„Cristiano Ronaldo önző és csak magával törődik"

Vágólapra másolva!
2010.09.21. 18:51
null
Cristiano Ronaldo: rossz passzban (Fotó: Action Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) három fordulót követően veretlen Real Madrid háza táján nincs minden rendben. A céltábla közepén a tavaly nyáron 96 millió euróért vásárolt Cristiano Ronaldót találjuk.

Amikor egy ilyen kvalitású játékosnak csapattársként kellene egy közösség életébe bekapcsolódni, az aligha feszültségektől mentes. Sara Carbonera éles kritikával illette Cristiano Ronaldót, és ebben az esetben igencsak véleményes: mennyire a saját véleményét mondta el és miben befolyásolta őt az otthoni hangulat.

RONALDÓT VISSZAVÁSÁROLNÁ AZ MU?

Igencsak meglepő pletyka látott napvilágot a nemzetközi sajtóban, spanyolországi források ugyanis úgy tudják, hogy a Manchester United szeretné visszavásárolni Cristiano Ronaldót.

A portugál klasszis ebben a szezonban egyelőre messze elmarad a legjobbjától, és góllövés terén sem áll túl jól, azonban ezzel együtt is nehéz elhinni, hogy Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke megválna legnagyobb sztárjától, még ha 100 millió eurót ajánlana is érte az angol klub, ahogy azt híresztelik.

A csinos televíziós sportújságíró ugyanis a madridi csapatkapitány, Iker Casillas párja. Így könnyen elképzelhető tehát, hogy nemcsak senorita Carbonerának, hanem másnak is csípi a szemét a portugál teljesítménye. Legfeljebb nem mondja ki nyíltan. Jelen esetben viszont Casillasnak alighanem hamarosan határozott véleményt kell formálnia. Neki legyen mondva, nem lesz könnyű eldöntenie, melyik „csapatban" akar nyugodtan „dolgozni" az elkövetkezendő napokban.

„Cristiano Ronaldo mindig is ilyen volt, önző, aki csak saját magával törődik a pályán, már így szerződött a Real Madridhoz" – mondta ki határozott véleményét Carbonera egy televíziós műsorban.

Ezt alátámasztandó a spanyol újságíró kollégák nem voltak restek megszámolni, hogy a Ronaldóval egy támadósorba sorolt Gonzalo Higuaínnak hányszor passzolt a portugál a hétvégi, Real Sociedad ellen 2–1-re megnyert bajnokin, amelyen nem mellékesen több alkalommal is hosszú percekre kivonta magát a játékból. Ezek szerint Cristiano Ronaldóhoz ötven alkalommal került a labda, ebből huszonhatot elvesztett. A harmincöt passza közül hármat(!) szánt Higuaínnak és kettőt(!) a másik támadónak, Ángel Di Maríának. Csak miheztartás végett: eközben Higuaín tizenhétszer passzolt Di Maríának és ötször a portugálnak. Ott öt passz, itt huszonkettő.

A Real Madrid a Bajnokok Ligájában is nyert – a csoportkör első fordulójában hazai pályán 2–0-ra a holland Ajax ellen –, a csapat játéka azonban ott is hagyott maga után kívánnivalót a szurkolók szemében, akik ilyen klasszisoktól igazi gólfesztivált és örömfocit várnának el. Ezzel azonban egyelőre adós az együttes, a játékosok közül pedig a legnagyobb „adós" a legnagyobb klasszisnak tartott Cristiano Ronaldo.

José Mourinhónak nem kis kihívást jelent majd a honfitársat ismét csúcsformába lendíteni – mondjuk a portugál az előző idényben sem volt igazi csapatjátékos, de a góljai elcsendesítették kritikusait és azért szép számmal adta a gólpasszokat a szintén eredményes szezont záró Higuaínnak –, nem mellékesen eközben arra is figyelni, hogy az együttesen belüli egységet ne bomlassza a húzónév várakozásoktól elmaradó teljesítménye.

A portugál szélső a hétvégén szabadrúgásból lőtt győztes gólt a Real Sociedad otthonában – bár a labda a sorfalban álló Pepéről pattant a hálóba –, ezt megelőzően legutóbb a „királyi gárda” első nyári felkészülési mérkőzésén volt eredményes, még augusztus elején: a mexikói América ellen 3–2-re megnyert találkozón 2–2 után a 82. percben szintén győztes gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik