Carvalho: Már régóta a Realban akartam játszani

Vágólapra másolva!
2010.08.12. 22:07
null
Carvalho (jobbra) tapasztalatával is segítheti a Realt (Fotó: Action Images)
Hivatalosan is bemutatták a Real Madridnál a Chelsea-től nyolcmillió euróért igazolt Ricardo Carvalhót. A portugál futballista – aki bekerült José Mourinho Bayern München elleni keretébe – elmondta, már régóta szeretett volna a spanyol klubba szerződni. Eközben Jorge Valdano, a blancók általános igazgatója úgy nyilatkozott, még várható játékosmozgás a nyári átigazolási időszakban a klubnál.

Csütörtökön sikeresen átment az orvosi vizsgálatokon, és aláírta két évre szóló szerződését a Real Madrid nyári szerzeménye, Ricardo Carvalho. Bár José Mourinho vezetőedző bő egy hete még úgy nyilatkozott, nem szerzik meg honfitársát a Chelsea-től, a Special One valószínűleg már jó ideje biztos volt a védő érkezésében – legalábbis erre utalnak Carvalho szavai.

VALDANO: MÉG LEHET JÁTÉKOSMOZGÁS

Jorge Valdano, a Real Madrid általános igazgatója úgy nyilatkozott, Carvalho átigazolásával még nem zárult be a nyári piac a Real Madrid számára.

 

„Jó helyzetben vagyunk, de sem a távozások, sem az új játékosok érkezése nincs kizárva. Még jöhetnek új futballisták. Egyelőre nem szeretnék többet mondani erről az ügyről, de több lehetőséget is mérlegelünk" – mondta Valdano.

„Már hosszú ideje a Real Madridban akartam futballozni. Végre sikerült, és úgy gondolom, jól alakulnak majd a dolgok, és a hasznára lehetek a csapatnak – mondta Carvalho, aki elárulta, a Chelsea azért is engedte el könnyedén, mert korábban szóban megegyeztek erről, amikor még az Inter csábította. – Korábban beszéltem a Chelsea vezetőivel arról, hogy távozni szeretnék. Harminc-harmincegy éves koromban szerettem volna kipróbálni magamat egy másik bajnokságban is, de nem engedtek el. Kikötöttem, hogy az elmúlt szezon az utolsó, így könnyű volt átigazolnom."

Köztudott, hogy Carvalho Mourinho bizalmi embere volt már a Portónál is, így nem is volt meglepő, hogy a tréner magával vitte a Chelsea-hez. A Special One az Inter vezetőedzőjeként is szerette volna megszerezni a védőt, de ez nem jött össze.

„Az idő nagy részében jó volt a kapcsolatunk, bár a kezdetekkor voltak rosszabb pillanataink is, de ezek a problémák egyik napról a másikra megoldódtak. Most azonban kiváló a kapcsolatunk. Mourinho minden klubjánál sikeres volt, és remélem, ez így folytatódik továbbra is. Olyan edző, aki szeret győzni, és mindent meg akar nyerni" – mondta Carvalho, aki szerint könnyebb lesz megszoknia a spanyol futballt, mint annak idején az angolt.

„A Realtól nagyon fontos játékosok távoztak a nyáron, és sok fiatal futballista játszik itt. Megpróbálok nyugodtságot adni a csapatnak a tapasztalatommal. Teljesen ki vagyok békülve az életkorommal. Nem tudom, mennyi ideig játszom még, de az biztos, hogy kitöltöm a szerződésemet" – mondta a 32 éves védő.

CARVALHO MÁR A BAYERN ELLEN BEMUTATKOZHAT

José Mourinho legújabb szerzeményét is elviszi Münchenbe a Bayern elleni felkészülési mérkőzésre. A német és a spanyol sztáralakulat pénteken 21 órakor csap össze Franz Beckenbauer búcsúmeccsén.

 

A REAL MADRID MÜNCHENBE UTAZÓ KERETE
Kapusok: Casillas, Adán.
Védők: Carvalho, Sergio Ramos, Marcelo, Drenthe, Albiol, Garay.
Középpályások: Khedira, Lassana Diarra, Granero, Xabi Alonso, Canales, Pedro León, Van der Vaart, Di María, Juanfran, Álex Fernández.
Támadók: C. Ronaldo, Benzema, Higuain, Morata.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik