El Clásico: Enrique szerint a kontrák döntöttek, Ancelotti szerint az akarat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.25. 20:25
null
Pepe (jobbra) szerezte a Real második gólját, amivel már vezettek a királyiak (Fotó: Reuters)
A Real Madrid 3–1-re legyőzte az FC Barcelonát hazai pályán a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában. Az el Clásicón Neymar korán vezetést szerzett, de Cristiano Ronaldo büntetőből egyenlített, majd a szünet után Pepe és Karim Benzema is betalált a Santiago Bernabéu Stadionban. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Hogy minek örülök most a legjobban? Annak, hogy mennyire akartuk a győzelmet. Nem veszítettük el a fejünket, miután hátrányba kerültünk – így a nyertesek vezetőedzője, Carlo Ancelotti a mérkőzés után. – Folytatjuk, amit elképzeltünk erre az estére, és minden bejött. Sok mindenért elégedett lehetek a csapattal, nagy tempót diktáltunk, kipihentük magunkat a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés után. Mindig is mondom, hogy szorosan kell védekezni, a legjobbaknak is, ezt az áldozatot mindenkinek meg kell hoznia. Komoly és profi csapatot állítottam össze, olyanokból, akik tudják, mit jelent a Real Madridban játszani, és meghozzák a szükséges áldozatot. Úgy akartunk támadni, hogy közben többet birtokoljuk a labdát, és a széleket is kihasználjuk…”

„A második félidőben nyertük meg végül a meccset, egyszerűen azért, mert meg akartuk nyerni a meccset. Isco fantasztikus munkát végzett, de ha meg akarjuk verni a Barcát, akkor mindenkinek keményen oda kell tennie magát. Mindenki a lehető legmagasabb szinten teljesített, és ez nem volt egyszerű, hiszen két nap volt csak a pihenésre a Liverpool elleni találkozó után. Ha Gareth Bale visszatér, játszani fog, hiszen alaptag, nagyon jó az a csapat számára, ha nem csak tizenegy játékosból áll. Bizonyítottunk a Liverpool ellen, és most sem csak erőnlétünk döntött, mentálisan is nagyon erősek voltunk, mindenki tudta, mit kell tennie a pályán. Ez koncentráció kérdése is: csak így lehet követni a taktikát és az edzői utasításokat. Fontos győzelmet arattunk egy erős ellenféllel szemben, elértük célunkat. Ezért aztán mindannyian elégedettek lehetünk.”

„Nagyon boldog vagyok – így a sérülése után remek formában visszatérő madridi védő, az önkívületi állapotban futballozó Sergio Ramos. – Minden szempontból tökéletesen játszottunk, a kapott gól ellenére. Tisztán láttuk a célt, tudtuk a dolgunkat, és igen motiváltak voltunk. Nem domináltunk labdabirtoklásban, de a kontráink veszélyesek voltak, ezek döntötték el a mérkőzést, ebben a műfajban domináltunk. Komplettnek nevezhetném teljesítményünket, a futballmérkőzés különböző szakaszokból áll, és tudni kell megfelelően reagálni. Mi megfelelően cselekedtünk, nyertünk is. Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, nemcsak ellentámadásokra építettünk; miközben több helyzete volt az ellenfélnek, de nem értékesítette ezeket. Bánhatja. Azért a szögleteknél még van hová fejlődnünk, bár most nem lett ezekből gond, sőt, Pepe egy szöglet után talált be a másik kapu előtt.”

„A vereség világossá tette, hogy van olyan jó csapat a Real Madrid, mint a Barcelona; sőt, ezen a napon még jobb is – ismerte el a mérkőzés lefújása után sportszerűen a katalánok mestere, az egykori Real-menő Luis Enrique. – El kell fogadnunk ezt a tényt, amelynek első része akkor is igaz, ha éppen mi győztünk volna ma este. Nem látszott sok különbség a két csapat között. Jól kezdtünk, de miután gólt lőttünk, elkezdtünk szenvedni. Kettő-nullának kellett volna lennie az eredménynek, ehelyett beindult néha az adok-kapok, aztán a második félidőben lemostak minket a pályáról. Jobb volt az ellenfél, megérdemelten vert meg minket. Nem hiszem, hogy megtorpant volna csapatom a szünet után, egyszerűen azért nem voltak helyzeteink, mert nem hagyott lehetőséghez jutni bennünket az ellenfél. A második gól rögzített helyzetből született, ez nagy felelőtlenség volt tőlünk, a harmadik madridi találat meg egyéni hibánkból született. Ezen a mérkőzésen büntetett a Real gyors ellentámadásaival, ezért maradtunk alul.”

„Nem volt titok, hogy Luis Suárez kezd, a csapattal van már régóta, és remekül beilleszkedett, még jobban is, mint vártam. Voltak jó időszakaink ezen a bajnokin, de túl sok hibát vétettünk. A Madrid jól teljesített, megérdemelte a három pontot, még ki kell elemeznünk, miket rontottunk el. A kudarc a futball része, de sokat lehet tanulni belőle. Majd kiderül a szezon végére, hogy mennyire is volt fontos ez a mérkőzés” – tette hozzá később a fiatal szakember.

„Az első negyed- vagy fél órában elképesztően jók voltunk, de nem értékesítettük helyzeteinket, aztán meg kivégzett minket a Real. A Madridnak több helyzete volt a második félidőben, de kellettek góljaikhoz a hibáink is. Előtte mi kontrolláltuk a mérkőzést, de aztán túl sok helyet adtunk nekik. Gratulálunk a Madridnak, megérdemelten nyert, hiszen egy-nulla után nem használtuk ki lehetőségeinket. Nem fizikai állapotunk miatt veszítettünk, hanem hibáink miatt, és nemcsak középpályásaink hibáztak sokat, a többiek is. Piqué egyszerűen elesett a tizenegyes előtt, maga alá tette kezét, a labda meg eltalálta” – értékelt a Barca sportigazgatója, Andoni Zubizarreta, aki egykoron kapusként maga is számtalan el Clásico hőse volt.

„Nagyon jól rajtoltunk a mérkőzésen, kettő-nullára is vezethettünk volna – így a több nagy mentés mellett egy tizenegyest teljesen fölöslegesen összehozó barcelonai védő, Gerard Piqué. – Azért összességében a Madrid megérdemelte a győzelmet, hiszen jobb volt a második félidőben. A kezezésem? Csak véletlen volt. Luis Suárez végre pályára léphetett, kezdett is, így döntött edzőnk. Nem is hiába, mert Suárez jól játszott.”

„Nagyon örülök, hogy visszatérhettem a pályákra – így a nyári világbajnokságon Giorgio Chiellini megharapásáért kapott eltiltását letöltő uruguayi csatár, Luis Suárez. – Nagy megkönnyebbülés ez számomra, örülök, hogy végre elérkezett a visszatérés ideje. Édeskeserű érzés önt most el, hiszen veszítettünk, de ez a csapat sokszor elért már a futball csúcsaira, megteszi ezt máskor is. Nagy egyszerű itt futballozni, de ezért jöttem ide. Az el Clásico sem akármilyen, főleg az első percek voltak nehezek, de erről szól a futball. A Real megölte játékunkat, hiába támadtunk, hiába próbáltunk kontrázni."

„Nem lehetsz nagylelkű a Bernabéu Stadionban, mert megfizeted az árát – így a második félidőben lecserélt Xavi. – Két különböző félidőt láthattak, és a másodikban nyert a Real Madrid. A második gól eldöntött mindent, ezután kedvükre kontrázhattak, és bizony nem is tették ezt rosszul. Ellenben az első félidőben megvoltak a lehetőségeink arra, hogy két góllal is vezessünk, de nem jártunk sikerrel. A Real ellen ezt nem engedheted meg magadnak. Az első játékrészben mi voltunk a jobbak, és megpróbáltunk dominálni a másodikban is. A Real imádja a kontrákat, és nem tudtuk megállítani a madridiakat. Az első félidőben még voltak gólszerzési lehetőségeink, de a pihenő után egyszerűen nem futballoztunk elég jól.”

„A tizenegyesig úgy éreztük, hogy megnyerhetjük a meccset, de a büntetőt követően minden megváltozott. A Madrid második félidőben akarata érvényesült, kontrázni tudott, így pedig nagyon nehézzé vált számunkra a találkozó. Jó érzés volt pályára lépni a meccsen, de most óriási keserűséget érzek" – mondta az első el Clásicója után a Barcelona chilei kapusa,

Claudio Bravo hozzátette, Luis Suárez már az első meccsén bizonyította, hogy világszínvonalú játékos, aki nagy erősítést jelent.

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
9. FORDULÓ

REAL MADRID–FC BARCELONA 3–1 (1–1)
Madrid,
Santiago Bernabéu Stadion, 85 450 néző. Vezette: Jesús Gil
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Modric (Arbeloa, 89.), Kroos, Isco (Illarramendi, 84.) – James Rodríguez, Benzema (Khedira, 87.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Barcelona: C. Bravo – D. Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Busquets, Xavi (Rakitic, 60.), Iniesta (Sergi Roberto, 72.) – Suárez (Pedro, 69.), Messi, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerzők: C. Ronaldo (35. – 11-esből), Pepe (50.), Benzema (61.), ill. Neymar (4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik