Barcelona: túlzó ár, a számla darabokban – újabb kínos ügy

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.12. 10:21
null
Egyre nagyobb a zűrzavar Bartomeu és a Barcelona körül (Fotó: AFP)
Továbbra sem lehetne a nyugalom szigeteként aposztrofálni az FC Barcelonát. Most egy olyan jelentés néhány részlete került a nyilvánosság elé, amely Josep Maria Bartomeu elnök korábbi, önmagát álprofilokkal mosdató akcióját hivatott vizsgálni.

 

A barcelonai Sport exkluzív információi szerint az i3 Ventures nevű PR-céggel való együttműködést a PricewaterhouseCoopers nevű könyvvizsgáló cég vette górcső alá. A vizsgálat még nem fejeződött be teljesen, ám néhány részletre már így is fény derült.

Egyrészt kiderült, hogy a Barcának a szolgáltatásért cserébe kiszámlázott összeg túlságosan magas volt – általában 120–150 ezer eurót kérnek el a cégek a hasonló szolgáltatásokért, a katalánoknak körülbelül 980 ezer eurójába került ugyanez.

Másrészt az i3 Ventures egy igencsak kétes hírnevű uruguayi cég – vélhetően a Barcelona egyszerűbben és jobb áron találhatott volna magának üzleti partnert Spanyolországban. Az is kiderült, hogy egy 198 ezer euróról szóló számlát öt darabban találtak meg – ezzel és a 200 ezres küszöb alatti árral is elkerülve azt, hogy a bizonylat az ellenőrző szervek elé kerüljön. A megkötött szerződések öt különböző, az i3 Ventures érdekcsoportjába tartozó vállalattól érkeztek, tartalmilag megegyeztek.

Mint ismert, a beszámolók szerint a közösségi oldalakon létrehozott profilok – nem hivatalos – célja Josep Maria Bartomeu klubelnök megítélésének javítása volt, miközben a vitás kérdésekben a klub jelenlegi és korábbi játékosait, Bartomeu esetleges riválisait kellett kritizálniuk és ócsárolniuk. A klub később közleményben cáfolta ezeket a híreket.

Nem ez az egyetlen kínos ügy mostanában a gránátvörös-kékeknél: Josep Maria Bartomeu elnök ellen az idényben már többször is tüntettek a szurkolók, legutóbb hat igazgató mondott le a klubnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik