Barcelona: Messi majdnem a városi riválisnál kötött ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.03. 18:07
Lionel Messi, a Barcelona labdarúgója 2005-ben nagyon közel állt ahhoz, hogy a másik barcelonai csapathoz, az Espanyolhoz szerződjön – legalábbis ezt állítja a Tottenham Hotspur menedzsere, Mauricio Pochettino (aki akkoriban az Espanyol játékosa volt). 

Lionel Messi 2005-ben került föl az FC Barcelona felnőttcsapatába, mielőtt kis híján szerződtette az Espanyol.

„Először akkor hallottam róla, amikor az Espanyolnál voltam. A kis srác, aki a Barca akadémiáján játszik – mondták ők. Nagyon közel állt ahhoz, hogy akkoriban csatlakozzon hozzánk, de aztán jött a Juventus elleni Joan Gamper-kupa-mérkőzése a Barcának – emlékezett vissza Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtti sajtótájékoztatón. – Olyan jól játszott az olaszok ellen, hogy az ellenfél edzője, Fabio Capello is dicsérte az összecsapás után. A remek teljesítménye miatt úgy döntöttek, mégis megtartják.”

Szóval ha nem játszott volna azon a kupameccsen Messi, akkor talán most az Espanyol lenne a mai FC Barcelona szintjén. Nem beszélve arról, hogy csapattársa lehettem volna” – tette hozzá Pochettino.

Szerda este egymással nézhetnek farkasszemet: a Bajnokok Ligája 2. fordulójában a Tottenham a Wembley Stadionban az FC Barcelonát fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik