FFT: hat játékos, aki otthagyta a Premier League-et a Realért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.08. 17:57
Eden Hazard nem tudott ellenállni a Real Madrid csábításának, ezzel ő a legújabb sztár, aki a Premier League-ből távozva a királyi gárdát választotta. A FourFourTwo.com segítségével összeszedtük azokat a labdarúgókat, akik korábban már megtették ugyanezt, vagyis útjuk az angol élvonalból a Real Madridba vezetett.

Nézzünk néhány nevet az FFT hatos listájáról!

Steve McManaman (1999–2003)
A Bootle-ban született középpályás volt az első angol játékos, aki elhagyta a Premier League-et a Real Madrid kedvéért, még akkor, amikor a Liverpoolt erősítette 1999-ben. A kimondottan pengés játékosnak számító McManaman négy év alatt nyolc gólt szerzett a spanyol fővárosban, ettől többet mond azonban szerepéről, hogy ez alatt két bajnoki címet és ugyanennyi Bajnokok Ligája-győzelmet is begyűjtött. Volt időszak, amikor a csapat kulcsjátékosának számított, sőt a Valencia elleni 2000-es BL-döntőben egy emlékezetes találat is fűződik a nevéhez.

Ruud van Nistelrooy (2006–2010)
Ahogyan Beckham is, a holland válogatott gólszákja is a Manchester Unitedből szerződött a Real Madridba; az éppen megújulás előtt álló spanyol klub 2006 nyarán 14 millió fontot fizetett cserébe a „vörös ördögöknek”. Van Nistelrooy négyéves madridi pályafutását sok sérülés nehezítette, mindazonáltal hamar a szurkolók egyik nagy kedvencévé vált. Az első idényében folyamatosan szállította a fontosabbnál fontosabb gólokat, nagyban neki is köszönhető, hogy a Real Madrid hosszú idő után újra meg tudta nyerni a bajnokságot. Emellett mindent elmond megbízható teljesítményéről, hogy a gólkirálynak járó Pichichi-díjat is begyűjtötte. A következő idény szintén jól sikerült a számára, a Van Nistelrooyjal felálló Real megvédte címét a bajnokságban.

Cristiano Ronaldo (2009–2018)
A Real Madrid történelmének legeredményesebb játékosa, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo is a Manchester Unitedtől érkezett a Fehér Házba. 2009-ben a királyi gárda nem kevesebb, mint 80 millió fontot fizetett a Vörös Ördögöknek, amivel akkor CR7 számított a világ legdrágább játékosának. A begyűjtött címek bizonyítják, hogy a gigantikus befektetés maradéktalanul megérte: Cristiano Ronaldo két Király-kupát, négy Bajnokok Ligáját, két spanyol Szuperkupát, három európai Szuperkupát és három klubvilágbajnoki címet gyűjtött be a Real játékosaként, emellett hihetetlen, hogy 438 találkozón 450-szer is eredményes tudott lenni. 2018 nyarán szerződött a Juventushoz.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik