„Ha Ibra 28 gólt lőtt volna, nem adjuk el”

Vágólapra másolva!
2010.09.02. 13:45
null
Ibrahimovic (balra) beszólt Guardiolának, akit a Barca vezetői megvédtek (Fotó: Action Images)
A Barcelona válaszolt Zlatan Ibrahimovic kritikai megjegyzésére: Andoni Zubizarreta, a katalánok sportigazgatója úgy nyilatkozott, tisztán szakmai okok miatt adták el a svéd támadót. Seydou Keita is megvédte Josep Guardiolát, mondván, ő sem beszél a katalán szakemberrel, aki „mindig a legjobbakat teszi a csapatba.”

Andoni Zubizarreta, a Barcelona sportigazgatója sajtótájékoztatót tartott, amelyen Zlatan Ibrahimovic távozásának körülményeiről is szó esett. A sportvezető szerint nem személyes okok, hanem szakmai kérdések miatt adták el a csatárt.

KEITA: GUARDIOLA VELEM SEM BESZÉL

Seydou Keita, a Barcelona középpályása is reagált Ibrahimovic tegnapi kritikájára, aki Josep Guardiolát hibáztatta, mert a szakember nem állt szóba vele. Keita elárulta, ő sem beszél az edzővel.

 

„Én sem beszélek Guardiolával. Azért vagyok itt, hogy dolgozzak, és hogy nyerjek. A mester a pályán beszél, és mindig a legjobbakat teszi a csapatba” – mondta Keita.

„Mindenki arról beszél, amiről akar, a klubnál ez nem zavar minket. Ibrahimovic kizárólag szakmai okok miatt távozott, amely aztán további eseményeket generált, mivel a játékos kényelmetlenül érezte magát amiatt, hogy kevesebbet játszott” – mondta Zubizarreta.

„Ha a futballista huszonnyolc gólt szerzett volna, és minden meccsen játszott volna a legutóbbi szezonban, nem adtuk volna el” – utalt arra a sportigazgató, hogy nem személyes ellentét miatt adták el Ibrahimovicot.

A Barcelona az átigazolási időszak hajrájában megszerezte Javier Mascheranót, míg a svéd csatár távozott a klubtól. A felnőttcsapatnak így mindössze 19 játékosa van, ám Zubizarreta nem aggódik emiatt.

„Olyan a keretünk, amilyet szerettünk volna. Nyitva az ajtó, mert a B-csapatban is van számos olyan futballista, aki nyugodtan szerepelhet a felnőttek között. Ezekkel a játékosokkal eséllyel pályázunk az összes trófeára, amelyért harcba szállunk” – jelentette ki a korábbi kapus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik