A szebb napokat is megélő, jelenleg a spanyol harmadosztályban szereplő Real Murcia egészen különleges kampányt indított: a csapat hivatalos honlapjára kirakott közlemény szerint most bárki a klub részvényesévé válhat.

Real Murcia CF SAD

A kezdeményezés természetesen nem szórakozásból született, az együttes nagy bajban van, és ha nem sikerül gyorsan pénzt gyűjteni, az sem kizárt, hogy megszűnik az 1908-ban alapított klub, amely a 2007–2008-as idényt még a spanyol élvonalban töltötte.

A legkisebb vásárolható részvénycsomag 10 darabos, ez 1.22 euróba, azaz átszámolva 392 forintba kerül, a legnagyobb csomag pedig 8200 részvényből áll, ezért 1000 eurót és 40 centet kell fizetni, azaz 321 ezer forintot.

Kevesebb mint 500 forintért most bárki bevásárolhatja magát a spanyol klubhoz! (Fotó: Facebook.com/realmurciacfsad)

További érdekesség, hogy ha valaki legalább 390 részvényt vásárol, azaz legalább 15 ezer forintot átutal a klub számlájára, akkor már meghívót is kap a klub részvényesei számára tartott értekezletekre Murciába.

Ez persze az utazás és szállás költségét nem tartalmazza, viszont az üzlet így is elég jónak tűnik. Elvégre hány ember dicsekedhet azzal, hogy egy spanyol csapat részvényese?

Részvényeket ezen a linken keresztül lehet vásárolni, ám az oldal általában nem üzemel. Valószínűleg nem számítottak arra a klubnál, hogy ennyi ember akar Murcia-részvényes lenni…