Barcelona: Xavi elmondta, mi emeli Messit Ronaldinho fölé

Vágólapra másolva!
2020.04.05. 20:47
null
Messi és Xavi utoljára 2015-ben voltak csapattársak a Barcánál (Fotó: AFP, archív)
Xavi, az FC Barcelona korábbi világ- és Európa-bajnok középpályása a brazil Globo Esporte-nak adott nyilatkozatában elárulta, hogy két korábbi csapattársa közül az ő kritériumrendszerében mi emeli Lionel Messit Ronaldinho fölé.

 

A korábbi kiváló spanyol futballista – aki jelenleg a katari al-Szadd vezetőedzőjeként dolgozik – kijelentette, Messi és Ronaldinho is a labdarúgás történetének valaha volt legjobbjai közé tartozik, a hatszoros aranylabdás argentint mégis egy polccal magasabbra helyezi a brazil klasszisnál.

„Számomra Messit a konzisztenciája emeli Ronaldinho fölé – utalt Xavi arra, hogy az argentin tulajdonképpen már tíz éve csúcsformában futballozik, míg a brazilból annak idején hiányzott ez a folyamatosság. – Messi a történelem legjobbja, de Ronaldinhót is a legjobbak közé sorolom Ronaldóval és Cristiano Ronaldóval együtt.”

Az FC Barcelona korábbi karmestere Messi és Ronaldinho kapcsolatáról is beszélt.

„Ronaldinho segített Leónak azzá válni, akit manapság ismerünk. Kis testvérként fogadta őt az öltözőben, nagyon jó viszonyban voltak. Decóval kiegészülve olyanok voltak, mint egy család” – mondta Xavi, aki egy-két éven belül még akár Messi edzője is lehet, ha elvállalja a Barca irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik