Barcelona: portugál válogatott érkezik 30 millióért – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 21:19
Az FC Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Nélson Semedo átigazolásáról mindenben megegyezett a Benficával. A 23 esztendős jobbhátvéd a hírek szerint nagyságrendileg 30 millió euróért vált csapatot, és ötéves szerződést köt a katalán labdarúgóklubbal, amelyhez pénteken érkezik orvosi vizsgálatra.

A Barcelona első számú célpontja a jobbhátvéd poszt megerősítésére Héctor Bellerín volt, de mivel az Arsenal nem engedte el a 22 esztendős futballistát, a katalánok figyelme Nélson Semedo felé fordult. Emiatt azonban Ernesto Valverde aligha szomorkodik, mert ő állítólag a portugál labdarúgó megszerzését preferálta.

SEMEDO A KILENCEDIK PORTUGÁL

Nélson Semedo a Barcelona történetének kilencedik portugál játékosa és Daniel Alves (30+6 millió euró) után a második legdrágább védője. Honfitársai közül korábban Jorge Alberto Mendonca, Vítor Baia, Fernando Couto, Luís Figo, Simao Sabrosa, Deco és Ricardo Quaresma öltötte magára a gránátvörös-kék mezt, míg André Gomes jelenleg is a katalánok futballistája.

A Barcelona elöljárói csütörtökön Lisszabonban tárgyaltak a Benfica képviselőivel, ahol viszonylag gyorsan megegyeztek Semedo átigazolási díjáról. A katalánok nem hozták nyilvánosságra a vételárat, de a hírek szerint 30+5 millió eurót fizetnek a jobbhátvédért, aki pénteken érkezik orvosi vizsgálatra Barcelonába. Ha azon megfelel, aláírja öt évre szóló szerződését, melynek értelmében évente négy-öt millió eurót keres majd.

Nélson Semedo a Sintrense együttesében nevelkedett, 2012-ben igazolt a Benficához, de egyből kölcsönadták a Fátimának. Egy év után visszatért a lisszaboni sztárcsapathoz, melynek B-csapatában két évet töltött el, majd felkerült a felnőttek közé. A mögöttünk hagyott szezonban már alapembernek számított a „szuper sasoknál”, 47 tétmérkőzésen két gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

A kétszeres portugál bajnok és Portugál Kupa-győztes labdarúgó hazája válogatottjában eddig hatszor lépett pályára. Tagja volt az idei Konföderációs Kupán bronzérmet szerző nemzeti csapatnak, a harmadik helyért rendezett meccsen kiállították.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik