Gyász: 88 éves korában elhunyt a Real-legenda Di Stéfano

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.07. 17:32
null
Alfredo Di Stéfano (1926–2014)
88 éves korában elhunyt a Real Madrid korábbi legendája, Alfredo Di Stéfano.


Mint ismert, Alfredo Di Stéfano szombaton szívrohamot kapott, a Real Madrid legendáját kezelő orvosok pedig vasárnap arról tájékoztatták a közvéleményt, hogy a korábbi klasszis állapota súlyos, de stabil.

NÉVJEGY
Név: Alfredo Stéfano Di Stéfano Laulhé
Született: Buenos Aires, 1926. július 4.
Elhunyt: Madrid, 2014. július 7.
Posztja: támadó
Magassága: 178 cm
Klubjai játékosként: River Plate, Huracán, Millonarios, Real Madrid, Espanyol
Klubjai edzőként: Elche, Boca Juniors, Valencia, Sporting CP, Rayo Vallecano, Castellón, River Plate, Real Madrid
Válogatottság/gól: Argentína: 6/6; Kolumbia: 4/–; Spanyolország: 31/23
Legnagyobb sikerei játékosként: Copa América-győztes (Argentínával), 2x argentin bajnok, 3x kolumbiai bajnok, 8x spanyol bajnok, Spanyol Király-kupa-győztes, 5x BEK-győztes, világkupagyőztes, argentin gólkirály, 2x kolumbiai gólkirály, 5x spanyol gólkirály, 2x aranylabdás, 2 idényben a BEK gólkirálya, 4x az év játékosa Spanyolországban
Legnagyobb sikerei edzőként: argentin bajnok, spanyol bajnok, Spanyol Király-kupa-győztes, KEK-győztes, KEK-döntős, Spanyol Szuperkupa-győztes

A Real Madrid tiszteletbeli elnöke, akinek pénteken volt a 88. születésnapja, az utcán lett rosszul.

Di Stéfano áprilisban hasonló okból szorult kezelésre, s volt már baja a szívével 2005 decemberében is, akkor szívritmus-szabályozót kapott.

A legendás futballista 1953 és 1964 között erősítette a királyi klubot, amelynek színeiben nyolc spanyol bajnoki címet, öt BEK-et, egy Király-kupát és egy Interkontinentális kupát nyert.

A kétszeres aranylabdás játékos a Real Madrid színeiben 510 mérkőzésen 418 gólt szerzett, az argentin válogatottban 6 meccsen hatszor volt eredményes, a kolumbiaiban 4 találkozón egyszer sem talált be, a spanyolban viszont 31 fellépésen 23-szor is.

Di Stéfano az Aranycsapat klasszisával, Puskás Ferenccel éveken át a futballvilág egyik legveszélyesebb csatárkettősét alkotta.

Nem sokkal a bejelentés után többen is részvétüket fejezték ki.

„Az FC Barcelona részvétét fejezi ki Alfredo Di Stéfano, a Real Madrid tiszteletbeli elnökének halálával kapcsolatban. Nyugodjon békében!" – olvasható a Barcelona Twitter-oldalán.

„Nyugodj békében Don Alfredo Di Stéfano. Elszállt a szőke nyíl” – írta Xabi Alonso.

A JÁTÉKOS, AKI ÖT BEK-DÖNTŐN TALÁLT BE
A legenda, akiért a Real Madrid és a Barcelona is harcolt; aki öt BEK-döntőn is betalált; aki az igazi „galaktikusok” közül is kiemelkedett; aki argentinként lett a legnagyobb spanyol – és akinek pályafutásából balszerencsés módon mindig kimaradt a világbajnokság. Portré.

„Alfredo Di Stéfano elhunyt. Minden idők egyik legnagyobb játékosa volt. Öt egymást követő európai kupadöntőben talált be. Ezzel a bravúrral senki sem tud versenyezni" – írta Gary Lineker a twitter-oldalán.

„Az első és legnagyobb Real Madrid-galaktikus. RIP Alfredo Di Stéfano" – tweetelte Piers Morgan újságíró.

„Szomorú nap ez. Számomra, a madridisták számára és a világfutball számára is” – vélekedett így már Cristiano Ronaldo.

Di Stéfano – cselek, gólok


A Real Madrid az 50-es és 60-as években


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik