idei világbajnokságon gólképtelen Messi reméli, hogy Xavi vagy Andrés Iniesta kapja meg a 2010-es Aranylabdát.

 

„Ebben az évben nagy súlya lesz a döntésben a világbajnoki szereplésnek. Ez nagy előny a spanyol jelölteknek. Ha nem én nyerem az elismerést, akkor szívből kívánom, hogy valamelyik barcelonai társam kapja meg. Xavi és Iniesta mindenkinél jobban megérdemli a díjat" – mondta Messi, akinek a legjobb edzőnek járó elismerésre is van favoritja.

 

„Én Pep Guardiolára szavaznék. Nemcsak azért, mert bajnokok lettünk, hanem a filozófiája miatt is. Persze nem feledkeztem meg José Mourinhóról sem, aki triplázott az Interrel, és egy kicsit megváltoztatta a Real Madrid arculatát" – jelentette ki a játékos.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik