Barcelona: Sevillából érkezett balhátvéd 18 millióért – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.08.04. 13:40
null
Junior Firpo a Barcelonában folytatja pályafutását (Fotó: AFP)
Megegyezett egymással Junior Firpo átigazolásáról az FC Barcelona és a Real Betis, így a 22 esztendős, korosztályos Európa-bajnok spanyol balhátvéd a katalán egyesületben folytatja pályafutását – jelentette be hivatalos honlapján a két klub.

A katalánok 18 millió eurót, bizonyos feltételek teljesülése esetén további 12 milliót fizetnek a Betisnek a játékosért, aki öt évre, 2024-ig ír alá a Barcelonához, amely 200 millió euróban határozza meg a kivásárlási árát.

A dominikai születésű Junior Firpo 2014 óta tartozott a Betis kötelékébe – a felnőttek között a legutóbbi az egyetlen teljes idénye. A bajnokságban, a kupában és az Európa-ligában egy évad alatt összesen 43 meccsen jutott szóhoz, öt gólt és hét gólpasszt jegyzett. A spanyol U21-es válogatottal idén U21-es Európa-bajnoki címet ünnepelhetett. Érdekesség, hogy egyik Betis-gólját éppen a Barcelona ellen szerezte – a 2018–2019-es La Liga-idény 12. fordulójában a sevillai csapat 4–3-ra le is győzte a Barcát.

Frenkie de Jong, Antoine Griezmann és Neto után Junior Firpo a gránátvörös-kékek negyedik nyári igazolása.

Érkezése elsősorban Jordi Alba tehermentesítését szolgálja, de hosszú távon akár a Barcelona első számú balhátvédje is lehet.

FC Barcelona on Twitter

Welcome @JuniorFirpo03! #ReadyToColor https://t.co/VuIR4yenXz



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik