„Ha ezután kikapunk Murciában, halottak vagyunk"

Vágólapra másolva!
2010.10.24. 09:40
null
Mourinho nehezen emésztené meg, ha csapata nem verné meg a Murciát (Fotó: Action Images)
A Real Madrid tegnap este 6–1-re kiütötte a Racing Santandert a spanyol bajnokságban, és Cristiano Ronaldo elmondta, még soha nem szerzett négy gólt egy meccsen. José Mourinho, a blancók vezetőedzője már a keddi, Real Murcia elleni kupameccsről beszélt: úgy nyilatkozott, „ha nem nyernek, akkor halottak". A Barcelona is nyert tegnap, és Josep Guardiola szerint nem számít, hogy David Villa nem talált be, csak az, hogy győztek.

Egyre jobb formában van a Real Madrid: a Milan elleni, hétközi Bajnokok Ligája-meccsen aratott 2–0-s győzelem után a bajnokságban ismét kiütéses sikert aratott, a Racing Santandert verte meg 6–1-re. José Mourinho azonban már a következő feladatra koncentrál, ami a múlt alapján nem is biztos, hogy olyan könnyű lesz.

VALDANO MEGLEPŐDÖTT

Jorge Valdano, a Real Madrid általános igazgatója nagyon elégedett volt a siker után, és elmondta, meglepődött, hogy a blancók fiatal játékosai ennyire gyorsan beilleszkedtek a csapatba.

 

„Meglepett, hogy egy ilyen fiatal keret ennyire gyorsan felvette a ritmust. Nagyszerű meccsen vagyunk túl, a csapat megmutatta, hogy mire képes. Di María nagyszerű játékos, tudja, mit kell tennie a csapat sikeréért, és számos gól előkészítésében részt vett. Még csak huszonkét éves, és alig volt szüksége időre, hogy beilleszkedjen" – mondta Valdano.

„Ha az történik velem, mint tavaly az Alcorcón otthonában a Reallal, akkor vége a játékosoknak, és velem együtt halottak – mondta Mourinho, utalva arra, hogy a blancók az elmúlt két évben harmadosztályú csapattal szemben buktak el a Király-kupában. – Benzema kezdő lesz Murciában, de ha nem tetszik, ahogy játszik, akkor lecserélem."

„Amikor igazi csapatként működünk, akkor a játékosok egyéni képességei is könnyebben kinyerhetők. Jó pillanatokat élünk meg. Folytatni kell, nincs idő élvezni a sikereket. De jönnek majd az egygólos győzelmek, a döntetlenek vagy a vereségek. Egyszerű a helyzetünk: ha először veszítünk, utána nem kaphatunk ki. Az első nagy ellenfél, a Milan ellen nagyon komolyan vettük a meccset, ahogy előtte a Málaga ellen, és most is" – tette hozzá a portugál szakember, aki elárulta, Mesut Özil, Xabi Alonso és Ricardo Carvalho pihenőt kap szerdáig, míg Benzema mellett Cristiano Ronaldo is kezdő lesz a másodosztályú Murcia ellen kedden.

Nem csak a Real Madrid, Ronaldo is remekel az utóbbi időben: a portugál futballista életében először szerzett „mesternégyest", és már tíz gólnál jár a bajnokságban nyolc forduló alatt (egyes források szerint kilenc találatot szerzett, de a spanyol újságok neki adják a Sociedad elleni bajnokin Pepén megpattant szabadrúgásgólt).

„Nagyon örülök, mert még soha életemben nem szereztem négy gólt egy meccsen, de ma a csapat volt a legfontosabb. Nem szerezhettem volna ennyi találatot, ha nem segítenek a társaim. A csapaté az érdem, amelynek én is a tagja vagyok. Ahogy a mester is mondta, nem szabad elbizakodottnak lenni, mert még nagyon sok van hátra" – mondta Ronaldo.

A Barcelona is győzött tegnap, de a címvédő nem aratott olyan fölényes győzelmet, mint a nagy rivális: a katalánok Lionel Messi duplájával verték meg a Pintér Ádám nélkül játszó Real Zaragozát. A gránátvörös-kékek nyáron igazolt csatára, David Villa egyelőre nem találja a góllövő cipőjét, eddig két találatnál jár a ligában.

„Ugyanúgy kezdtük a meccset, mint bármikor, de az ellenfél öt védővel állt fel, és ezt ellensúlyoznunk kellett a középpályán. Villát megpróbáltuk nem az alapján megítélni, hogy gólt szerez-e vagy sem. Jól leköti a védőket középen. Jönnek majd neki a találatok is. Azért jöttünk, hogy győzzünk, nem azért, hogy Villa betaláljon" – mondta Guardiola.

A Barcelona egyébként rekordot döntött a sikerrel, a katalán klub története során még soha nem tudta megnyerni az első négy idegenbeli meccsét a bajnokságban.

REAL MADRID–SANTANDER 6–1

 

ZARAGOZA–FC BARCELONA 0–2

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2010/8,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik