FIFA: Infantino is ellenzi a Barca miami meccsét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 18:34
null
Infantino nem rajong az ötletért (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a spanyol liga (AFE) szerződést kötött az egyik amerikai marketingcéggel, miszerint az elkövetkezendő 15 évben egy-egy spanyol élvonalbeli meccset Észak-Amerikában játszanának a labdarúgás népszerűsítéséért. Az első ilyen találkozó a január 27-i Girona–FC Barcelona bajnoki mérkőzés lenne. Az üzlet nagy port kavart a La Ligában, a játékosok és a csapatok is tiltakozásukat fejezték ki. Az ügyben ezúttal megszólalt a FIFA elnöke, Gianni Infantino is, és elárulta, hogy ő sem támogatja ötletet.

„Erőteljesen ellenzem, hogy a Girona–Barca mérkőzést Miamiban rendezzék meg. Minden bajnokit az országon belül kell lejátszani” – nyilatkozta Infantino.

Az ügylettel kapcsolatban a spanyol szövetség (RFEF) elnöke, Luis Rubialeselmondta: minden erejével azon lesz, hogy megakadályozza az ötlet megvalósítását, és levelet ír a liga elnökének, Javier Tebasnak, amiben részletesen kifejti a véleményét. Ahhoz, hogy megvalósuljon az elképzelés, az RFEF-nek is bele kell egyeznie, így úgy tűnik,egyre kevesebb az esély arra, hogy az említett spanyol bajnokit Észak-Amerikában rendezzék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik