Felkészülés: Bale visszatért, kikapott a Romától a Real Madrid

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.08.11. 22:09
null
A Roma tizenegyesekkel győzte le a Real Madridot (Fotó: twitter.com/asroma)
Az AS Roma felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlen után tizenegyesekkel legyőzte az Real Madridot a Stadio Olimpicóban, ezzel megnyerte a Mabel Green-kupát. 

A Rómában, a Stadio Olimpicóban rendezett mérkőzés nemcsak felkészülést szolgált a kluboknak az előttük álló idényre, hanem az összecsapásnak környezetvédelmi célja is volt. A győztes ugyanis a Zöld Kupát emelhette magasba, míg a mérkőzésből befolyó összegeket a Föld megóvására fordítják.

A KUPA

Real Madrid C.F. on Twitter

Un trofeo vivo para el ganador de la Mabel Green Cup. #HalaMadrid https://t.co/4zeVeDMoGD


A csapatok egyáltalán nem tartalékos kezdő tizenegyel álltak fel. Sergio Ramos egy kisebb sérülés miatt nem volt tagja a keretnek, ám ott volt a kispadon Gareth Bale a madridiak távozóban (?) lévő szélsője.

Az első félidő eseménydúsan alakult. A vendégek már a 16. percben megszerezte a vezetést: Marcelo balról befelé cselezett, majd kilőtte jobbal a hosszú sarkot (0–1). Az előny csak szűk húsz percig tartott, ugyanis Diego Perotti egyenlített (1–1). Öt perccel később újabb gólváltás következett: Marcelo a gólja után egy gólpasszt kiosztott, beadását Casemiro fejelte Pau López kapujába (1–2). A válasz viszont gyakorlatilag bő fél percen belül érkezett: egy kiugratást követően ezúttal Edin Dzeko egyenlített (2–2).

A második félidőben a gólok helyett inkább a kísérletezés került előtérbe. Zidane megbontotta két szárnyvédős rendszerét, és offenzívabb felállásra váltott: hat csere is volt a játékrészben a madridiak részéről, Gareth Bale bő fél órát kapott a francia edzőtől. A Roma ötöt cserélt – az eredmény nem változott.

A 2–2-es döntetlen után tizenegyesrúgások következtek, a szétlövésben a Roma győzött, Marcelo volt a tizenegyest rontó egyetlen játékos a spanyoloknál.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AS ROMA (olasz)–REAL MADRID (spanyol) 2–2 (2–2) – 11-esekkel: 5–4
Roma: P. López – Florenzi (Spinazzola, 63.), Fazio, Jesús, Kolarov – Cristante, Pellegrini (Diawara, 62.) – Ünder, Perotti (J. Kluivert, 67.), Zaniolo (Antonucci, 76.) – Dzeko (Schick 76.). Vezetőedző: Paulo Fonseca
Real Madrid: Courtois – Carvajal (Odriozola, 61.), Nacho (Jovics, a szünetben), Varane, É. Militaio, Marcelo – Modric, Casemiro (Kroos 61.), Valverde (Vinícius Jr., a szünetben) – Hazard (Isco, 71.), Benzema (Bale, 61.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Perotti (34.), Dzeko (40.), ill. Marcelo (16.), Casemiro (39.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik