Espanyol: a ghánai játékos szerint rasszisták a spanyol bírók

Vágólapra másolva!
2012.11.24. 12:40
Mubarak Wakaso, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Espanyol ghánai középpályása úgy véli, a Primera División játékvezetői elfogultak a fehér bőrű játékosokkal szemben.

Az Espanyol ellen számos vitatható ítélet született már ebben a szezonban: legutóbb a Valencia elleni múlt hétvégi mérkőzésen, amikor az Espanyolból két játékost is kiállított a játékvezető, mielőtt a 90. percben büntetőt ítélt a Valencia javára, amelyet Roberto Soldado értékesített, így az Espanyol 2–1-es vereséget szenvedett.

Wakaso ebben a szezonban már hat sárga és egy piros lapot kapott a játékvezetőktől. A ghánai középpályás szerint ez nem a véletlen műve.

„Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a játékvezetők a bőrszín alapján döntik el, hogy kinek mutatnak fel sárga, illetve piros lapot. Azt gondolom, hogy néhány játékost tisztelnek, másokat azonban nem. A Valencia elleni mérkőzés szemétség volt. Csak az Osasuna elleni meccsünkön érdemeltünk vereséget. Az összes többi találkozónkat befolyásolták a játékvezetők” – nyilatkozta Wakaso, akinek csapata 12 mérkőzés után az utolsó helyen áll 9 ponttal.

Az Espanyol vasárnap a Getafét fogadja a Primera División 13. fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik