Ansu Fati új szerződést kaphat a Barcelonánál (Fotó: AFP)


A 2019–2020-as évad elején berobbant Ansu Fati hivatalosan is a Barcelona első keretéhez kerülhet, köszönhetően az új kontraktusnak, amely a jelenlegi, 2022-ig szóló szerződésnél is tovább kötné őt a katalánokhoz.

Fati Lionel Messi fivérének, Rodrigónak a közbenjárásával állapodott meg a nyári szerződéséről, abban 110 millió eurós kivásárlási ár szerepel – ez önmagában is korosztályos rekord a Barcelonánál. Ezt a díjat most a duplájára, vagyis 220 millióra emelné a katalán klub, miközben Fati megkaphatná a hónapokkal ezelőtt kért egymillió eurós garantált fizetését is. 

Az időközben spanyol állampolgárrá avanzsáló csatárreménység augusztus 31-én, az Osasuna ellen szerzett találatával a Barcelona valaha volt legfiatalabb gólszerzőjévé vált a La Ligában (16 éves, 304 napos), megelőzte Bojan Krkicet, ezzel párhuzamosan a harmadik legifjabb lett az egész spanyol élvonal történetében (Fabrice Olinga és Iker Muniain áll ebből a szempontból előtte).

A Valencia ellen 5–2-re megnyert bajnokin aztán újabb csúcsokat írt át: 16 évesen és 318 naposan ismét csak az eddigi legfiatalabb játékosként könyvelhettük el, aki tétmérkőzésen gólt lőtt a Camp Nouban.