Barcelona: műteni kell Ousmane Dembélét

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.02.06. 13:57
null
Egyelőre nem tudni hivatalosan, vége-e Dembélé idényének (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona hivatalos honlapján jelentette be, hogy műteni kell játékosát, Ousmane Dembélét.

 

Ousmane Dembélé rehabilitációja után hétfőn újra elkezdte az edzéseket a csapattal, de szúrást érzett a korábban már sérült jobb combjában, ami miatt abba is hagyta a tréninget. A keddi vizsgálatokon kiderült, hogy a 22 éves támadó combhajlítóizom-szakadást szenvedett.

A Barcelona csütörtöki közleményében leírja: műteni kell a francia szélsőt, az operáción pedig február 11-én, azaz jövő hét kedden esik át Finnországban. A klub a kihagyás mértékéről a műtétet követően ígér tájékoztatást, de több sajtóorgánum szerint Dembélének az idénye véget ért, és az Európa-bajnokságról is lemaradhat.

Dembélé a jelenlegi idényben sorozatos sérülései miatt eddig csupán kilenc mérkőzésen tudott szerepelni, ezeken egy gólt szerzett. A Barcelona 2017 nyarán szerződtette a Borussia Dortmundtól 120 millió euróért, az elmúlt két és fél évben 74 tétmeccsen 19 gól és 17 gólpassz fűződött a nevéhez.

A Transfermarkt kimutatásai szerint a 74 mérkőzése mellett sérülés miatt 63 meccsről maradt le eddigi barcelonai pályafutása alatt, mostani sérülésével valószínűleg a kihagyott találkozóinak száma több lesz, mint amennyin bevethető volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik