Barcelona: Neymar hamar megbánta, hogy elment innen – Messi

Vágólapra másolva!
2019.10.10. 10:51
null
Az argentin csatár ragaszkodik a Barcelonához, onnan akar visszavonulni (Fotó: AFP)
Az ötszörös aranylabdás Lionel Messi egy rádióinterjúban elmondta, néhány évvel ezelőtt el akarta hagyni Spanyolországot, szóba került a Neymar-ügy, a magánélete és a Liverpool elleni kudarc is.

 

– Mit szól hozzá, hogy sokan istennek tartják?
– Nem különösebben foglalkoztat, de azt nem szeretem, ha így emlegetnek – mondta Lionel Messi a katalán RAC 1-nek adott interjúban, amit többek között a Marca is közölt. – Tudom, hogy nincs emögött semmiféle rosszindulat, de akkor is túlzásnak érzem, már csak azért is, mert a gyermekeim mindent visszamondanak, amit hallanak.

– Valóban otthonülő típus?
– Jól érzem magam otthon, nem szívesen mozdulok ki, de a srácok gyakran rávesznek, hogy elmenjünk valahova.

LEG, LEG, LEG…
A Barcelona argentin csatára a RAC 1-nek adott interjúban beszélt pályafutása emlékezetes meccseiről és pillanatairól, ezeket gyűjtöttük össze.

Pályafutása legjobb időszaka: – A Guardiola-éra különleges volt, rengeteget fejlődtem, minden szempontból az volt életem egyik legjobb időszaka.
A legrosszabb évek: – Kétezertizenhárom és kétezertizennégy, az adócsalási ügy miatt.
A kedvenc gólja: – A Manchester United elleni fejes gól Rómában, a Bajnokok Ligája döntőjében.
A legnehezebb ellenfél: – A spanyol válogatott. Kétezertízben, a világbajnokság előtt játszottunk egy felkészülési mérkőzést, egyike volt azoknak a meccseknek, amelyen az ellenfél meglepett a játékával.
A legjobb meccse: – A Real Madrid ellen kettő nullára megnyert idegenbeli Bajnokok Ligája-elődöntő. Nem vagyok benne biztos, hogy az volt a legjobb meccsem, de különleges, felejthetetlen összecsapás volt.
A legjobb edző: – Josep Guardiola. Ő volt a legjobb, de Luis Enrique sem sokkal marad le tőle.

– Az is igaz, hogy otthon gyakran sorozatnézéssel vagy videojátékozással tölti az idejét?
– A feleségem, Antonella nagy rajongója a sorozatoknak, s ha a gyerekek már alszanak, gyakran nézünk valamit. Ami a videojátékokat illeti, volt olyan korszak, amikor sok időt töltöttem ezzel, aztán abbahagytam, de mostanában a fiammal, Thiagóval egyre többet játszom.

– Megviselte a 2013-ban kezdődő adócsalási ügye?
– Az egész család számára nagyon nehéz időszak volt. Az emberek nemigen értették, mi történik, rengeteg gyűlölettel szembesültem, amire a sajtó egy része is rásegített. Én voltam az első, akit elővettek, velem akartak példát statuálni. Szerencsére a gyerekek kicsik voltak, így semmit nem értettek az egészből. Őszintén szólva abban az időben megfordult a fejemben, hogy távoznom kellene. Nem a Barcelona miatt, hanem mert nem éreztem jól magam Spanyolországban. Sok ajtó nyitva állt, de egyetlen hivatalos ajánlat sem érkezett.

– Elképzelhetőnek tartja, hogy a Barcelonától vonul vissza, esetleg visszatérne nevelőegyesületéhez a Newell's Old Boyshoz?
– Az argentin futball légköre semmihez sem hasonlítható, mindig is szerettem volna visszatérni, de a családomra is gondolnom kell. Egyre inkább azt érzem, hogy a Barcelonától szeretnék visszavonulni. Erős szálak fűznek a klubhoz, és a családom is jól érzi itt magát. Ha elköltöznénk, a gyerekeket elszakítanánk a barátaiktól, ami nagy törés lenne nekik. Én átéltem ezt, nem szeretném, hogy velük is megtörténjen. Valószínűleg az egész életünket ide kötjük.

– Valóban rossz a kapcsolata a nyáron érkező Antoine Griezmann-nal?
– Ez hazugság! Korábban is elmondtam, ő a világ egyik legjobbja, mindig örülünk, ha ilyen képességű futballistát igazolunk. Ugyanezért szerettem volna, ha Neymar visszatér, vele még erősebbek lettünk volna. Tudom, sokan ezt ellenezték azok után, ahogy távozott, ez is érthető, de sportszakmai szempontból jól jártunk volna visszaszerzésével.

– A katalán Sportnak adott korábbi interjúban azt mondta, nem biztos benne, hogy a vezetőség mindent megtett Neymar visszaszerzéséért.
– Mert ez az igazság. Nem voltam ott, nem tudom, mennyit tett meg a klub azért, hogy szerződtesse. Neymarral beszéltem, de a másik fél álláspontját nem ismerem. Tudom, hogy ő nem sokkal a távozása után megbánta, hogy elment, és hamar ráébredt, hogy rossz döntést hozott.

– Elképzelhetőnek tartotta, hogy volt csapattársa végül a Real Madridban köt ki?
– Nyáron is azt gondoltam, ha mi nem tudjuk szerződtetni, akkor Madridba igazol. El akart menni Párizsból, mindenképpen váltani szeretett volna, biztos voltam benne, hogy Florentino Pérez, a Real klubelnöke valahogy eléri, hogy náluk folytassa. Egyébként nem zárom ki, hogy jövőre a Barcelonához vagy a Real Madridhoz igazol.

– Nem érzi úgy, hogy Ernesto Valverde vezetőedzőnek távoznia kellett volna a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-kudarc után?
– Ahogy korábban is elmondtam, az a vereség a mi hibánk volt, nem az edző tehetett róla. Ilyesmi nem történhetett volna meg, főleg azok után, hogy egy évvel ezelőtt hasonló körülmények között estünk ki a Roma ellen. Leblokkoltunk, eszünkbe jutott a Roma elleni meccs, és minden egyre rosszabb lett. Az a kudarc a játékosok felelőssége volt, örülünk, hogy Valverde végül maradhatott.

– Josep Bartomeu klubelnökkel mikor beszélt legutóbb?
– A Liverpool elleni kiesés után. Nincs egymással semmi problémánk, ha szükség van rá, gond nélkül le tudunk ülni beszélni egymással.

Messi mindent megtesz azért, hogy a családja nyugalomban éljen (Fotó: AFP)
Messi mindent megtesz azért, hogy a családja nyugalomban éljen (Fotó: AFP)

– Mi az oka annak, hogy a lehetőségeikhez képest kevésszer nyerték meg a Bajnokok Ligáját?
– Sok nagy esélyt elszalasztottunk. Hiába hittünk abban, hogy sikerülhet, a pályán nem tudtuk bizonyítani, hogy mi vagyunk a legjobbak.

– Mi a véleménye az utóbbi években rengeteg vitát generáló videobíróról?
– Jó döntés, támogatom, ugyanakkor kétségtelen, hogy sok gond van vele és gyakran nem jól használják. Rengeteg olyan játékhelyzet van, amikor a videobíró segítségével sem lehet egyértelmű ítéletet hozni, márpedig éppen az lenne a feladata, hogy a segítségével minden kétséget kizáróan helyes döntés szülessen.

– Mit szólt hozzá, hogy Gerard Piqué a Getafe elleni mérkőzés után kifakadt, és azt állította, hogy a vezetőség néhány tagja írja a csapattal kapcsolatos rosszindulatú cikkeket?
– Piqué intelligens és szórakoztató ember, ami a szívén az a száján, mindig nyíltan elmondja a véleményét. Hosszú ideje a klubnál van, tudja, hogy mennek a dolgok. Engem is meglepett, a helyében biztosan másképp cselekedtem volna, mert várható volt, hogy a sajtó majd felfújja az egészet.

Forrás: RAC 1/Marca

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik