Guti bejelentette: elhagyja a Real Madridot

Vágólapra másolva!
2010.07.25. 13:55
null
Guti 33 évesen hagyja el nevelőklubját (Fotó: Action Images)
Guti vasárnap délután hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elhagyja a Real Madridot. A 33 éves középpályás a török Besiktasban folytathatja pályafutását.

A José María Gutiérrez Hernández név hallatán nem biztos, hogy mindenki azonnal tudja, kiről van szó, ha viszont azt mondjuk, Guti, akkor a futballban kicsit is jártas személyek már rá is vágják, hogy a Real Madrid középpályása.

A legutóbbi tagmondat az utóbbi 15 évben megállta a helyét, a jövőben viszont már csak mint korábbi Real Madrid játékosról beszélhetünk Guti esetében. A vasárnap 13 órakor tartott sajtótájékoztatóján ugyanis a könnyeivel küszködve bejelentette, hogy elhagyja nevelőegyesületét, amelyet 542 mérkőzésen 86 góllal segített.

„Úgy megyek el, hogy tudom: a Real Madrid családja szeret, ez pedig nagyon fontos a számomra. A szívem örökre a klubé marad" – nyilatkozta Guti a sajtótájékoztatón.

Guti valószínűleg a Besiktasban folytatja sikerekben gazdag pályafutását.

„Jó ajánlatot kaptam tőlük, meglátjuk, mi lesz" – beszélt a török klubról.

A 33 éves szőke középpályás távozása nyílt titok volt az utóbbi napokban, az már a sors iróniája, hogy hétfőn a Real Madrid másik legendás játékosa, Raúl is hasonló bejelentést tehet – azzal a különbséggel, hogy ő nem Törökországba, hanem a Schalkéhoz igazol minden bizonnyal.

Guti, miután végigjárta a ranglétrát, 15 évvel ezelőtt, Jorge Valdano irányítása alatt mutatkozott be a Real felnőttcsapatában, és eddig nem is húzta magára más klubcsapat mezét. A leginkább zseniális passzairól ismert játékos 15 trófeát nyert a blancók színeiben. Sokoldalúságára jellemző, hogy volt idő, amikor csatárként számítottak rá, de védekező középpályásként megállta a helyét, ha a szükség úgy hozta.

Ha tényleg a Besiktasba igazol, ott korábbi edzőjével, Bernd Schusterrel dolgozhat együtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik