Gyász: „Az Iszlám Állam gyűlöli a labdarúgást”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.14. 08:58
Spanyol sajtóhírek szerint az Iszlám Államhoz köthető fegyveresek támadták meg a Real Madrid iraki szurkolói klubját, a terrorakciónak a legfrissebb hírek szerint 16 halálos áldozata és 20 sebesültje van.

Az Iszlám Állam terroristái a Bagdadtól 120 km-re lévő Balad egyik kávézójára támadtak, amely köztudottan a helyi Real Madrid-szurkolók bázisa. A spanyol klub hívei éppen gyűlést tartottak, amikor rajtuk ütöttek az ISIS terroristái. Az AS spanyol napilap információi szerint legalább 50 ember jelen volt a szurkolói programon.

„Az Iszám Állam terroristáinak egy csoportja jelent meg a kávézóban AK-47-esekkel felfegyverkezve, és tüzet nyitottak mindenkire, aki bent tartózkodott – mondta Ziad Szubhan, a szurkolói klub elnöke az AS-nak. – Az ISIS gyűlöli a labdarúgást, úgy gondolják, a sportág ellenkezik az iszlám vallás alapelveivel, ezért olyan akciókat hajtanak végre, mint ez a támadás, ami óriási tragédia.”

A Real Madrid közleményt adott ki a terrortámadás után, amelyben részvétüket fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, valamint bejelentette, hogy a Deportivo elleni szombati bajnoki mérkőzésen fekete gyászszalagot viselnek a játékosok, ezzel emlékeznek az áldozatokra.



 

„A Real Madridot rendkívül elszomorította a terrortámadás híre, és részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak – áll a közleményben. – A klub minden irakival együtt érez, aki igazságtalanságban és nagyfokú erőszaknak kitéve éli életét. A Real Madrid játékosai a szombati, Deportivo elleni mérkőzésen fekete karszalaggal lépnek pályára az együttérzésük és tiszteletük jeleként. A labdarúgásnak és a sportnak olyan területnek kell lennie, ahol a harmónia és a béke uralkodik, ahol az emberek jó hangulatban összegyűlhetnek, és nem a terroristák barbárságának színtere.”

Kép a támadás helyszínéről – csak erős idegzetűeknek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik